Spoolex Kaliteye ve Sağlamlığı Arttırıyor

Teknik tekstil ve nonwoven üretimine dönük teknolojiler geliştiren Spoolex Group, sahip olduğu 3 marka ile Fransa ve küresel pazarda güçlü bir tedariğe sahip.

  19 Mart 2013 22:41 Salı
Spoolex Kaliteye ve Sağlamlığı Arttırıyor

Fransız tekstil makinalacıları arasında yer alan Spolex SAS, bünyesindeki 3 marka ile küresel pazara dönük üretim gerçekleştiriyor. 2011 yılında 12 milyon Euro ciro elde eden grup, üretiminin yüzde 77’sini ihraç ederken, yüzde 23’ünü Fransız iç pazarına sunuyor. CalamardTM, Decoup+ ve Roll Concept markalarına sahip olan Spoolex Group, Fransa’nın St. Elienni kentinde 3500 metrekarelik bir tesisinde 58 çalışanı ile üretimi sürdürüyor.

Grubun en önemli markası olan CalamardTM, sıralı/sırasız kesme ve geri sarma makinaları tasarımı ve üretiminde önemli bir departman olarak dikkat çekiyor. Yüksek teknik kesme ve geri sarma sistemlerinin kaliteli bir süreç içerisinde gerçekleştirilmesine dönük çözümler geliştiren firma 1955 yılından bu yana sektörde yer alıyor. Teknik tekstiller ve nonwoven pazarında güçlü bir yere sahip olan marka, dünya genelinde 7500’ten fazla geri sarma ve kesme makinası tedarik etti. Güçlü bir know-how’a sahip olan CalamardTM, doğrudan veya kombine, sıcak, soğuk ve ultrasonik kesim teknolojilerinde uzman kabul ediliyor. Marka, geçtiğimiz yıl yeni nesil Softedger kesici ürününü piyasaya sundu. Geniş ve düz kenarlı yüksek kalitede kesim gerçekleştiren bu kesici uzun kullanım ömrüne sahip. Softedger, özellikle yüzde 100 PE, tafta ve saten ürünlerin kesimi için geliştirildi. Marka için, teknik tekstiller en önemli dönüştürme uygulama alanını oluştururken, bu segmentte geliştirilen makinalar, filtrasyon kumaşları, konveyör kayışları, kauçuklanmış dokular, daldırma kumaşlar ve otomotiv sanayinde yoğun ilgi görüyor.

Spoolex Group’un sürekli ultrasonik kesme ve kapama teknolojileri üreten markası Decoup+, tekstil üretimine farklı kesim ve kaynak imkanı sunuyor. 30 yılı aşkın bir süredir sektörde yer alan Decoup+, tekstil ve nonwoven fabrikasyon süreçlerine çözümler geliştiriyor. Kompakt olarak tasarlanan modüller, firmaların hali hazırda kurulu bulunan üretim sistemlerine kolaylıkla entegre edilebiliyor. Nihai ürün için gerekli olan son işlemlerde yerini alan marka, dokuma tezgahı, ramoz  ve off-line makinalara entegre edilerek kalitenin arttırılmasına katkı sunuyor. Dokuma tezgahlarındaki kesim işlemi için Decoup TM, kompakt ve kolay kurulan cihazları ile istikrarlı bir kesim hizmeti veriyor.

Sıcak kesme sakıncalarını önlemek isteyenlerin tercih ettiği marka, teknik tekstil pazarında da ramöz ve denetim makinalarında kullanılıyor. Decoup TM, kesme ve kapama makinalarının yanı sıra, kumaş kenarlarının güçlendirilmesi için geliştirdiği ultrasonik dövme ile de dikkat çekiyor. Nonwoven ürünlerde web esnekliği korunurken kumaş kenarları takviye edilerek dayanıklılığı arttırılıyor. Decoup TM ayrıca yapıştırma bankları konusunda da güçlü bir deneyime sahip. Nonwoven üretim hatlarının çıkışına yerleştirilen yapıştırma bankları, kontrol işlemleri sırasında kusurları ortadan kaldırmak için kullanılıyor.

Decoup TM’nin bir başka iş istasyonu ise, düz ve profil kesme için manuel kontrollü, yüksek kalitede kesme, yapıştırma ve kaynak işlemleri oluşturuyor. 75’den 1200W’a kadar güçle çalışan çözümler geliştiren firma, hem hatlara monte edilen birimleri hem de el birimleri ile sürekli pazarını genişletiyor.

Roll Concept TM, Spoolex Group’un diğer önemli markası olarak endüstriyel silindirler alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Patentli Alveotube TM ürün hattına sahip olan firma, yaklaşık 20 yıldır, endüstriyel rulman, silindir ve sarma silindirleri üretiyor. Hafif, dayanıklı, yüksek kritik hızlı ve kolay yüklenen ekipmanlar geliştiren firmanın sahibi olduğu Alveotube TM, küresel pazarda silindir, tahriksiz merdane, saptırma merdanesi, tahrik silindiri, akümülatör, kılavuz ve bobin makarası olarak kullanılıyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.