Datacolor Türk Tekstiline Viewport’u Sunacak

İsviçre’de kurulu olan renk ölçümü ve kontrol sistemi üreticisi Datacolor, türünün tek örneği olan Datacolor Viewport teknolojisini ITM İstanbul’da sunacak

  19 Mart 2013 03:00 Salı
Datacolor Türk Tekstiline Viewport’u Sunacak

ITMA Barcelona’daki başarılı ilk tanıtımdan sonra, Datacolor devrim niteliğindeki yeni renk ölçüm sistemi olan Datacolor Viewport’u,  daha gelişmiş bir versiyonda sunuyor. 2012 yazının başlarında piyasaya sürülecek olan bu sistem, görsel renk kontrol sürecini hatasız bir hale getiriyor. Datcolor Ürün Pazarlama Müdürü Eric Alho;  “Sistemin birçok iç ve küresel etkinliklerdeki başarılı sunumu, bu yeni çözümümüzle büyük bir pazar ihtiyacını karşıladığımızı bize gösterdi” dedi. Alho sözlerine şöyle devam etti; “Asya’da, Kuzey-Güney Amerika’da ve Avrupa’daki potansiyel müşterilerden ve hali hazırda var olan muhtemel müşterilerden gelen olumlu dönüş bizi oldukça heyecanlandırdı. Gelişmelerle ilgili oldukça kullanışlı ve detaylı veriler AR-GE takımımız tarafından toplandı ve şu anda bu veriler sisteme uygulanmaktadır.”

Bu yeni renk ölçüm ve görselleştirme sisteminin, geleneksel, görsel renk ölçüm sürecine büyük ve olumlu değişimler sağlayacağı belirtiliyor. Renkler her insanın gözüne farklı göründüğü için, görsel renk ölçüm süreci başarısız olabilir. Ayrıca, fiziksel örneklerin zaman ve para tüketim süreci sonlanma şansı bulacak. Bu yeni teknolojiyle, Datacolor insan kaynaklı problemleri ortadan kaldıracağını duyurdu. Bu sistem, üç farklı ışık altında düzeltilmiş renk görünümü elde ederek, dantel, baskı, çok renkli dokuma ve katı olmayan materyaller için Renk Performans Ölçümü sağlayarak bunları görselleştirebiliyor. Bu bakımdan, sistem metamerizmi ortaya çıkarma konusunda eşi olmayan bir yöntem sağlıyor, yani standart bir kumaş topu alternatif ışıklar altında farklı renkler gösteriyor.

Alho, gösterimdeki bu yeni onaylı ön üretim ünitesi ile sayısal olarak metamerizmin ölçülebileceğini ve görsel renk ölçüm sürecinin aslında yerel bir tabanda çalışmasıyla oldukça benzer bir şekilde olan uzaktan gerçek görselleştirmeyi sağlayan ilk sistem olduğunu belirtti. Elde edilen sistemle, renk hassasiyetine adapte edilmiş görünümler alınabiliyor ve bulut hizmeti teknolojisiyle gönderilebiliyor.  Küresel olarak dağıtılan tedarik zinciri, mevsimlik renk standartlarının doğru görünümlerini alır ve ayarlı ekranda yüksek kesinlikte değerlendirmeyi sağlamak için perakende markalarına ve uzman müşterilerine ürünlerinin bir görünümünü tedarik ediyor. Yine aynı şekilde, fiziki bir örnek gönderilebiliyor. Sistem aynı zamanda, bireysel renk farklılıklarını sayısal olarak değerlendirme imkanı verip, iki ışık kaynağı seçeneği sunuyor, böylece de metamerizmle ilgili bilgi sağlamış oluyor. Operatör, görüntü noktası seviyesinde bir görüntüden belli bölümleri seçip, sayısal olarak bunları karşılaştırabildiği için, baskıların ve çok renkli dokumaların çok küçük ayrıntıları geniş bir şekilde analiz edilebiliyor. Alho; “Bu şekilde;  gerçek, renk ayarlı ve insan gözlemine adapte edilmiş görünümlerden renk farklılığı bilgisini sağlıyoruz” dedi.

“Türkiye’deki Trendler İçin Heyecanlıyız”

“2010’da başlayan ve 2011 boyunca da devam eden Türk tekstil endüstrisindeki gelişmeyi gördükten sonra, 2012’de de Türk pazarlarında çok önemli bir canlılık bekliyoruz” diyen Alho sözlerine şöyle devam etti; “Biz, Türk pazarını hala Avrupa içinde en büyük ve en hızlı gelişen pazarlardan biri olarak görüyoruz.  Viewport ve Datacolor’dan diğer tüm Renk Yönetimi çözümleri, her zaman Türk tekstil endüstrisine ve yatırım afinine her zaman büyük bir yardım olmuştur ve olacaktır.”

