Pegas Nonwovens 2012’yi Başarılı Bitirdi

Kişisel hijyen ürünleri pazarında Avrupa’nın en önemli nonwoven üreticilerinden Pegas Nonoven SA, 2012 yılına ait satış rakamlarını açıkladı. Firma 2012 yılında net 20.9 milyon Euro kar elde etti.

  12 Nisan 2013 00:02 Cuma
Pegas Nonwovens 2012’yi Başarılı Bitirdi

Nonwoven üretiminde Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden olan Pegas Nonwovens Sa, 2012 yılı kârını açıkladı. Şirket, 2012 yılı konsolide gelirlerinin, geçen yıla göre yüzde 13.2 artışla 187.7 milyon Euro olduğunu kaydetti. Bir önceki yıla kıyasla şirketin gelirlerdeki bu artış, 2011 yılının ikinci yarısında faaliyete geçen üretim hattı satışlarında yaşanan artışın bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Bunun dışında firmanın 2012 yılının 4. çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaşadığı artış dikkat çekiyor.  Şirketin 2012 yılının dördüncü çeyreğinde, konsolide gelirleri 2011 yılına göre yüzde 20,2 artışla 47.6 milyon Euro olarak gerçekleşti.

Pegas Nonwoven’ın faaliyet karına bakıldığında ise 2012 yılında 26.5 milyon Euro olarak gerçekleştiği görülüyor. Bu alanda 2011 yılıyla karşılaştırılma yapıldığında yüzde 1,2 oranında düşüş yaşandığı ifade edilirken, 2012 yılı net kâr tutarı bir önceki yıla göre yüzde 49,8 artışla 20,9 milyon Euro olarak gerçekleşti. Konu ile ilgili değerlendirmeler yapan Pegas Nonwovens Sa CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Frantisek Rezac, 2011 yılında sundukları üretim hatlarıyla ilgili önemli satışlar yapılması sonucunda karlı bir dönem geçirdiklerini aktardı. Özellikle 2012 yılının son çeyreğinde yaşanan sıkıntılara rağmen büyüme istikrarını bozmadıklarını kaydeden Rezac; “Planlamanın biraz gerisinde kalsak ta, zor olan küresel şartlar altında alınan sonuçları önemsiyoruz” dedi.

Mısır’daki Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor

Frantisek Rezac, 2012 yılında Mısır’daki üretim tesisi projelerinin yürütülmesinde önemli bir aşama kaydettiklerini dile getirdi. Bu projenin,  Çek Cumhuriyeti dışındaki ilk yatırımları olduğunu kaydeden Rezac, başarılı adımlar atmak için önemli bir fırsat yakaladıklarını vurguladı. Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Asya pazarlarındaki müşterilere ulaşmak adına, yatırım sürecini başlattıklarını anlatan Rezac şöyle devam etti; 2013 yılında öncelikli olarak, Mısır’daki bu üretim hattını tam anlamıyla faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.  Üretimde verimliliğin önemi ve teknik projelerin ticarileştirilmesi önemli konuların başında geliyor. Artan üretim kapasitesi ve genişletilmiş ürün portföyünün katkısıyla, 2013 yılında finansal sonuçlarda gelişme ve bir önceki yıla göre yüzde 5 ila 15 büyüme sağlanmasını bekliyoruz.”

Sektörde önde gelen nonwoven üreticilerinden biri olarak, müşteri memnuniyeti sağladıklarını belirten Frantisek Rezac, 2013 yılında Pegas Nonwovens Sa’nın üretiminin tamamının pazarda talep göreceğini dile getirdi. Rezac; “ Üretilen ürünlerin hızlı bir şekilde pazar alanlarına sunulması, 2013 yılında da bize başarıyı getirecektir. 2012 yılında yaptığımız bu başarılı çalışmaların önümüzdeki yıl da devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

Yakın Plan Pegas Nonwovens

Avrupa nonwoven pazarında teknolojik açıdan önde gelen şirketlerden biri konumunda olan Pegas Nonwoven, 440’tan fazla çalışanı ile üretimini sürdürüyor. 1990 yılında kurulan firma müşterilerine spunbond ve meltblown (spunmelt) teknolojileri ile polipropilen ve polipropilen / polietilenden temelli tek kullanımlık hijyen ürünleri sunuyor. Bu ürünler arasında bebek mendilleri, yetişkin bezleri ve kadın pedleri bulunuyor. Çek Cumhuriyeti’nde 2 üretim tesisi bulunan firma, daha az miktarda da tarımsal ve medikal uygulamalar için ürünlere sahip. EDANA üyesi olan Pegas Nonwovens yıllık 90 bin tonluk nonwoven kumaş üretimi kapasitesine sahip bulunuyor. Lüksemburg merkezli holding çatısı altında; Pegas Nonwovens s.r.o, PEGAS-NT a.s., PEGAS-NW a.s. ve PEGAS-NS a.s. adıyla 4 firma faaliyet gösteriyor. Grubun Mısır’daki firması PEGAS Nonwovens Eypt LLC için yatırımlar Haziran 2011’den bu yana sürüyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.