“Hızlı, Tam ve Yerinde Servis Mantığı ile Çalışmaktayız”

Erko Mümessillik yöneticileri Bülent Eruğur ve Roland Thomas Kunze ile tekstil ve dokuma teknolojilerinin geleceği hakkında konuştuk.

  22 Nisan 2020 19:25 Çarşamba
“Hızlı, Tam ve Yerinde Servis Mantığı ile Çalışmaktayız”

1896 yılından bu yana faaliyet gösteren Erko Mümessillik, satış sonrası servis ve kapıya teslim yedek parça sistemi ile müşteri memnuniyetine dayalı faaliyet gösteren bir firma olmasının yanı sıra yurt dışında eğitim gören personellerle hizmet veren bir firma olarak öne çıkıyor.

Türkiye’de ilk olarak BASF firmasının temsilciliğini alan Erko Mümessillik aynı zamanda satış sonrası servis ve montaj hizmeti de veriyor. Firma bugün hâlihazırda Karl Mayer’le komple çözgü hazırlık bölümü, Smit ile Armürlü ve jakarlı gokuma makineleri üretimi, Benninger’le tüm dokuma ve örme yaş terbiye makineleri üretimi, Unitech ile de tüm dokuma örme ve kuru terbiye makineleri üretimine ilişkin çalışma yürütüyor.

“Sürdürülebilirlik Talebi Arttı”

Dokuma endüstrisindeki yenilikler ve taleplere ilişkin sürdürülebilirlik, kalite ve maliyetlerin düşürülmesine yönelik taleplerin arttığını belirten Erko Tekstil Satış Müdürü Bülent Eruğur,

“Dokuma makinelerinde sağ ve sol kenarlardaki üstübü denilen atıkların daha azaltılarak büyük oranlarda iplik atıklarının azaltılması yoluna gidilmektedir. Aynı zamanda da terbiye makinelerinde de daha az miktarda su, boya, kimyevi madde, yer ve eleman kullanımı sağlayan yatırımlar üzerinde çalışılıp, müşterimize bu konudaki desteğimizi verip devamlılığı sağlıyoruz.  Sadece makine üreticileri değil, nihai ürün tedarikçileri de kendi içlerinde birçok sürdürebilirlik konusu altında çalışmaya el atmışlardır. Örneğin; tedarik zinciri izlenebilirliği, su enerji ve kimyasalların verimli kullanılması, güvenli çalışma ortamları, sürdürülebilir malzemeler, dönüştürebilir moda sistemleri gibi.” dedi.

“Tekstil Türkiye’de Lokomotif Sektör”

Tekstil sektörü ve dokumacılığın dünya ve Türkiye’de geldiği noktaya ilişkin açıklamalarda bulunan Erko Tekstil Satış Müdürü Bülent Eruğur, Türkiye‘de tekstilin lokomotif sektörlerden birisi olduğuna vurgu yaptı. Açıklamasında “Türkiye’nin bulunduğu konumdan başlamak kaydı ile buna ilaveden hızlılık, kalite, servisi kalifiye eleman ve Arge’de yapılan, takip edilen yenilikler bizim tekstildeki konumumuzu çok olumlu yönde etkilemektedir. Bu da bize çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Global tekstil pazarı açısından kendine üst sıralarda yer bulan Türkiye yüksek iş gücü maliyetlerine rağmen hammadde ve pazara yakınlık avantajları sayesinde küresel pazarda büyük pay sahibi olan Çin, Hindistan, Güney Kore, Pakistan ve Vietnam gibi ülkelerle rekabet etmektedir. Ülke bazında toplam ihracatın yarıya yakını başta Almanya, İtalya, İngiltere ve Bulgaristan olmak üzere AB ülkeleri, ABD ve İran’a yapılmıştır. Ülke içinde İstanbul, Gaziantep, Bursa, Kahramanmaraş, Adana, Kayseri, Denizli, İzmir, Tekirdağ ve Uşak illerinde yoğunlaşmış olan tekstil sektöründe lif, iplik, dokuma-örme kumaş, dokusuz yüzey gibi birçok alt sektörde üretim yapılmaktadır. Ancak, 2019 yılında askıda kalan bir Tekstil piyasası vardı ve bu durum değişerek 2019 sonuna doğru hareketlendi ve bununla birlikte 2020 yılına iyi başlangıç yaprak adım atıldı derken, bir anda bazı söz konusu beklenmeyen durumlardan dolayı, söz konusu bu hareketlilik yerini şu an belirsiz bir beklemeğe bırakmıştır.” ifadelerini kullanan Eruğur Türkiye’nin avantajlı bir ülke olduğunun vurgusunu yaptı.

 

“Ana Prensibimiz Müşteri Memnuniyeti”

Roland Thomas Kunze ise satış sonrası yürüttükleri hizmet politikasına ilişkin,Erko’da ana prensibimiz satış sonrası servisimiz iyi değil ise memnun müşterimiz olamaz. Satış sonrası servis ve kapıya teslim yedek parça sistemi ile müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz. Sahadaki tüm ekiplerimizi teknolojinin verdiği tüm sistemlerle donatarak hızlı, tam ve yerinde servis mantığı ile çalışmaktayız. Aynı zamanda ekiplerimiz en az senede bir yurt dışında temsil ettiğimiz firmalarda eğitim görerek en son teknolojiye müşterilerimizde uygulamaktadırlar. Erko geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da olduğu gibi tecrübemizi aynı heyecan ile müşterilerimiz ile paylaşarak piyasadaki ismini daha da köklü hale getirmeye devam edecektir.” ifadelerini kullanarak yenilik vurgusu yaptı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.