Uğurteks Yeni Sezon Ürünlerini Paris’te Tanıtacak

Kumaş sektöründe 50 yıllık bir geçmişe sahip olan Uğurteks, yeni sezon koleksiyonlarını Premier Vision Paris fuarında tanıtacak.

  16 Ekim 2012 00:05 Salı
Uğurteks Yeni Sezon Ürünlerini Paris’te Tanıtacak

Türkiye’nin güçlü kumaş üreticilerinden Uğurteks, 19-21 Eylül tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek olan Premier Vision fuarına katılacak. Dünyanın tanınmış moda ve hazırgiyim markaları ile çalışan firma, fuarda geniş ürün yelpazesini sunacak. Fuara katılımla ilgili Textil Dünyası’na açıklamalarda bulunan Uğurteks Yönetim Kurulu Başkanı Natan Yakuppur, hedeflerinin yaratıcılık ile birleşen kaliteli ürünlerini küresel pazarın dev oyuncularına sunmak olduğunun altını çizdi. Yakuppur; “Uğurteks olarak kumaş konusunda köklü geçmişimizin de etkisiyle oldukça büyük bir üretim gücüne sahibiz. Paris’te alım heyetlerine, tasarımcılara ve tedarikçilere bu ürünlerimizi tanıtacağız.” dedi.

Fuara katılım nedenlerini; yaratıcılığın ve kalitenin öne çıktığı ürünleri sergileyerek rakiplere karşı avantaj sağlamak, marka prestijini arttırmak, mevcut ve yeni müşterilere yeni sezon koleksiyonları sunmak olarak sıralayan Natan Yakuppur, müşteri portföylerini genişletmek için çalışmalar yürüteceklerini kaydetti. Uğurteks’in fuarda 1950-70’li yıllardan esintiler taşıyan bir tasarımla ziyaretçilerle buluşacağını açıklayan Yakuppur, 2013 İlkbahar Yaz, 2013/2014 Sonbahar Kış koleksiyonlarının ziyaretçilerle paylaşılacağını dile getirdi. Yakuppur şunları söyledi; “Uğurteks olarak, dünya trendine uygun şekilde polyester viskon, pamuklu, keten, tencel karışımlı ağırlıklı kadın ve erkek dış giyim (mont, kaban, ceket, takım vb.) kumaşlarımızı büyük bir titizlikle hazırladık. Gerek elde edilen tuşeler gerekse baskı ve renk tonlarıyla yeni sezon trendlerini göz önünde tuttuk. Amacımız, bizimle çalışan markaların sadece kumaş tedarikçisi olmak değil, onların moda anlayışının bir parçası olmaktır. Aynı şekilde bizim başlattığımız kalite süreci onların son kullanıcıya sundukları kalite ile tamamlanıyor.”

Yurtiçinde İpekyol, Koton, Altınyıldız, Defacto, LCW ve Aydınlı, Abdullah Kiğılı  gibi birçok önemli hazırgiyim ve perakende markası ile çalıştıklarını açıklayan Yakuppur yurtdışında ise; Miroglio , Zara, Benetton, Mango, H&M, Marks&Spencer ve Max Mara gibi dev markalara da ürün tedariğinde bulunduklarını dile getirdi. Yakuppur, üstün teknoloji ile donatılmış tesislerinde lycralı, kaplamalı ve keten kumaşlardan oluşan koleksiyonlarına olan ilginin sürekli arttığını kaydetti.

5 Nesil ve 100 Yıllık Tecrübeye Sahibiz

Natan Yakuppur; “Firmamız 1946 yılında Sultanhamam’da Uğurlu adıyla kuruldu. 2004 yılında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 30(otuz) bin metrekarelik alana sahip Uğurteks A.Ş. tesisini hizmete açtık.  Yaklaşık 300 kişinin çalıştığı firmamız yılda 17 milyon metre kumaş üretimi gerçekleştiriyor. Yıllık toplam 40 milyon Euro’luk ciromuzun 10 milyon Euro’su ABD, Tunus, Portekiz, İspanya, Almanya, İngiltere, Fransa, Bulgaristan, Romanya, İtalya, Hollanda, Danimarka, Rusya ve İran’a yaptığımız ihracattan elde ediliyor.

Oğulları Alper ve İlker Yakuppur ile birlikte 5. nesildir tekstil sektöründe yer aldıklarını belirten Yakuppur, babasından öğrendiği mesleği günümüzde büyük bir marka ve yatırıma dönüştürdüğünü söyledi.  Yakuppur, önümüzdeki dönemde Trakya Bölgesi’nde ya da Niğde civarında yeni bir iplik fabrikası yatırımı planladıklarını açıkladı. Bütçelerinin önemli bir bölümünü AR-GE çalışmalarına ayırdıklarını ifade eden Yakuppur, sözlerini şöyle bitirdi; “Yaklaşık 100 yıllık bilgi birikimi ve deneyimle üretimimizi yüksek kalite standartlarına bağlı olarak devam ettiriyoruz. Yurtiçinde ve yurtdışında yatırımlarımız ve büyümemiz devam ediyor. Çünkü müşterilerimize fiyat baskısı ile değil kalite ile yaklaşıyoruz” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.