Spoolex’in Odak Noktası Teknolojik Üretim

Spoolex SAS firması Calemared ve Decoup+ markaları aracılığıyla, ileri teknoloji teknik kesim, PP bantlar ve plastik film uygulamalarına odaklanan yapısı ile dikkat çekiyor.

  19 Mart 2013 03:57 Salı
Spoolex’in Odak Noktası Teknolojik Üretim

Fransa merkezli teknoloji firması Spoolex SAS, sahip olduğu iki önemli marka ile sektörde güçlü bir konuma sahip; Calemared ve Decoup+. Sektörde 1955 yılından bu yana faaliyet gösteren Calemard, yüksek teknik kesim uygulamalarına odaklanan yapısıyla öne çıkıyor. Calemard, bu segmentte başarılı makine üretimi ile Spoolex SAS firmasının iki markasından biri olarak tanınıyor. Calemard tekstil, teknik tekstil, nonwoven, kauçuk ve lastik, plastik filmler, kaliteli dilme ve geri sarma da güçlü bir pazar payına sahip bulunuyor. İştirak, dünya çapında 7500'den fazla çok yönlü ve esnek kesme makineleriyle, dilme ve geri sarma alanında uzman bir yaklaşım sergiliyor.

Ultrasonik kesme ve kaynak alanına dönük çözümler geliştiren Decoup+ ise, 30 yılı aşkın bir süredir tekstil, nonwoven, PP bantlar ve plastik film uygulamaları için standartları başarıyla gerçekleştiriyor. Firmanın dünya çapında başarıyla çalışan 5000'den fazla birimi mevcut bulunuyor.

Spoolex SAS’tan, Kaliteli ve Teknolojik Üretim

CalemardTM, önemli tekstil ve nonwoven oyuncuları için kaliteli ve yüksek teknikte çözümler üreten dilme makinası (slitter) geri sarıcı (rewinder) üretiminde önde gelen bir üretici konumunda bulunuyor. Makine alanında bütün dilme ihtiyaçlarını karşılayabilen firma, ikincil silindiri dar şerit içine veya 6mm genişliğe kadar tüplere konvert edebiliyor. Kompakt dilme makinasından 3.4 m çalışma genişliğine kadar geri saran makine, nonwovenların jumbo makaralarına, dar makaralar üretmek için hattı makaraya sarıyor (spooling). Modüler tasarımı sayesinde firma, standart dilimli geri sarım makinası (slitter-rewinders) veya isteğe göre uyarlama yapabiliyor. Entegre edilmiş veya ayrılmış çözücüler, materyallerinize göre (soğuk, sıcak, kombine edilmiş veya ultrasonic) bir çok dilimleme çözümleri ya da kontak teknolojiyi geri saran çözümler sunuyor.

Son Tasarımlarda Özel Yenilikler Yer Alıyor

ITM boyunca yenilikleriyle tekstil sektörüne çözümler sunmaya devam edecek olan Spoolex, ultrasonik alanında Decoup+TM markası ile farklı kesim ve kaynak teçhizatları sunacak. Dokuma tezgahlarına entegre olabilen modül ile son uygulamalar için elde (handheld) kullanılan aletlerden, ramöz veya off-line makinelere kadar endüstriyel ürün çözümler sunarken tekstil üretim veya değişim süreci aşamalarıyla uyumlu yapısıyla dikkat çekiyor. Decoup+ ürün kullanımı ve kaliteyi artırmak için çalışırken, aynı zamanda yeni teçhizatlar sunabilmek için ergonomik ve kolay kullanım üzerine çalışmalarını yürütüyor. Yeni tasarım makineler hiç olmadığı kadar kompakt, çok yönlü aletler, paralel ayarları daha kolay, duyarlı mekanizma, sağlam ve bağımsız ultrasonik başlık, daha kolay bakım özelliklerini içeren bir yapıda olacak.

Nisan Ayında Fuar Programı Oldukça Yoğun

21-24 Nisan’da, ITM fuarında yeniliklerini sunacak olan firma, ay boyunca da çeşitli bölgelerde ki fuarlarda yer alacak. Spoolex, 17-19 Nisan’da Techtextil Kuzey Amerika Fuarı’na katıldıktan sonra, 19-23 Nisan’da Jakarta’da IndoInterTex Fuarı’nda boy gösterecek.

Spoolex Group’a ait Calemard, Decoup+ ve Roll Concept markaları Fransa’nın St. Etienne kentinde üretimlerini gerçekleştiriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.