Cargill, P&G’nin Biyo Bazlı Akrilik Asidini Geliştirecek

İki şirket tekstil üretiminde yardımcı kimyasallardan olan biyo bazlı akrilik asidin geliştirilmesi için iş birliği anlaşması yaptı.

  05 Haziran 2020 10:58 Cuma
Cargill, P&G’nin Biyo Bazlı Akrilik Asidini Geliştirecek

Biyo bazlı akrilik asit kullanımının sera gazı emisyonlarını azalttığı ve gelecek yıllarda yeşil ürünlere katkıda bulunacağının öngörülmesi üzerine yapılan çalışmalar devam ediyor. P&G'nin Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirilen ve laktik asidi biyo bazlı akrilik aside dönüştüren bu yeniliğin dünya açısından faydalı olacağı tahmin ediliyor. P&G, Cargill’le biyo bazlı akrilik asit yeniliğini geliştirmesi kapsamında anlaşma imzaladı.

“Karbon Ayak İzini Azaltmaya Yardımcı Olabiliriz”

Procter & Gamble'ın Çevre Yönetimi ve Sürdürülebilirliği Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Annie Weisbrod konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu yeni teknoloji, tüketim malları üretiminde sürdürülebilir inovasyon sağlamak için en iyi malzeme bilimini yeni biyo-bazlı çözümlerle kullanabileceğimizi gösteriyor. Biyo-bazlı çözümlerin geliştirilmesine yatırım yaparak, çeşitli endüstrilerin karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olabiliriz. Bu, P & G'nin günlük ürünlere dönüşüm için yeni, yenilenebilir hammadde kaynaklarına bakmak için tasarladığı Ambition 2030 sürdürülebilirlik hedefleriyle tutarlıdır.” ifadelerini kullandı.

“Ürün Yenilenebilir Çözümler Sunuyor”

Cargill'in biyo-endüstriyel işinde stratejik pazarlama ve yenilik lideri Dr. Jill Zullo ise iş birliğine ilişkin yaptığı açıklamada, “P&G'nin Cargill'e laktik asidi biyo-akrilik aside dönüştüren bu teknolojiye özel bir lisans vermesinden dolayı çok heyecanlıyız. Yıllık yenilenebilir ürünler kullanarak, sera gazı ayak izinin yarısından daha az petrol bazlı eşdeğeri olduğu tahmin edilen daha yenilenebilir çözümler sunarken, çiftçi refahına katkıda bulunabileceğiz.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.