Sektörün Büyüyen Pazarı; Teknik Tekstiller

Teknik tekstiller, küresel tekstil talepleri içerisindeki payını sürekli arttırıyor.Teknik tekstiller sektörünün toplam ticaret hacminin 160.38 milyar dolar seviyesine çıkacağı tahmin ediliyor

  17 Temmuz 2013 23:01 Çarşamba
Sektörün Büyüyen Pazarı; Teknik Tekstiller

Küresel alanda yapılan nonwoven üretiminin ve talebinin 2018 yılına kadar önemli oranda artması bekleniyor. 2012 yılında toplam 133.93 milyar dolar olan teknik tekstiller pazar hacminin, 2018 yılında 160.38 milyar dolar seviyesine çıkacağı açıklandı. Transparency Market Research'ın hazırladığı raporda küresel talebin de 2012-2018 yılları arasında yıllık yüzde 3,3 oranında artacağı ifade edildi. Toplam talep ise 2018 yılında 30.710 milyon ton olması bekleniyor. Raporda sektörün itici gücü özellikle otomotiv sektörü olarak belirtilirken, ürün geliştirme, dayanaklı ürünler öne çıkması beklenen gelişmeler arasında sayılıyor. Sektörü bekleyen tehlikelerin başında ise, üreticilerin uygulayacağı fiyatlandırma politikaları ve üretim maliyetleri geliyor.

Raporda termoform ürünler için küresel talebin artacağı açıklanırken, özellikle üç boyutlu teknolojilerin dikkat çekeceği vurgulandı. Termoform teknolojisi ile üretilen teknik tekstillerin 2018 yılında her yıl yüzde 3,18 büyüme ile 3.915 tona ulaşması bekleniyor. İnşaat, ev tekstilleri, spor tekstilleri, tarım tekstilleri, paketleme gibi ayrımlarla toplam 10 başlığa bölünen teknik tekstiller talebinin de ülkelerin gelişmişlik düzeyi ve ekonomi politikalarına göre şekilleneceği dile getirildi. Günümüzde Teknik tekstil pazarının yaklaşık yüzde 45'ine hakim olan Asya Pasifik pazarının 2018 yılında da liderliği kimseye kaptırmayacağının açıklandığı raporda, belirtilen tarih aralığında, bu ülkelerin toplamda 61.26 Milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Raporda, Asya Pasifik bölgesinde hükümetlerin teşvikleri, firmaların gelişme potansiyelleri bu pazarın önümüzdeki dönemde de lider olacağı yönünde işaretler  veriyor denildi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.