OEKO-TEX®’ten Sürdürülebilir Tekstil Kimyasalları için ECO PASSPORT

OEKO-TEX®, sürdürülebilir tekstil sertifikasyonları portföyü için ECO PASSPORT adlı yeni bir sertifika sistemi oluşturdu

  12 Şubat 2016 08:43 Cuma
OEKO-TEX®’ten Sürdürülebilir Tekstil Kimyasalları için ECO PASSPORT
Sektörün talep ettiği kalite, standartların oluşması için test ve araştırmalarıyla sektöre yön veren Hohenstein ve Avrupa’daki diğer enstitülerin bir araya gelerek oluşturduğu Oeko-Tex®, sürdürülebilir tekstil kimyasalları için ECO PASSPORT adlı bir sistem geliştirdi. Bu sertifika, tekstil işleme kimyasalları ve kimyasal bileşenli ürünlerin sürdürülebilir tekstil üretim kullanımını onaylama için oluşturuldu. Şuan pilot uygulamada bulunan sistem, 2016’nın yaz başında resmen başlayacak.

ECO PASSPORT İçin Üç Adım
OEKOTEX® tarafından geliştirilen ECO PASSPORT sertifikasyon programı, üç ana adımdan oluşuyor. İlk aşamasında üreticiler tarafından açıklanan kimyasalların listesi, OEKOTEX® Standart 100 Yasaklı Maddeler Listesi ile karşılaştırılıyor. İkinci adımda, sağlık ve çevre açısından risk/tehlike değerlendirmesi yapılıyor. Son aşamada ise, ECO PASSPORT sertifikasyonu kapsamındaki koşullara uyum testi uygulanıyor. Her değerlendirme aşamasının sonuçları, verilerin iç kalite kontrolü için daha güvenli ve daha sürdürülebilir formüller oluşturmak üzere başvuru sahipleriyle paylaşılıyor.

Üç aşamayı geçen ürünler, ECO PASSPORT by OEKO-TEX® sertifikasını almaya hak kazanıyor. OEKOTEX ® Standart 100 sertifikalı, onaylanan kimyasal, tekstil ürünlerinde ve imalat tesislerinde kullanılmasının güvenilirliğini korur. Merkezi İsviçre’de bulunan Uluslararası OEKO-TEX® Birliği, 1992 yılında Avusturya Tekstil Araştırma Enstitüsü ve Alman Hohenstein Araştırma Enstitüleri tarafından kuruldu. Üyeleri arasında 16 bağımsız tekstil araştırma ve test enstitüsü bulunan birlik, 60 ülkede 52 temsil ofisine sahip. Bugüne kadar, yılda 150.000’den fazla OEKO-TEX® Standart 100 sertifikası verdi.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.