Latin Tekstilciler Sao Paulo’da Buluştu

Outlook Latin Amerika kapsamındaki buluşmaların ilki Brezilya’da gerçekleşti

  01 Ocak 2014 09:43 Çarşamba
Latin Tekstilciler Sao Paulo’da Buluştu

Geri dönüşüm, nonwoven üretiminde plastik kullanımı ve EDANA’nın yürüttüğü 2020 Nonwoven Vizyonu temaları etrafında Latin ülkelerindeki üretim sorunları ve çevre bilincinin yerleştirilmesinin ele alındığı etkinliğe, Latin ülkelerinde üretim yapan tekstilciler ve konuyla ilgili sivil toplum örgütleri katıldı.

San Paulo’da yapılan etkinliği düzenleyen ABİNT, EDANA ve Latin Teknik Tekstilciler Birliği’nin 19 Kasım’da düzenlediği etkinlikte, EDANA’nın Teknik Eğitim Müdürü Jean-Michael Anspach, nonwovenlarda sürdürülebilirliğin önemini ve nonwoven pazarının yüksek büyüme oranları ile sürekli bir büyüme içerisinde olduğunu anlatırken, geleneksel tekstil üretim işinden gelen şirketlerin bile teknik tekstillere ve nonwoven sektörüne gösterdiği ilgiden bahsetti. Konuşmasında, tekstilde mükemmelliğe giden yolda, mutlaka sürdürülebilir rekabet gücü kazanmak için ‘Daha yeşil ve daha sürdürülebilir tekstil' anlayışına odaklanması gerektiğini vurguladı.

Hazır giyim sektörü kabuk değiştiriyor

ABINT’in Başkanı Wagner Souto Carvalho, tekstilde arzu edilen gelişimin Ar-Ge çalışmaları, inovasyona yönelik sürdürülen uzun soluklu programlardan geçtiğini ve bilimsel çalışmaların her geçen gün yepyeni ufuklar açtığını, tekstil ve hazır giyim sektörünün de hızlı bir kabuk değiştirme süreci yaşadığını belirtti. Bu aşamada sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapan Carvalho, ABİNT ve EDANA’nın uzun yıllardan beri bu konu üzerinde birlikte çalışmalar yaptığını vurguladı.

ABINT’in İletişim Direktörü Laerte Guião Maroni, bu etkinliğin OUTLOOK Latin Amerika ayağının ilk etkinliği olduğunu ve bu yöndeki çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

PNR’ların yorumlanmasında ve uygulanmasında meydana gelen karmaşıklığın etraflıca ele alındığı etkinlikte, mevcut sektör uygulamaları örnek verildi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.