Sandler, 5 yılda cirosunu ikiye katladı

Önemli nonwoven üreticileri arasında bulunan Sandler, son beş yıldır iş hacmi yönünden sürekli büyüme sergiledi.

  18 Mart 2013 16:56 Pazartesi
Sandler, 5 yılda cirosunu ikiye katladı

Sandler AG, gelirlerini her sene olduğu gibi 2011 yılında da arttırmayı başardı ve toplamda 240 Milyon Euro ciroya ulaştı. Yatırımlarını genellikle üretim hatlarını genişletmek için yapan şirket, bu uygulamayı kendine temel aldı ve yeni pazarlara girerek önemli kazanımlar elde etti.

2010 yılı satış rakamlarına göre dünyanın en büyük nonwoven üreticileri arasında yer alan Sandler AG, Avrupa'nın en büyük nonwoven üretim merkezinde faaliyetlerini yürütüyor. Geçen yılın başlarında yeni bir nonwoven üretim hattı “plant 4” inşa eden şirket, geçtiğimiz beş yıl boyunca nonwoven üretimine 60 milyon Euro'dan fazla yatırım yapmış oldu. Ev tekstili pazarlarında, mühendislikte, filtrasyon, otomotiv, kullan at mendiller gibi hijyen konusunda çok çeşitli uygulamalarda kullanılan farklı nonwoven malzemelerini çok geniş bir yelpazede tedarik eden Sandler, bu pazarların cirosunda da her geçen yıl artış kaydediyor.  Ürün geliştirme ve çevre dostu nonwoven üretme konusunda çalışan şirket, sürdürülebilir üretime de önem veren bir yapıya sahip. Ağırlıklı olarak sürdürülebilir ıslak mendil üretimi yapan Sandler, sürdürülebilir viskon lifleri kullanıyor. Ayrıca, bu üretimleri PEFC ve FSC standartlarına göre sertifikalandırmış bulunuyor.

Özel bir nonwoven olarak parçalanabilir polimer tabanlı laktik asitle yapılan bir ürün elde eden firmanın, bünyesinde geri kazanımla elde edilmiş polyester fiberler oldukça yaygın bir üretim alanını oluşturuyor. Yüzde 100 geri dönüştürülebilir ses izolasyonu araç veya ev aletleri malzemelerini özel bir nonwoven ile üreten Sandler, likid filtrasyon ve hava için filtrasyon nonwovenı geniş bir yelpaze de sunuyor.

Ciroyla Birlikte, Kalifiye Eleman Sayısı da Arttı
Beş yıl içinde çalışan sayısını 460’dan 550’ye çıkaran şirket,  kalifiye elemanların da desteğiyle büyümeye devam ediyor. 2012 yılında da büyüme hedefinde bir sapma olmayan firma, yenilikçi üretim hattı, bilgi ve iletişim teknolojisi ile yeni pazarlara ulaşma düşüncesini her zaman öncelikli düşüncesi olarak öne çıkarıyor. Yüzde 60’lık ihracatıyla dünya nonwoven pazarında önemli bir konumda bulunan firma, önümüzdeki dönemde öncelikli hedef olarak Hindistan pazarına açılmayı planlıyor. İnovatif uygulama alanları değişen süreçlerin artmasıyla hedeflenen yeni ürün geliştirme sistemi ve teknoloji süreçlerinin hayati bir koşul olduğunun farkında olan şirket, yeni pazarlarda karlılığını arttırmak için titizlikle çalışmaya devam ediyor.

Nakliye Maliyelerini Düşürmek Öncelikli Hedef
Şirketin düzenli olarak büyümesi ve satış hacmindeki artış, beraberinde lojistik talepleri de getirdi. 1500'den fazla kamyon ile faaliyet göstermeye başlayan Sandler, artan maliyetleri kısmak için alternatif olarak demiryollarını kullanmayı hedefliyor.  Hamburg Schwarzenbach’da ki limanı kullanan firma, aynı şekilde tren yolu ulaşımını da sağlayarak, Güney Avrupa'ya hala trafik ile yapılan aktarımları düzene sokmak istiyor. Yeni büyük giga-liner kamyonların kullanımıyla da önemli bir adım atan Sandler, gelişen bu büyük nakliye atılımları sayesinde büyük avantaj sağlamayı öngörüyor.

Ayrıca şirket tüm alanlarında enerji tüketimini izleyerek enerji tasarrufu potansiyelleri de belirleyerek bu uygulamaları enerji geri kazanımı ve teknolojilerle birlikte hayata geçirmeye çalışıyor. 2012 yılında, borç krizi, hammadde fiyatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar gibi sıkıntıların firmaları yalnız bırakmayacağının da farkında olan Sandler,  tüm bunlara rağmen önümüzdeki sene de başarılarını devam ettirmeyi hedefliyor.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.