Andritz, Çin’de Yeni Teknolojilerini Anlatacak

Nonwoven teknolojilerinin önde gelen üreticilerinden Andritz, son teknolojileriyle ITMA-Asya’da yer alacak.

  19 Mart 2013 20:34 Salı
Andritz, Çin’de Yeni Teknolojilerini Anlatacak

Küresel nonwoven sektöründe etkin bir konumda bulunan Andritz Grup, ITMA-Asya 2012’de yenilikçi çözümler sunuyor. Fuarda W3 salon A6 standında yer alacak olan firma, kurutma, terbiye, kuru serme, yaş serme, bağlama(bonding) ile ilgili yeni teknolojilerini tanıtacak. Firma, Andritz Küsters, Andritz Perfojet, ve Andritz Asselin-Thibeau gibi kendi bünyesindeki şirketler ile teknik tekstiller ve nonwoven sektörlerine yönelik başarılı çalışmalar yapıyor.

 

Andritz fuarda ayrıca tekstil sektöründe gelecek yıllardaki çalışmaları hakkında da bilgi verecek. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre özellikle nonwoven ve teknik tekstiller konusunda önemli gelişmeler yaşanacak. Mühendislik ve süreç geliştirme alanlarında yaptığı çalışmalarla dikkati çeken firma, 9 farklı bölgeden kapsamlı uzmanlık ve nonwoven sektörüne yönelik satış ve servis imkanı sağlıyor. Bu bölgeler arasında Fransa (Montbonnot-Elbeuf), Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan (Bombay-Bangalore) Çin (Şangay-Wuxi-Foshan) yer alıyor. Gelişmekte olan piyasalar için, Avrupa tasarım ve kalite standartlarına uygun makine üretimi gerçekleştiren Andritz, fuarda nonwoven konusunda uzmanlar ile görüşme yapmayı da planlıyor. Firma yetkilileri de aynı zamanda fuarda yer alarak son gelişmeleri ilgililere aktaracak.

 

neXline Spunlace Hattı Teknolojileri Buluşturuyor

 

Nonwoven konusunda başarılı çalışmalar yürüten Andritz, spunlace yatırımlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu alanda da enerji verimliliğini üst düzeyde tutarak, yüksek hızlı entegre üretim hatları sunuyor.  Firma, emtia ürünlerinde en hızlı spunlace hatları için optimum çözümler uyguluyor.

 

Andritz tarafından yeni gelişmekte olan pazarlara yönelik geliştirdiği neXline spunlace hattı, ANDRITZ Asselin-Thibeau, ANDRITZ Perfojet ve ANDRITZ Küsters teknolojilerinin birleşmesinden oluşuyor. Bu hatta tarak sistemi, su gücüyle bağlama-hidrokarıştırma (hydroentanglement), su giderme (dewatering), hava kurutucu (air dryer) ve ikiz tarak gibi teknolojiler yer alıyor. Axcess tarak makinesi ve Jetlace Avantage su gücüyle bağlama süreci, düşük işletme maliyetleriyle hafif kumaşlar üretmek için tasarlanmış makineler olarak göze çarpıyor. Needlepunch keçe üretiminde Andritz Asselin-Thibeau tarafından geliştirilen ACS sistemi dayanıklı tüketim pazarları için çapraz serici teknolojisindeki en son yenilik olarak biliniyor. Çapraz sericiyi besleyen kartlar makineye kullanım kolaylığı sağlıyor ve verimliliğini arttırıyor. Bu makinelerin dışında ITMA-ASIA’da sergilenecek olan ProDyn teknolojisi web bütünlüğünü kontrol ediyor. İğne tezgahı  (needle loom) serisi A50 ile birlikte, bu üretim jeotekstil üreticileri için açık bir rekabet avantajı sağlıyor.


Andritz Büyümeye Devam Ediyor

Küresel anlamda bir çok alanda faaliyet gösteren Andritz Grup satışları 2010 yılına göre yüzde 29.3 artışla 4.596 milyar Euro olarak gerçekleşti. 2011 yılı rakamlarına göre rekor büyüme sağlayan şirket faaliyet gösterdiği her alanda önemli satışlar gerçekleştirdi. Bünyesinde barındırdığı iki nonwoven üretim markasıyla tüm dünya da satış yapan firmanın dünya genelinde 2.400 kalenderleme makinası ve 160 tane komple üretim hattı bulunuyor.

Nonwoven üretimi dışında bir çok alanda da faaliyet gösteren şirket, uluslararası alanda ANDRITZ HYDRO ile hidroelektrik istasyonları, ANDRITZ PULP & PAPER ile selüloz ve kağıt sanayi, ANDRITZ SEPARATION ile katı sıvı atıkları ayırma, ANDRITZ METALS ile çelik endüstrisi, ANDRITZ FEED & BIOFUEL ile de hayvan yemi ve biyoyakıt üretimi alanlarında hizmet ve servis imkanı sunuyor. Dünya genelinde 180’den fazla üretim tesisi bulunan Andritz Group, 16.750 aktif çalışanı ile faaliyet gösteriyor.

Satışların artmasının en önemli nedeni kağıt sanayiinde yaşanan gelişmeler olarak aktarılırken bu alanda yapılan faaliyetler sonucu satışlar, 2010 yılına göre yüzde 67.9 artışla 1,855.9 milyar Euro olarak gerçekleşti. Hidro, ayrıştırma segmentleri ve metal endüstrisinde de satış artışı yakalamayı başaran grubun sipariş alımı geçen seneye oranla yüzde 38,1 artarak, 5,706.9 milyar Euro oldu. 2011 yılında bekleyen siparişler ise yüzde 26 artışla 6,583.1 Milyar Euro seviyesine ulaştı. Geçen seneye göre başarılı bir yıl geçiren grubun net karı küçük sermaye hisseleri hariç 230,7 Milyon Euro tutarında gerçekleşti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.