Sun Holding, Ames Tekstil İle Otomotiv Alanına Yöneldi

Otomotiv alanında AR-GE çalışmalarını hızlandıran Sun Tekstil, teknik tekstil alanında üretim yapan Hollandalı bir firma ile ‘Ames Tekstil’i kurdu. Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ames Tekstil, üst segmentteki otomotiv üreticilerine hitap edecek

  21 Mart 2013 23:59 Perşembe
Sun Holding, Ames Tekstil İle Otomotiv Alanına Yöneldi

Teknik tekstil alanında Ar-Ge ürünleriyle öne çıkan Sun Tekstil, üst segment otomobil markalarında kullanılan koltuk kumaşı üretimine başladı. Bünyesinde oluşturduğu AR-GE merkezi ile sektörde başarılı bir grafik çizen Sun Tekstil, 2010 yılından bu yana sektöre getirdiği yeniliklerle adından söz ettiriyor. Firmanın kurduğu AR-GE merkezi hem örme kumaş üretiminde faaliyet gösteren Ekoten’in yeni kumaş çeşitleri geliştirmesi hem de Sun Tekstil’in yeni ürün geliştirmesine destek veriyor. AR-GE merkezinin çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yapan Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, müşterilerine her ay 50 ile 100 arasında yeni kumaş kalitesi sunduklarını vurguladı. Bu tarz üretimlerin zaman alan masraflı süreçler olduğunun altını çizen Ünlütürk, başarılı oldukları teknik tekstiller alanındaki çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Teknik tekstillerin hem moda alanına hem de tekstilin kullanıldığı diğer alanlara hitap ettiğini dile getiren Ünlütürk şunlara işaret etti; “Otomotiv, inşaat, havacılık gibi alanlarda da teknik kumaş üretimlerine devam edeceğiz. Ancak ilk olarak hedefimizde otomotiv tekstillerine yönelik çalışmalarımız olacak. Otomobil koltuklarında süngerin yerine geçen, üst segment otomobil markalarında kullanılan kumaşın üretimine başladık. Yavaş yavaş endüstriye girmeye başlayan 3 boyutlu kumaş denilen bu ürün, 15-20 milim kalınlığında, içinden hava geçebilen, koltuğun hacmini küçülten bir kumaş. 2013 yılı içinde bu konuda uzman Hollandalı bir firmayla Ege Serbest Bölgesi’nde ‘Ames Tekstil’ adıyla şirket kurduk. Deneme üretimleri tamamlandı, siparişler alındı. BMW ve Mercedes’e önümüzdeki aylarda bu kumaşları göndereceğiz.”

Ege Serbest Sanayi Bölgesi’nde kurulan Ames Tekstil’in AR-GE Merkezi Yöneticisi Birkan Yurdakul ise, Ames Tekstil’in yurtdışı otomotiv sanayinde kullanılmak üzere çözgülü örme mamülleri üreten Türkiye’deki ilk tesis olduğunu söyledi. 1500 metrekare alana kurulan tesis için 2 milyon Euro para harcandığını ifade eden Yurdakul, Avrupa’daki üst segment otomotiv üreticilerine hitap ettiklerini vurguladı.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.