88 Ülke Türkiye’den Tıbbi Ekipman İstedi

Türk tekstil endüstrisi COVID-19 salgınına karşı alınan önlemlerde etkili bir rol oynuyor.

  12 Haziran 2020 17:51 Cuma
88 Ülke Türkiye’den Tıbbi Ekipman İstedi
Koruyucu maske ve tıbbi malzeme üretimi açısından büyük potansiyele ve altyapıya sahip olan Türkiye, günde 1 milyon adet tek kullanımlık maske üretmenin yanı sıra N95 ve N99 adlı maskelerin üretimini de gerçekleştiriyor.

Günlük 8 Milyon Maske Üretimi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tek kullanımlık maske üretim kapasitesinin günde 2 milyona çıkabileceğini ve maskelerin hammaddelerinin günlük 8 milyon üretimini destekleyebileceğini belirtti.

AR-GE Çalışmaları Devam Ediyor
COVID-19 pandemisine karşı alınan önlemler kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Ar-Ge çalışmaları sonucunda otomatik 3 katmanlı kablolu ultrasonik cerrahi koruyucu maske üretim makinesinin imalatı yapıldı. Üretim, İstanbul Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tamamlandı. Lisede günde 100 bin cerrahi koruyucu maske üretilmeye başlandı.

“Türkiye İhracat Rekoru Kırdı”
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği İcra Kurulu Başkan Vekili Ahmet Şişman, yaptığı açıklamada, “Türkiye ihracat rekoru kırdı. Bu ortamda gerçekleştirdiğimiz ihracatlarla tüm dünya Türkiye’nin imalat ve tedarik zincirinde güvenilir bir ülke olduğunu gördü. ” ifadelerini kullandı.
Bunun yanı sıra Türkiye salgından ciddi şekilde etkilenen diğer ülkelere de yardım göndermeyi ihmal etmiyor. Toplam 88 ülke Türkiye’den tıbbi malzeme ve ekipman talebi yaptı.
“İhtiyaçları Karşılamak İçin Çaba Gösterdik”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, yurt dışından tıbbi malzeme temini konusunda birçok talep olduğunu belirterek, ‘’ Yaklaşık otuz ülkenin ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösterdik. En son 2 milyon tıbbi koruyucu maske talebi ile Almanya’dan geldi. İngiltere’nin de yeni bir talebi vardı. Bu zorlayıcı dönemde, bizden tıbbi ekipman isteyen 88 ülke olduğunu belirtmek isterim. ‘’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.