Dinarsu'dan Brueckner'e Halı Kaplama Hattı Siparişi

Türkiye’de CE belgesine sahip ilk tufting halı üreticisi olan Dinarsu, Brueckner’e halı kaplama hattı için bir kez daha sipariş verdi.

  30 Mart 2020 16:34 Pazartesi
Dinarsu'dan Brueckner'e Halı Kaplama Hattı Siparişi

Türk halı sektöründe hatırı sayılır bir yeri olan Dinarsu geniş ürün yelpazesiyle dünya markası olma yolunda yatırımlarını büyütmeye devam ediyor. Dinarsu, Türkiye’de CE belgesine sahip ilk tufting halı üreticisi olmasının yanı sıra 400 DPI çözünürlüklü üretim kalitesini sunan ilk ve tek üretici firma olmasıyla öne çıkıyor.

Bir Kez Daha Anlaşma Yaptılar

2012 yılında halı kaplama hattı için anlaşma yapan Dinarsu ve tekstil teknoloji üreticisi Brueckner yeni bir halı kaplama hattı talebi için bir kez daha masaya oturdu. İki şirket de bu iş birliğini geliştirmeyi hedefliyor.

İlk Teslimat 2020 Yazında

Brueckner’den yapılan açıklamada ilk hattın teslimatının 2020 yazında gerçekleşeceği kalanlarının da 2020 yılsonu ve 2021’in ilk aylarında olacağı belirtildi.

“İş Birliğini Geliştireceğiz”

Dinarsu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu yaptığı açıklamada “Her iki aile firmasının uzun yıllara dayanan iş birliğini gelecek nesillere de aktarmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Dünyada İlk 5 Üreticiden Biri Olmayı Hedefliyoruz”

Öte yandan Dinarsu Genel Müdür Bahadır Aksoy da hat siparişine ilişkin dergimize yaptığı açıklamada “Dinarsu İmalat ve Ticaret T.A.Ş olarak tufting halı sektöründe Türkiyede 1, dünyada ilk 5 üreticiden biri olmayı hedefliyoruz. Üretim kapasitemizi iki katına çıkaracak, mevcut pazar payımızı artıracak” ifadelerini kullandı.

“Brueckner Sadece İmalatçı Değil Çözüm Ortağıdır”

1984 yılında kurulan Tekstil Boya, Baskı ve Terbiye alanında uzmanlaşmış bir temsilcilik firması olan İnter Tekstil aynı zamanda Brueckner’in Türkiye temsilciliğini yapıyor. İnter Tekstil Genel Müdürü Mehmet Özcan, Dinarsu’nun halı kaplama hattı siparişine ilişkin yaptığı açıklamada Brueckner’in teknik tekstiller ve özel uygulamalar alanında çok başarılı olduğuna vurgu yaparak “Halı kaplama ve terbiyesi alanında dünya genelinde en önde gelen çözüm sağlayıcıdır. Türkiye’de Dinarsu fabrikalarında uzun zamandan bu yana çalışmakta olan hatları vardır. Dinarsu firması gerek teknoloji ve gerekse şimdiye kadar süregelen memnuniyeti nedeni ile Brückner ile çalışmaya devam kararı vermiştir.” ifadelerini kullandı.

Özcan, Brückner’e ilişkin 2019 yılında Münih şehri yakınlarında devreye aldığı yeni fabrikasında son model imalat teknikleri kullanırken çevre dostu uygulamalar da başlattığını belirterek ”Stuttgart yakınlarındaki genel merkezde ise bir teknoloji merkezi kurmuştur. Bu teknoloji merkezinde çalışmakta olan makine hatları ve teknologları ile özellikle teknik kumaşlar ve fonksiyonel kumaş üretimi üzerinde müşterileri ile ortak araştırmalar yapmaktadır.  Brückner diğer firmalarımızda olduğu gibi sadece bir makine imalatçısı değil bir çözüm ortağıdır.”dedi.

“Daha Az Enerji Kullanımı Daha Fazla Verim”

İnter Tekstil Genel Müdürü Mehmet Özcan Brueckner’in Türkiye’de tercih edilme sebeplerine ilişkin ise “Kurutma teknolojisindeki kendisine özgün uygulamaları sayesinde makinelerinde yüksek kaliteli kumaşları daha hassas ve daha dengeli işlerken daha az enerji kullanımı ve daha fazla verimi nedeni ile Türkiye’de de her zaman olduğu gibi tercih edilen bir isimdir. Özellikle düşük fiyat nedeni ile başka yönlere sapan müşterilerimiz tekrar Brueckner rotasına geri dönmektedirler.” ifadelerini kullandı.

“Doğru ve Güvenilir İş Ortaklarıyla Çalışılmalıdır”

Avrupalı müşterilerinin Türk tekstil sektöründen talebinin yüksek kaliteli mal, kısa metrajlı ve çok çeşitli üretim, kısa zamanda teslimat ve uygun fiyatla çalışabilmek olduğuna dikkat çeken Özcan  “Bütün bu koşulları sağlayabilmekteki en önemli kriter doğru teknolojiyi doğru yöntemle kullanmak, yüksek ve kesintisiz üretim verimi elde etmek, gerektiğinde hızlı servis ve hizmet alabilmektir. Bunun için doğru ve güvenilir iş ortakları ile çalışılmalıdır. Az önce belirttiğimiz gibi ilk yatırım toplam harcamanın çok az bir bölümüdür. Doğru seçim yıllarca kazandırmaya devam ederken hatalı sonuçlar yıllarca harcamaya devam ettirir. “ dedi.

“Üretmek ve Satabilmek Geçmişe Göre Daha Zor”

İçinde bulunduğumuz yıllarda yatırım yapmak, üretmek ve bu ürüne satabilmek geçmişe daha zor ve daha fazla bilgi ve emek istediğini kaydeden İnter Tekstil Genel Müdürü Mehmet Özcan alıcıların kısıtlı , imalatçıların ise çok fazla olduğu tekstil dünyasında rekabet edebilmenin en baştaki koşulunun doğrudan hedefi vurabilecek karar koşullarını oluşturmaktan geçtiğini söyleyerek “Piyasanın talep ettiği kalite ve çeşitlilikte ürün üretebilmenin yanı sıra bu ürünü piyasanın kabul edebileceği fiyat seviyelerinde mal etmek ana faktördür.  Yatırımın için bir defa para harcanırken, üretim giderleri süreklidir.  Makine seçimlerinde tüketimlerin daha az olduğu kriterlere yoğunlaşmak işletmeye çok önemli maliyet tasarrufları sağlarken, sürdürülebilir bir çevreyi koruma hizmeti de vermektedir. Bir Tekstil Boya – Baskı – Terbiye işletmesinde ilk yatırım tutarı işletmenin ekonomik ömrü boyunca yaptığı giderlerin %10-15 arası bir değerdedir.  Asıl harcama ve tasarruf, ana bölüm olan %85’in üzerinde durulmasına bağlıdır. Biz satış öncesi bu konularda da bilgi paylaşımı ve projelerde yönlendirmelerde bulunuruz.  Çalıştığımız firmaların imal etmekte olduğu makine teknolojilerinin bu konulardaki katkılarını anlatırız.” diyerek sözlerini noktaladı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.