ANDRITZ’ten Nonwoven Üretimine Ekstra Çözümler

Uluslararası teknoloji grubu Andrtiz, komple nonwoven hatları ürün yelpazesini Cinte Techtextil’de sunacak

  20 Mart 2013 03:57 Çarşamba
ANDRITZ’ten Nonwoven Üretimine Ekstra Çözümler

ANDRITZ teknik tekstil sektörü için nonwoven üretimine özel çözümler sunuyor. 22-24 Ekim tarihleri arasında Cinte Techtextil’de yer alacak olan firma, son teknolojik ürünleriyle müşterilerine ulaşacak. Firma ANDRITZ Küsters, ANDRITZ Asselin-Thibeau ve ANDRITZ Perfojet markaları ile birlikte N5B21 standında yer alacak. ANDRITZ küresel pazarın en büyük oyuncusu olan Çin’de başarılı bir etkinlik geçirmeyi hedefliyor.

Özel Uygulamalar İçin Spunlace Hatları

ANDRITZ Perfojet teknik elyaflar, otomotiv, filtrasyon yüzeyler gibi dayanıklı üretimler için tasarladığı Jetlace Evolution makinesini sunmaya hazırlanıyor. Jetlace ünitesi yüksek kapasiteli ve endüstriyel uygulamaları için geniş yelpazede verimlilik üzerine odaklanıyor. Makinenin aynı zamanda firmanın diğer markası olan ANDRITZ Asselin-Thibeau’dan gelen taraklama ve çapraz serici ile entegre bir hale gelebileceği belirtiliyor. ANDRITZ Küsters ise özellikle çok yüksek yoğunluklu, hassas teknik tekstil üretimi için yeni bir tasarım gerçekleştirdi. TeXcal Trike adıyla duyurulan bu yeni sistem, üçgen rulo üzerinde ısıtılmış çelik ve Xpro Roll, S-Roll ile 3-roll kalenderlemeyi içeriyor.

Bu sistem bir ya da iki kaplama mesafesi ayarı (nip) üretim noktasında işlem kolaylığı sağlıyor. Dikey rulo düzenleme ile standart 3- rulo kalenderleme karşılaştırıldığında ise teXcal Trike dikiş kaybını minimum düzeye indiriyor. Teknik tekstil üretiminde sürekli olarak artan proses şartları ile ilgili olarak ise, S-Roll sapma kontrolü Xpro Roll ek bölge kontrol ile kombine edilmiş. Makinenin uygulama alanları arasında yelken bezi, dokuma monofilament / multifilament kumaşlar, filtreler ve paraşüt kumaşları ve ipek yer alıyor. ACS Sistemi ile ANDRITZ Asselin-Thibeau, çapraz alıştırma (cross-lapping) teknolojisinde en son yeniliğini sunuyor. Ayrıca Cinte 2012’de firmanın odak noktasın da ProDyn teknolojisi yer alıyor. Bu teknoloji özellikle A50 iğneli tezgah serisi ile birleştiğinde, üreticiler için önemli bir avantaj sağlayacak.

ANDRITZ Küsters Yeni Kalenderleme Teknolojisi İle Fark Yaratacak

Nonwoven ve kağıt endüstrisi için hazırlanan yeni uygulama ile ANDRITZ Küsters, teknik tekstiller pazarında yeni teknolojiler sunmayı sürdürüyor. Dünya çapında önde gelen tedarikçilerden birisi olan ANDRITZ Küsters, yeni kalenderleme konsepti ile pazar payını da üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Firmanın son teknoloji olan teXcal trike ile ilgili Almanya Krefeld’te bir pilot tesis hazırladığı açıklanırken, bu merkezde patent başvurusu devam eden teknolojinin müşteriler tarafından denemelerinin yapılabileceği açıklandı. Yeni uygulama ile üretilen yelken bezi, paraşüt ipek, dış giyim, güneş kremleri, filtre malzemeleri, ya da koruyucu teknik tekstil ürünlerinde yüksek verimlilik ve esneklik sağlanıyor. Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan ANDRITZ Küsters Satış Direktörü Tobias Schäfer de yaptığı açıklamada kalenderleme alanında yapılan bu yeniliğin müşteriler tarafından ilgi gördüğünü söyledi. TeXcal trike ile sektöre hız geleceğini ifade eden Schafer, test aşamasında bile talep edilen bir sistem ürettiklerini vurguladı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.