Karl Mayer, Stoll’ü Satın Aldı

Karl Mayer, Stoll’ü satın almak için anlaşma imzaladı. Stoll Grubu Temmuz 2020’den itibaren Karl Mayer Grubu'nun bir parçası olacak.

  30 Mart 2020 16:51 Pazartesi
Karl Mayer, Stoll’ü Satın Aldı

Büyüme stratejisinin bir parçası olarak Karl Mayer Grubu, Stoll Grubunun satın alımını gerçekleştirdi. Sözleşme Şubat ayının sonunda imzalandı. Stoll Grubu, Temmuz 2020'den itibaren Karl Mayer Grubunun bir parçası olacak.

Stoll Grubunu satın alan Karl Mayer, düz örgü sektöründe ek teknolojik büyüme potansiyeli ve yenilikçi çözümler portföyünü açıyor. Stoll bine yaklaşan çalışanıyla uluslararası bir endüstri lideri olmasının yanında yarının örgü dünyasına yönelik yenilikçi araçlar ve hizmetler sunuyor.

“Stoll'ü Grubumuza Davet Etmekten Gurur Duyuyoruz”

Karl Mayer, Çözgü Örme, Dokuma ve Teknik Tekstiller için Çözgü Hazırlama çözümlerinde, dünya çapında iki bin üç yüzden fazla çalışanı ile yenilikçi bir pazar lideridir.

Karl Mayer, Grubu CEO'su Arno Gärtner, satın almanın büyüme stratejileri için önemli bir adım olduğunu belirterek, Stoll'ü Grubumuza davet etmekten gurur duyuyoruz. Stoll, tekstil endüstrisinde uluslararası kabul görmüş bir markadır ve kapsamlı teknolojik uzmanlığa ve düz örgü sektöründe deneyimli bir ekibe sahiptir.” ifadelerini kullandı.

“Bu İttifak Küresel Varlığımızı Güçlendirmemizi Sağlayacak”

Satın alma işlemi ile Stoll, bağımsız bir aile şirketi olan küresel Karl Mayer Grubunun bir parçası olacak. Genel anlamda Stoll, Karl Mayer'in satış, servis ve üretim alanlarının küresel anlamda hedeflediği genişleme stratejisine ulaşma ve dijital çözümler gibi ortak iş geliştirme fırsatları yaratma şansına sahip olacak.

Stoll Grubunun CEO'su Andreas Schellhammer, bu ittifakın çok güçlü iki markayı bir araya getirdiğinin altını çizerek, “Bu, dijitalleşme ve teknoloji alanlarında inovasyon stratejimizi genişletmemizi ve hızlandırmamızı ve küresel varlığımızı güçlendirmemizi sağlayacaktır. Müşterilerimiz bundan doğrudan faydalanabilecek ve dinamik olarak değişen tekstil endüstrisindeki rekabet güçlerini artırabilecekler.” dedi.

Her İki Aile Şirketi Kendilerini Kanıtlayabilecek

Stoll, “Ör ve Giy” sloganı ile son derece gelişmiş tekstil makineleri üreten bir düz örgü triko makine üreticisidir. Türkiye'de en çok kullanılan triko makinelerinin başında gelen Alman firmasının Almanya'daki fabrikası Reutlingen/Stuttgart'tadır.

Uzun ve başarılı bir şirket geçmişine sahip olan her iki aile şirketi de kendilerini trend belirleyici olarak tekrar tekrar kanıtlayabilecek. Şirketler ilgili pazar segmentlerinde inovasyon, kalite, uzun vadeli oryantasyon, güvenilirlik ve kapsamlı uzmanlığı temsil edecekler. Şirketler grubu gelecekte çözgülü örme, teknik tekstiller, çözgü hazırlık, düz örme ve dijital çözümler olmak üzere daha geniş bir alana hakim olacak ve müşterilerine teknolojik yenilikler sunacak.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.