Tekstile Gelişmiş Renk Kalitesi İçin Tam Ürün Çeşitliliği

Bu yılki ITM İstanbul’da, Datacolor , dünya lideri renk yönetimi datalarını ve kalitesi kanıtlanmış aletlerinin tam ürün portfolyasını sunacak. Spectrophotometers Datacolor Check’in yanında ve ilk defa, portatif, lider, 45/0 geometrili alet olan yeni trend 45/G şu sıralarda sergeleniyor. Eric Alho, uyum ve yenilmez doğruluğuyla, hatta düzeltemeye gerek olmadan bile, Datacolor 600/650 hala renk ölçümü için en uygun alet ve lokasyonlar arasında en iyi iletişimi sağladığını söyledi. Yalnız iki alet aynı veriyi ölçerse, tedarikçiler ve müşteriler dijital renk veri değişiminden yararlanabilirler. Satışa hazır profiliyle, Datacolor sorun yaratabilecek aletlerin de dijital adacıklar oluşturmasını engelliyor. Küresel ya da geniş bir tedarik zincirinde olmasa da, bir tedarikçi müşteriye önemli ölçüde doğruluk sağladığı yerde, farklı profiller aletlerde hızlı bir sonuç uyumunu garantilemek için kullanılabiliyor.

Sadece çok sayıda tedarikçi arasında değil, aynı zamanda üretim bölgeleri arasındaki alet performansını kontrol etmek ve garantilemek için, bir önleyici sürerlilik yazılımı olan Datacolor GUARDIAN doğrulama ve aletlerin hızını kontrol etme imkanı sağlıyor. Böylelikle de alınan önlemlerin düzgün bir işlem temelinde yapıldığı güvenini yaratıyor.

Alho; “Renk gelişimi ve onay süreci için tam ürün portfolyomuz  –Datacolor- dağıtma ve boyamanın elde edilebildiği, renk seçimi ve uyumu için doğrulanmış yazılım ve aletleri kuran tek tedarik sistemidir. Kırk yıl önce kurulduğu tarihten bu yana, yeni AHIBA IR ve IR pro-Lab Dye makineleriyle, Datacolor Lab-Dyeing için gücünü sürdürüyor” dedi. Alho sözlerine şöyle devam etti; “AHIBA her zaman ürün sunumumuzun çok önemli bir parçası olmuştur ve marka kendisini temsil etmektedir.” Datacolor aynı zamanda, Auto lab, gravimetrik ve şambriyelsiz dağıtıcılarının başarısıyla dünyaca tanınıyor. Bu çeşit makinelerin doğruluğu ve hızı, elde etmek istediğimiz çözümlerle yüksek sayıdaki taleplere mükemmel bir şekilde uyuyor. Ancak daha yüksek kalite ve daha hızlı üretim içim amaçlanan en iyi sınıf çözümler elde edildiğinde Datacolor, tekstil ve giyim endüstrisi için en tanınmış çözüm tedarikçisi olarak yerini koruyor. Alho; “Biz, müşteri tabanımızla aynı kalite kaygılarını yaşıyoruz ve paylaşıyoruz’’ olarak yorum yaptı.

Laboratuvardan gelen doğru renk tariflerinin, geniş ve potansiyel olarak farklı boyamalara dönüşümü de 1990’dan bu yana Datacolor’ın uzmanlık alanıdır. Sürekli gelişen Datacolor PROCESS, Lab-to-bulk yazılımı başarılı boyama çalışmaları için her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Bir boyama grubu belirli miktar ve kalite talebine dayalı özel bir makine için programlandığında, daha sıkı çevre düzenlemeleri ve boyarmadde kombinasyonları ve sık değişen alt tabakalarla birleştirilen her geçen gün artan kalite talepleri, ihtiyaç duyulan her bir istisnayı hatırlamayı zorlaştırıyor. Datacolor PROCESS ile bütün bu boyama uzmanlığı ilgili veri tabanına yükleniyor ve laboratuvar verileri ürün boyama bilgisine dönüştürülmek zorunda olduğunda, Datacolor PROCESS sadece butonun tık sesi uzaklığında bulunuyor.

İstanbul’daki ITM etkinliğiyle aynı zamanda, Datacolor tüm ana yazılım paketlerimizin yeni bir basımını yükseltiyor. Sistemin veri tabanını en son revizyona güncellendi ve özellikle de COLOR QC SOFTWARE, Datacolor TOOLS 2.0 gibi birçok yeni ve yararlı fonksiyonlar eklendi.

Datacolor Hakkında

Datacolor, renk yönetimi çözümlerinde ve renk iletişimi teknolojisinde küresel bir lider kabul ediliyor. Dünyanın önde gelen markaları, üreticileri, yaratıcı profesyonelleri ve tüketicileri, doğru rengi kullanmak için istikrarlı bir şekilde Datacolor’ın yenilikçi teknolojisini ve çözümlerini tercih ediyor. Bir İsviçre şirketi olan, Datacolor’ın küresel varlığı pazarlamayı çevreliyor ve dünya çapında 13 işletme ve üretim olanaklarıyla Avrupa, Asya ve Amerika boyunca 65’ten fazla ülkede network müşteri hizmetlerini destekliyor. Giyim ve tekstil, boyama ve astar, otomotiv, plastik, fotoğraf ve ev sinema sistemi firmanın hizmet verdiği endüstriler arasında bulunuyor.

Firmanın Türkiye Temsilciliğini DC Limited yürütüyor. Firma ile ilgili detaylı bilgilere www.dc-ltd.com.tr adresinden ulaşılabiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.