Denizli’den Yenilikçi Tekstil Ürünleri

Ar-Ge ve Ür-Ge konusunda önemli aşamalar kaydeden Türk tekstilcilerin son yeniliği “Mıknatıslı Havlu”

  25 Ağustos 2014 09:36 Pazartesi
Denizli’den Yenilikçi Tekstil Ürünleri

Denizli’de faaliyet gösteren Kaplan Tekstil ve Mozaik Teknoloji firmaları manoteks yöntemini kullanarak, mıknatıslı havlu üretti. Kırışmayan, terletmeyen, cep telefonu sinyallerini kesen ve serinleten kumaş gibi inovatif ürünlere imza atan Kaplan Tekstil, Mozaik Teknoloji ile birlikte yürüttükleri 6 aylık Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkan mıknatıslı havlu büyük ilgi gördü.

Tekstil mıknatısı kullanılarak üretilen havlular buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi, kalorifer peteği gibi metal ürünlere yapışabiliyor. Yıkandığında bozulmayan, elektrikli eşyalara zarar vermeyen havluyu üreten Kaplan Tekstilin Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaplan, Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini belirterek, yenilikçi tekstil ürünleri konusunda birçok çalışmalarının olduğunu belirtti. İlk önce ihtiyacı belirleyerek, ona göre araştırmalarını yürüttüklerini ifade eden Kaplan, tekstilde ilerlemenin ana koşulunun geleneksel kalıpları yıkmak olduğunu söyledi. Örnek olarak Suudi Arabistan için özel ürettikleri uyku setleri olduğunu belirten Kaplan, yorganın içindeki elyaf miktarını azaltılmış ve farklı dikiş teknikleri sayesinde hava alabilen ürünler geliştirdiklerini söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.