Andritz Yeni Teknolojileri İle Index 2014 Fuarında

ANDRITZ Küsters, ANDRITZ Asselin-Thibeau ve ANDRITZ Perfojet markaları ile Index 2014 Fuarında nonwoven üretimi konusunda güvenilir çözümler sundu

  28 Nisan 2014 17:35 Pazartesi
Andritz Yeni Teknolojileri İle Index 2014 Fuarında

Uluslararası nonwoven teknolojilerinin önde gelen üreticilerinden Andritz, 8-11 Nisan tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenen Index 2014’te nonwoven çözümlerini sundu. Üç yılda bir düzenlenen Index fuarının son edisyonu 2011 yılında düzenlendi. Her kıtadan 530 katılımcının yer aldığı fuarı 12.600 profesyonel ziyaret etti.

ANDRITZ Küsters, ANDRITZ Asselin-Thibeau ve ANDRITZ Perfojet markaları ile etkinlikte yerini alacak olan Andritz, pazara nonwoven üretimi konusunda güvenilir çözümler sundu. Andritz Grup, Index fuarının 2011 yılındaki edisyonundan bu yana geliştirdiği teknolojiler arasında bulunan kurutma, terbiye, kuru serme, yaş serme, bağlama(bonding) ile ilgili yeni teknolojilerini tanıttı.

Andritz tarafından yeni gelişmekte olan pazarlara yönelik üretilen komple spunlace hattı, ANDRITZ Asselin-Thibeau, ANDRITZ Perfojet ve ANDRITZ Küsters teknolojilerinin birleşmesinden oluşuyor. ANDRITZ teknoloji uzmanları elektrik, gaz, su, kimyasallar, hava yönetimi ve karbon ayak izi gibi kaynakların verimliliği üzerinde çalışıyor. Yürütülen başarılı çalışmalar, neXline spunlace hattında su gücüyle bağlama-hidrokarıştırma (hydroentanglement), su giderme (dewatering), hava kurutucu (air dryer) ve ikiz tarak gibi teknolojilerde yeni gelişmeler yol açtı.  NeXline spunlace hattı ile ANDRITZ, nonwoven üreticilerine tek kaynakla verimlilik ve düşük maliyet garantisi veriyor. Ayrıca söz konusu hattın ürün kalitesi, EDANA / INDA yönergelerine göre ispat edildi ve sertifikalandırıldı. Otomotiv ve filtreleme gibi teknik lifler ve uzun dayanımlı ürünler için Jetlace Evolution iğneleme ile birlikte neXline nonwoven kumaş, hem yüksek kalite hem de bağlama gücü açısından geniş yelpazedeki endüstriyel ürünler için verimlilik sunuyor.

Needlepunch (iğneleme) pazarı için TT çıkış sistemli  Excelle double tarağı ise Andritz’in neXline neddlepunch (iğneleme)  hattı uyguladığı diğer bir yenliği. Bu sistem 3/1 değerinin altında MD/CD oranlaması ile yüksek düzgünlükte tarak tülbentleri sağlıyor.

TT kart sistemi sayesinde çapraz serici hafiften ağıra kumaş ağırlıklarını dengeli MD/CD oranı ile üretme kapasitesine sahip olan hat, düşükten yükseğe uzama yüzdelerine ve yüksek gerilme mukavemetine sahip kumaş üretimine imkan veriyor. Andritz, dakikada 40 metreden fazla hızlar için tasarlanan,  eşsiz torku ile yüksek çekim kapasitesi sağlayan ve kumaş germe sırasında  bozulumu minimize eden Zeta çekme birimini de sunuyor.

Andritz  bunun  yanında, kendini  kanıtlamış kağıt ve nonwovenların teknolojilerinden faydalanarak yenilikçi bir  kalender konspetide geliştirdi. TeXcal trike, 3-röleli kalender iki ayrı kontrol sistem  rölesi ile  teknik  tekstillerin üretiminde  sıra dışı bir verimlilik  ve  esneklik sağlamaktadır. Bu  konsept  kumaş üzerinde, çalışma esnasında kapalı devre sistemi ile yakından kalite ölçümü ile (örneğin hava geçirgenliği ölçümü) teXmaster sistemini sunmaktadır. Kalender çıkışından elde edilen verilerin direk analizi sistem silindirlerinin kontrolü için kullanılıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.