Arer Otomasyon’dan İşletmelere Endüstri 4.0 Katkısı

Arer Otomasyon & Robotik, Endüstri 4.0 altyapısına sahip performans izleme sistemleri ile tekstil işletmelerinde verimliliğin kapısını açıyor.

  05 Haziran 2018 01:00 Salı
Arer Otomasyon’dan İşletmelere Endüstri 4.0 Katkısı

Kolay ve hızlı yönetim ile birlikte, tüm işletme sürecinin ciddi oranda optimize edilmesine olanak tanıyan Endüstri 4.0 uygulamaları, son yıllarda birçok sektörde olduğu gibi tekstil sektörünü de etkisi aldı.  Makine yatırımlarında direkt olarak Endüstri 4.0 uygulamalarına sahip teknolojiler tercih edilirken, mevcut yatırımlarda ise Endüstri 4.0 sistemine geçmek üzere çalışmalar dikkat çekiyor.

Birçok sektöre yönelik robotik kol uygulamaları, makine izleme ve performans denetimi projeleri sunan Arer Otomasyon & Robotik, tekstil sektörüne sunduğu Endüstri 4.0 çözümleri ile işletmelerin verimliliğine katkı sağlıyor.

2015 yılından bu yana Mitsubishi elektrik ile fabrika otomasyon sistemleri alanında robot ve sistem entegratörlüğü, Beckhoff sistem entegratörlüğü ve ABB robot kol çözüm ortağı olarak sektörde hizmet sunduklarını belirten Arer Otomasyon & Robotik Yetkilisi Fatih Arslan, özellikle tekstil sektöründe ilgi gören çözümleri hakkında yayın grubumuzla bilgiler paylaştı.

Endüstri 4.0 Altyapısına Sahip Performans İzleme Sistemleri

Arslan, tekstil işletmelerine sunulan özel sistemler ile ilgili şu bilgilere yer verdi; “Örgü fabrikaları için geliştirilmiş olan ÖRİZ örgü performans denetim programı, şirketimiz bünyesinde tasarlanmış olan Endüstri 4.0 uygulamalarından biridir. Endüstri 4.0 alt yapısında kurulan bu sistem,  örgü makinelerinin personel ve makine bazında verim izlemelerini yapan, duruşları kayıt eden, maximum devirleri gerçek zamanlı izleyen ekran ve yönetici modüllerinden oluşan izleme ve performans denetimi sistemi olarak hizmet veriyor.”

 

Bir diğer önemli Endüstri 4.0 uygulamasının ise, boyahane fabrikaları için geliştirilmiş olan BOYAİZ boyahane veri izleme ve performans denetimi projesi ve dokuma fabrikaları için geliştirilmiş olan DOKUİZ olduğunu belirten Fatih Arslan,  açıklamalarını şöyle sürdürdü; “BOYAİZ, yine şirketimiz bünyesinde tasarlanan, Endüstri 4.0 altyapısına sahip personel giriş bilgilerine dayalı olmayan, gerçek zamanlı makine çalışma bilgileri ile performans denetimi sağlayan bir veri izleme projesidir. Dokuma fabrikaları için geliştirilmiş olan DOKUİZ ise, dokuma izleme ve performans denetimi projesidir. Bu proje de yine şirketimiz bünyesinde tasarlanmış olup,  Endüstri 4.0 altyapısında gerçek zamanlı izleme ve performans denetimi sağlar.”

 

Yüzde 10 İle Yüzde 30 Arasında Verimlilik Sağlanıyor

Tekstil işletmelerine sunulan Endüstri 4.0 altyapısına sahip izleme ve performans denetimi sistemleri ile üstün verimlilik sağladıklarını belirten Arslan, “Programlarımızı kurduğumuz işletmelerden alınan dönüşler doğrultusunda yüzde 10 ile yüzde 30 arasında verim artışı sağlandığı tespit edildi. Programların geri dönüş amortismanları çok kısa sürede sağlanıyor. Bu konuda programların avantajları ile ilgili detaylı bilgileri de internet adresimizde paylaşıyoruz. Konuya ilgi duyan tekstil işletmeleri tüm çözümlerimiz hakkında buradan bilgi edinebilirler.” dedi.

Son dönemde dünyada yeni bir trend başlatan Endüstri 4.0 uygulamalarının tekstil sektöründe de oldukça yoğun talep gördüğünü sözlerine ekleyen Arslan, gerçekleştirdikleri uygulamaların birçok firmaya referans olduğunu ve sektörde daha büyük ilgi gördüklerini kaydetti. Arslan, “Tekstil sektöründe çalışan firmaların Endüstri 4.0’a ilgisi oldukça yüksek. Şirketimizin yirminin üzerinde tekstil fabrikasına kurduğu sistemler sonrasında her geçen gün talep artışı daha da fazla oluyor.” dedi.

Gelişen sanayi sisteminde teknolojiye her alanda ihtiyacın artarak devam ettiğini sözlerine ekleyen Arslan,  sundukları yenilikçi ve modern hizmetler ile teknoloji yatırımlarında verimliliğini arttırmak isteyen firmalara destek olduklarını belirtti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.