Zorluteks Sürdürülebilir Teknolojilere Yatırım Yapıyor

Ev tekstili sektörünün önde gelen üreticilerinden Zorluteks, üretim parkurunda dijital baskı teknolojilerine yatırım yapmayı sürdürüyor.

  14 Mayıs 2018 01:00 Pazartesi
Zorluteks Sürdürülebilir Teknolojilere Yatırım Yapıyor

Ev tekstili ürünleri alanında sunduğu ürün yelpazesi ve üretim kapasitesi ile sektörde önemli bir yere sahip olan Zorluteks, üretim hattına eklediği dijital baskı makineleri ile sürdürülebilirliğe ve enerji verimliliğine katkı sağlıyor.

Dijital baskıya yönelik yatırımları ve üretim kapasitesi konusunda yayın grubumuzun sorularını yanıtlayan Zorluteks Genel Müdürü Cemil Çiçek, stratejik planlar doğrultusunda yeni dijital baskı ve teknolojik makinalara yatırım yapmaya devam edeceklerini açıkladı.

Dev üretim tesislerindeki yüksek üretim kapasitesi ve 4 bini aşkın istihdamı ile sektörün en modern ve en büyük entegre tekstil tesisleri arasında gösterilen Zorluteks, dijital baskı alanında önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Bu alanda güçlü bir teknik altyapıya sahip olduklarını söyleyen Zorluteks Genel Müdürü Cemil Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sahip olduğumuz dijital baskı makinaları, dünyadaki en (3.2mt basılabilir en) ve dijital kafa sayısı(240 dijital kafası) bakımından en büyük makinalardır. Fabrikamızda şu an mevcut 7 adet dijital baskı makinası bulunuyor. 2016 yılında üretim hattına yeni eklediğimiz 2 yeni single pass ve multi pass dijital baskı makinesi ile 4 milyon dolar civarında yatırım gerçekleştirdik.”

“Dijital Baskı Yatırımlarında Sadece Bir Markaya Odaklanmıyoruz”

Dijital baskı yatırımlarında, makinaları seçerken çok sayıda araştırma yaptıklarını da sözlerine ekleyen Cemil Çiçek, “En son teknoloji ile en iyi sonucu elde edebileceğimiz makineleri tercih ediyoruz. Sadece bir markaya ya da ülkeye odaklanmıyoruz. Pamuklu ev tekstilinde Avrupa’nın en büyük entegre üreticisi olan Zorluteks, üstün ürün kalitesi, çevre ve çalışan sağlığına verdiği önem ve çalışma koşulları ile sektöründe fark yaratmaktadır. Katma değerli üretim anlayışımızla, inovasyonu merkezimize alıyoruz ve tekstil sektörünün geleceğini inşa ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da yeni dijital baskı makinası yatırımlarına devam ederek hem zamandan hem de enerjiden daha fazla tasarruf etmeyi ve katma değerli ürünler üretmeyi planlıyoruz.” dedi.

Dijital Baskı İle Sürdürülebilirliğe Katkı

Dijital baskı makineleri ile hem verimlilik hem de sürdürülebilirliğe katkı sağladıklarını kaydeden Çiçek, sözlerine şöyle devam etti; “Dijital baskı makinelerimiz sayesinde yılda 44.400 KW elektrikten tasarruf ediyoruz. Yaptığımız teknolojik yatırımın sürdürülebilir bir dünya hedefine de önemli katkıları olduğunu söyleyebiliriz. Dijital baskı makinelerine yaptığımız yatırım sayesinde su kullanımında da günde 200 ton tasarruf sağlıyoruz. Bu şekilde yaklaşık olarak günlük 1000 kişilik hane halkının tüketeceği kadar enerji ve su tasarrufu sağladığımızı söyleyebiliriz. Söz konusu makine yatırımlarının özellikle sürdürülebilir üretim süreçlerinde de büyük bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Zorluteks’in sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda dijital baskı alanındaki yatırımlarına devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Çiçek, “Zorluteks olarak toplam baskı kapasitemizin şu anda yüzde 20’si dijital oldu. Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da stratejik planlar doğrultusunda yeni dijital baskı ve teknolojik makinalara yatırım yapmaya devam edeceğiz.” açıklamalarına yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.