Archroma, BASF’ı Satın Aldı

Dünyanın önde gelen kimyasal üreticilerinden Archroma, BASF’ın küresel tekstil kimyasalları bölümünü satın aldı

  13 Ekim 2015 09:19 Salı
Archroma, BASF’ı Satın Aldı

Tekstil, kağıt ve emülsiyonlar sektörlerine yönelik özel kimyasallar konusunda dünya lideri olan Archroma, BASF’ın küresel tekstil kimyasalları bölümünü satın aldı. Archroma’dan yapılan açıklamaya göre Ağustos ayında tamamlanacak satış ile Asya pazarında gücünü daha da arttıracak.

Baskı, terbiye ve kaplama kimyasalları olmak üzere tüm tekstil kimyasalları yelpazesinde ürünler ve teknolojiler sunan BASF’ın Pakistan Karaçi’deki fabrikasını da satın alan Archroma, kendi tesisleri ile kombine edeceği fabrika ile tekstil kimyasalları iş birimini geliştirecek.

2014 yılında da tekstil ve kimyasal üreticisi M. Dohmen’i alan Archroma’nın CEO’su Alexander Wessels satın almanın ardından yaptığı açıklamada, ““Tekstil endüstrisi makro arz ve artış gösteren sürdürülebilirlik odaklı çözümler gibi talep kaymaları neticesinde dönüşüm geçiriyor. BASF ve Archroma arasındaki operasyonel ve entelektüel sinerji, müşterilerimize bu piyasa koşullarında başarılı olmak için ihtiyaç duydukları tam ölçüde ve yenilikte, kalitede, güvenilirlikte, uzmanlıkta ve pazarı kapsayan çözümler sunmamızı sağlayacak” dedi.

Oeko-Tex Onaylı Pekoflam HFC

Archroma’nın geliştirip ürettiği, halojensiz alev geciktirici toz boyama katkı maddesi Pekoflam HFC, Oeko-Tex sertifikasını aldı. Küresel çapta tekstil ve hazır giyim sektörünün talep ettiği kalite ve standartların oluşması için yenilikçi çözümler sunan Hohenstein Enstitüsü tarafından verilen Oeko-Tex sertifikası alan ilk toz katkı maddesi olan Pekoflam HFC, tekstil üreticilerinin ve koruyucu giyim imalatçılarının hem Oeko-Tex. 100 uygunluğu hem de bitmiş mamullerine yönelik etkili yangın korunması elde etmelerine yardımcı oluyor.

Poliamid iplik ve karışımlar da dahil olmak üzere sentetik malzemelerde çalışan organik bir fosfor nitrojen bileşeni olan Pekoflam HFC, terbiye işleminde yanmazlık kazandırmak için kullanılan nitrojen ve fosfor bazlı kimyasallarla karşılaştırıldığında da yüksek verim elde ediliyor. Ayrıca, su bazlı sistemlerde ve Oeko-Tex Standardı 100 uyumlu ‘yeşil’ çözücü bazlı boyama sistemlerinde de uygulanabilen Pekoflam HFC, farklı nihai kullanım segmentleri sunan kumaş boyalarında daha yüksek esneklik sunmasının yanı sıra ekolojik profili ile hem dolaylı hem de doğrudan ciltle temas uygulamalarına olanak sağlıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.