Beyaz Polipropilen Sorununa Son

Pamuktan beyaz polipropilenlerin temizlenmesi için USTER® Jossi Systems üç yeni yöntemi tanıttı.

  09 Temmuz 2014 09:06 Çarşamba
Beyaz Polipropilen Sorununa Son

Pamuk temizleme ve iplik üretiminin ilk aşamalarında görülen kirletici malzemenin kaldırılmasına yönelik sistemler geliştiren USTER® Jossi Systems, iplik üreticilerinin en sık karşılaştığı sorunlardan biri olan pamuğa karışan plastik yabancı maddeleri temizlenmesi için fiziksel etkilere dayalı üç yeni yöntemi tanıttı. Pamuk tarlalarında pamuk balyaları ve ilaçlama torbalarında yaygın biçimde ambalaj malzemesi olarak kullanılan beyaz polipropilen (PP) parçaları genellikle pamuğun içine karışarak pamuğun kalitesini düşmesine sebep oluyor. PP’nin pamuktan ayrıştırılması için daha önce tasarlanan optik sistemlerden istenilen sonuç alınamamıştı.

UV Işığı Kullanarak Yakalama

Optik ağartıcı içeren materyallerin yakalanmasında UV ışığı kullanılması prensibinden çıkarak VTECT olarak adlandırılan yakalama sistemini geliştiren USTER® Jossi Systems, alışılagelmiş ayrıştırıcı sitemlerin çok ötesinde bir sistemle optik ağartıcı ile muamele edilmiş her çeşit materyal için yüksek yakalama etkinliği sağlıyor. Beyaz PP`e karşı temel seviyede koruma sağlayan bu sistem, parlak beyaz PP, beyaz plastik kontaminasyonun kısmen çok küçük bir parçası olabileceği için diğer yakalama prensipleri de bu yöntemi tamamlamak için gerekli olabilir.

Saçılma Etkisini Kullanarak Yakalama

Pamuk tutamlarına çarpan ışık, geniş bir ışık hüzmesi oluştururken, plastik üzerine çarpan bir ışık, keskin kenarlı küçük bir yansıma oluşturur. Saçılma etkisi nedeniyle yansımalardaki farklar tek pikseller yerine görüntü analizi ile saptanabilir. Bu da PP parçalarının yakalanması ve uzaklaştırılmasına olanak sağlar. Bu etki, hem beyaz hem de renkli PP için aynı şekilde başarılı olabilmektedir.

MagicEye Kullanarak Yakalama

Pamuk tutamlarından yabancı maddelerin en iyi şekilde uzaklaştırılması için opsiyonel MagicEye ile VISION SHIELD XSPECT T`in birleştirilmesi en doğru çözümdür. Plastik yabancı maddeler için yüksek oranda yakalama kapasitesine sahip MagicEye, pamuk tutamlarını elektronik olarak taramakta ve taranan maddelerin fiziksel özelliklerini tam olarak kontrol edebilmektedir. Materyaller, ayırt edici karakteristik spektroskopik özelliklerine göre tanımlandığı için MagicEye en güvenilir yöntem olarak öne çıkmaktadır.

MagicEye, beyaz PP için en iyi yakalama hızına sahip olsa da yabancı maddenin büyüklük, oryantasyon ve gösterimi ile ilgili limitleri bulunuyor. USTER® Jossi Systems’in geliştirdiği bu üç farklı tarama sistemin kombinasyonu ile materyal akışına bakmak, sonraki temizlik işlemlerinde daha etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.