Mondi Biyoçözünür Nonwoven Üretecek

Mondi, ıslak mendiller için sürdürülebilir üç katmanlı dokusuz yüzey kumaşı üretmek için yeni bir hat geliştirdi.

  30 Mart 2020 16:46 Pazartesi
Mondi Biyoçözünür Nonwoven Üretecek

Yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üreten Mondi, ıslak mendiller için sürdürülebilir üç katmanlı bir dokusuz yüzey kumaşı üretmek amacıyla yeni bir Karde Airlaid Karde (CAC) hattı geliştirdi. Bu materyaller kişisel hijyen ve temizlik amacıyla kullanılabilecek.

Bu yeni CAC hattı sayesinde, sertifikalı viskoz ve kağıt hamuru da dahil olmak üzere yüzde yüz selüloz içeriği kullanılarak çözünebilir bir dokusuz yüzey kumaşı materyali elde ediliyor.

2021 yılında tamamen faaliyete geçecek olan ve Mondi’nin Almanya, Ascania'daki tesisinde bulunan CAC hattı için kullanılan yeni teknoloji, üç katmanda da son derece işlevsel ve kararlı bir kompozit malzemenin birleştirilmesini mümkün kılıyor. Bu biyolojik olarak çözülebilir ıslak mendiller için optimum emme ve losyon yüklemesi sağlarken; karşılaştırılabilir mono-yapılı taraklama yüzeylerinde de daha az kaynak kullanılıyor. Teknoloji, hidro-kabartmanın yumuşaklığını artırırken temizleme özelliğini de geliştiriyor. Tüm sürdürülebilir dokusuz yüzey kumaş materyali de hat üzerinde üretebiliyor.

“Yüksek Performanslı Dokusuz Yüzeyler”

Mondi’nin Kişisel Bakım ve Bileşenler Ürün Uzmanı Kelly Wright, bu teknolojiyi pazara sunmak için sabırsızlandıklarının altını çizerek "Yenilikçi teknoloji, daha kolay erişilebilir ıslak mendiller için yüzde yüz biyolojik olarak parçalanabilen, yüksek performanslı dokusuz yüzeyler üretebileceğimiz anlamına geliyor. “dedi.

 

 

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.