Batı Avrupa Nonwoven Üretimine Yatırım Yapıyor

İskoç firma Don&Low, kısa süre önce yatırımını gerçekleştirdiği nonwoven üretim tesisinde, Oerlikon Neumag ekipmanlarını kullanacak.

  29 Haziran 2016 09:10 Çarşamba
Batı Avrupa Nonwoven Üretimine Yatırım Yapıyor

Batı Avrupa’da nonwoven üretimi konusunda yapılan yatırımlardan biri de İskoç firma Don&Low tarafından gerçekleştirildi. Firma yeni tesislerinde Avrupa’nın önde gelen meltblown üreticisi Oerlikon Neumag ekipmanlarına yatırım yaptı. Oerlikon Neumag, İskoç  firmaya, polyolefin ve diğer hammaddelerden elde edilen nonwoven üretimi için sistem kuracak. Üretim başlangıcı ise 2017’nin ilk yarısında planlanıyor.

Bu yatırım ile Oerlikon Neumag, yalnızca birkaç aylık zaman diliminde ikinci nonwoven tesisini kurarak Avrupa’nın önde gelen meltblown nonwoven üreticileri arasında yerini aldı. Oerlikon Neumag Nonwoven Satış Müdürü Axel Becker, konuyla ilgili açıklamasında, “Son birkaç yıldaki başarılarımız, yalnızca pazarımızdaki daimi ilerleme gelişimimiz ve öncü rolümüzü güvence altına almadı aynı zamanda, pazardaki payımızı genişletmeyi başardığımızı gösterdi.” şeklinde konuştu. Ayrıca, “Müşterilerimiz teknolojimiz ile çığır açan ürünler geliştiriyor ve böylelikle küresel pazarda konumlarını güçlendirerek, geleceğin ürünlerini geliştiriyorlar.” sözlerine yer veren Becker, meltblown teknolojisinin daha iyi ürün kalitesi için üst düzey çözümler sunduğunu vurguladı. Meltblown nonwoven pazarı, yıllık yüzde 6’lık bir ortalama ile büyüyor. Oerlikon Neumag meltblown teknolojisi, en son teknolojiye sahip meltblown ve SMS (spunbond-meltblown-spunbond) ürünlerini maliyet verimli bir şekilde üretmeyi sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.