BENTO’nun Yıldızı ANEX 2012’de Parladı

Türkiye’nin önde gelen hijyenik ve endüstriyel bant üreticisi Bento Bantçılık, katıldığı ANEX 2012 fuarında Asya pazarından yoğun ilgi gördü

  20 Mart 2013 02:04 Çarşamba
BENTO’nun Yıldızı ANEX 2012’de Parladı

Yapışkan bant üretiminde 1976 yılına uzanan bir geçmişe sahip olan Bento A.Ş. katıldığı ANEX 2012 Asya Nonwoven Fuarı’nda beklentilerini karşılayan bir sonuç elde etti. Fuarda 40 metrekarelik bir standa sahip olan firma, bebek bezi ve hasta bezi üreticileri tarafından kullanılan bant ve ön bantlarını sergiledi. Fuarda İhracat uzmanları Sinan Emre Aygün ve Barış İşeri ile birlikte yer aldıklarını açıklayan Bento İhracat Müdürü Mervan Birlik, dergimize yaptığı açıklamada, Güney Kore, Japonya, Çin ve Endonezya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçilerin ilgisini çektiklerini açıkladı.

Asya pazarına dönük beklentilerini de dile getiren Birlik, son 2 yılda Asya pazarında önemli büyüme rakamlarına ulaştıklarını belirterek; “Özellikle Japon, Koreli ve Çinli üreticiler bize daha çok ilgi gösterdiler. Asya pazarında öngördüğümüz satış hedeflerine ulaşıyoruz” dedi. Fuarda yeni ürünlerini hedef pazarlara tanıtmanın yanı sıra yeni satışlar yaptıklarını ve yeni talepler aldıklarını dile getiren Birlik, toplam ihracatlarının yüzde 5’lik kısımlarının Uzakdoğu ülkelerine yapıldığını kaydetti.

2012 yılında 40 milyon Dolar değerinde ihracat yapmayı hedefleyen firma, hali hazırda 40 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Mervan Birlik, hedeflerinin yakın ve komşu ülkelerdeki ihracatlarını arttırmak olduğunu ifade ederken, Uzakdoğu pazarlarındaki paylarının da sürekli arttığına işaret etti.

Japon Nitto Denko Bento’yu Satın Aldı

Japonya’nın farklı alanlarda üretim yapan lider şirketlerinden Nitto Denko, Türkiye’nin önde gelen hijyenik ve endüstriyel bant üreticisi Bento Bantçılık ve Temizlik Maddeleri San. Tic. ve yan kuruluşu Bento Pazarlama’nın bütün hisselerini Nisan ayında satın aldı. Bento’nun da küresel ağına katılımı ile birlikte Nitto Denko, Türkiye, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi gelişmekte olan ekonomilerdeki operasyonlarına odaklanarak, Avrupa ve komşu ülkelere yapmış olduğu bant satışlarını 5 yıl içerisinde 2.5 katına çıkarmayı hedefliyor.

İki yıl önce Nitto Denko Türkiye’de ürün işleme ve bant ürünlerinin satışını gerçekleştirmek üzere Nitto Denko Türkiye Bant Materyalleri San. ve Tic.’i kurmuş ve büyümekte olan otomotiv ve ev gereçleri pazarlarındaki bant talebini karşılamaya yönelik bir adım atmıştı. Bununla beraber, Nitto Denko Türkiye pazarında sözkonusu segmentlerde maliyet etkinliği sağlamak için operasyonlarını daha yerleşik hale getirecek, tedarik zincirini optimize edecek ve rekabetçi konumunu güçlendirebilecek bir şirket satın alma olanaklarını araştırmaya başladı.

Bento’nun Türkiye’de yer alan yüksek kalitedeki üretim tesisleri sayesinde Nitto Denko maliyet etkinliğini ve hızlı müşteri servisini daha da geliştirebilmeyi, dolayısıyla, Avrupa ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi gelişmekte olan pazarlardaki bant satışlarını arttırmayı hedefliyor.

Yakın Plan: Bento

2012 Nisan ayında Nitto Denko tarafından satın alınan Bento A.Ş., 1976 yılında, Astel markası ile koli bandı ve maskeleme bantları üretmeye başladı. 2000 yılı sonunda 100 personel ile yeni tesisinde yola çıkan ve 2006 yılında personel sayısını 240’a çıkaran Bento A.Ş., koli bantlarının yanı sıra,  çocuk bezi ve yetişkin bezi üreticilerine yan bantlar ve ön bantlar, pencere profili, dış cephe panelleri, alüminyum ve çelik levha sektörlerine koruyucu bantlar, endüstriyel kullanıma uygun maskeleme bantları, çift taraflı bantlar ve selefon bantlar üretimi gerçekleştiriyor. Yapışkan bantların yanı sıra ıslak mendil üretimi de yapan firma 19 bin metrekare kapalı alana sahip modern tesisleri ile 2011 yılında 135 milyon Dolar konsolide ciroya ulaştı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.