Mogul: Küresel Pazar İçin Techtextil Önemli

Başarılı çalışmaları ile öne çıkan Türkiye’nin lider nonwoven üreticilerinden Mogul, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarını hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak yakından takip ediyor

  20 Mart 2013 01:56 Çarşamba
Mogul: Küresel Pazar İçin Techtextil Önemli

Türkiye’nin önemli nonwoven üreticilerinden Mogul, küresel pazardaki önemli etkinliklerde hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak yer almayı sürdürüyor. 2011 yılında Almanya’da gerçekleştirilen Techtextil fuarında ziyaretçi olarak yer alan Mogul yöneticileri, başarılı olarak nitelendirdikleri bu fuara, gelecek yıl düzenlenecek yeni edisyonunda da katılma kararı aldıklarını açıkladı. Firmanın Pazarlama Direktörü Serkan Göğüş dergimize yaptığı açıklamada, Techtextil’in her zaman belli bir çizgiyi koruyan başarılı edisyonlar gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Fuarın teknik tekstiller ve nonwoven ürünleri için önemli bir tanıtım aracı olduğunu ifade eden Göğüş, hem mevcut müşteriler ile iletişime devam etmek hem de potansiyel müşteriler ile temasa geçmek için her edisyonu yakından izlediklerini açıkladı.

2011 yılında gerçekleştirilen etkinliğin mevcut müşterilerle görüşmek açısından faydalı olduğunu vurgulayan Göğüş sözlerine şöyle devam etti; “Fuarlar üretilen son teknolojilerin ve yeniliklerin sergilenmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu anlamda biz Techtextil Frankfurt etkinliğini üretim ağımızı da ilgilendiren, önemli firmaların katıldığı fuarlardan birisi olarak tanımlıyoruz. Bizim burada yer almamız, küresel piyasayı da yakından takip etmemizi sağlıyor. Çünkü önemli firmalar ürünlerini burada sergiliyor ve fuar dünyanın kilit bölgelerinden üst düzey ziyaretçileri kendine çekmeyi başarıyor.”

Techtextil’in sürekli büyüyen teknik tekstiller pazarının en önemli etkinliklerinden birisi olduğunu yineleyen Serkan Göğüş, firma olarak gelecek edisyonlardan da çok umutlu olduklarını ifade ederek sözlerini tamamladı.

Yakın Plan: Mogul

Teknik tekstil ve nonwoven alanında faaliyet gösteren Mogul Tekstil 1995 yılında Gaziantep’te kuruldu. 1997 yılında üretime başlayan firma tamamen yerli sermaye ile, nonwoven ve kompozit kumaş üreticisi olarak sektörde önemli bir güce sahip bulunuyor. Türkiye’nin nonwoven üretim üssü diyebileceğimiz Gaziantep’te 2. ve 3. organize sanayi bölgelerinde yerleşik 2 üretim tesisi bulunan Mogul, İstanbul Bayrampaşa’da 2002 yılında açtığı yurt içi satış ofisi ile pazar ağını genişletti. Özellikle endüstriyel uygulamalara ve teknik tekstile yoğunlaşan şirketin satış grafiğine bakıldığında, ürünlerin yüzde 70’ini 50’den fazla ülkeye ihraç edildiği görülüyor. Aynı zamanda Mogul, Türkiye’den EDANA’ya 1998’de üye olan ilk Türk şirketi olarak biliniyor.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.