Loepfe’den Yabancı Madde Kontrolüne Yeni Çözümler

Loepfe’nin OffColor özellikli yeni Yarnmaster ZENIT+’i sayesinde, artık yoğun iş gücü ve pahalı görsel denetimler gerekmiyor. PT. Superbtex ve Loepfe, buna verimli bir çözüm bulmak için el ele verdi.

  26 Kasım 2018 00:00 Pazartesi
Loepfe’den Yabancı Madde Kontrolüne Yeni Çözümler

Sentetik liflerin eğrilmesi için hammadde, kimyasal tesislerde iyi kontrol edilen işlemler gerektirir. Yabancı madde ile kontaminasyon bu yüzden çok nadiren ortaya çıkar. Bununla birlikte, polyester gibi sentetik iplikler farklı parlaklığa sahip farklı elyaf özelliklerine sahip olabilir. Karışık iplikler, üretim zinciri boyunca aşağıdaki süreçlerde kusurlara yol açabilir. Bugün, bu maliyet gerektiren hataların görsel denetimi hala çok zaman ve yoğun bir emek gerektirir. Bu iki şirketin işbirliği etkileyici sonuçlar ortaya koydu.

Farklı Liflerde Farklı Parlaklıklar

Superbtex Grubu PT iplik üreticilerinin sorumlusu Sendjaja Halim “İplikhanemizde birçok farklı polyester elyaf kullanıyoruz” diyor. Ve ekliyor: “Donuk, Yarı-Donuk, Parlak ve Süper Parlak kullandığımız tipik elyaf nitelikleridir ve hepsi farklı bir parlaklığa sahiptir.” Farkı, eğrilmiş ipliğe bakıldığında zorlukla görülebilir. Bobinlerin doğrudan görsel denetimine alternatif olarak, muayene ultraviyole ışıkla aydınlatılarak gerçekleştirilebilir. Ancak o zaman bile, farkı görmek zor. Denetim işlemi sarım işleminden sonra yapılırsa ve yanlış iplik koninin iç kısmına yakınsa, ultraviyole ışığı altında bile zor görünür. Ayrıca görsel inceleme çok yoğun emek gerektirir ve bu nedenle pahalıdır. Karışık iplikler, örneğin boyama sırasında üretim zinciri boyunca aşağıdaki süreçlerde kusurlara yol açabilir.

Yepyeni Özelliklerle Yabancı Madde Temizleme

Polyester iplik eğirirken, iplik temizleyicileri çoğu durumda sadece işlemle ilgili iplik hatalarını ortadan kaldırmak, tüylülük ve kusurları izlemek ve uygun iplik sayısını sağlamak için kullanılır. Hammadde iyi kontrol edilen bir kaynaktan (kimyasal süreç) kaynaklandığından, polyester iplikçiliğinde genellikle yabancı madde tespitine gerek yoktur. Bununla birlikte, yukarıda açıklanan farklı parlaklık problemi, iplik temizleyici OffColor özellikli YarnMaster ZENIT + 'ı tesise kurarak çözülebilir. Yeni işlevler, mélange ipliklerinde çok küçük renk ve renk değişimlerinin tespiti ve ortadan kaldırılması için geliştirilmiştir.

Polyester iplik eğirmede ve sarımda kullanılan farklı elyaf özelliklerinin parlaklığı da değiştiğinden, üretimde kullanılan farklı miktarlarda matlaştırma maddeleri nedeniyle Loepfe, Superbtex iplik fabrikası PT'deki yeni özelliği test etme fikrini ortaya koydu. Testler sırasında yanlış bobinler takıldı. Sendjaja Halim, ümit verici sonuçları şöyle yorumluyor: “Tüm yanlış parlaklıktaki bobinleri tespit edebildik.”

Verimli Sonuçlar

Polyester ipliklerin yeni OffColor tespitinin kullanılması, PT'de kapsamlı bir şekilde test edilmiştir. Sarma işleminde % 100 yanlış bobinlerin tespiti, farklı parlaklıktaki iplik açısından mükemmel sonuçlar garanti edebilir.  Loepfe'nin YarnMaster ZENIT + ‘inin yeni OffColor algılama özelliği sayesinde bobinler için yoğun işgücü ve dolayısıyla pahalı görsel denetim artık gerekmiyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.