‘Ucuz Ürünle Marka Değeri Yaratılmıyor’

Türkiye’nin kaliteli ve marka değeri yüksek ürünler üretmesi gerektiğini aktaran Marc & Andre Mağazalar Koordinatörü Tibet M. Keskin “Ucuz ürünle marka değeri yaratma şansınız bulunmuyor.” dedi.

  14 Mayıs 2018 01:00 Pazartesi
‘Ucuz Ürünle Marka Değeri Yaratılmıyor’

Marc & Andre markası, 1985 yılında imalatının temelini oluşturan mayo tasarımları ile Fransa’da sektöre adımını attı. 90’lı yıllarda yakaladığı popülarite ile beraber geliştirdiği pazarlama ve üretim politikaları sayesinde uluslararası pazarda kendine yer edindi. Dünyanın 32 ülkesine markasını ihraç eden Marc & Andre, her sezon 300’den fazla mayo ve bikini modelinin yanı sıra 150 parçadan fazla iç giyim ve rahat ev tekstili ürünlerini hazırlıyor. 2011 yılında kendi mağaza konseptini geliştirerek perakende segmentinde de yer almaya başlayan markanın, Rusya, Türkiye, Belçika, Almanya, Norveç, ve Güney Afrika’nın da aralarında olduğu 10 ülkede yetkili ofisleri bulunuyor. Marc & Andre Mağazalar Koordinatörü Tibet M. Keskin, markanın Türkiye faaliyetlerinin yanı sıra 2018 beklentilerini ve sektör değerlendirmesine yönelik yayın grubumuzun sorularını yanıtladı.

Firmanız iç giyim pazarında nasıl bir üretim potansiyeline sahip? Markanızın pazardaki konumu hakkında bilgi alabilir miyiz?

Yurt dışında 25 yılı aşkın süredir varlığını sürdüren Marc & Andre olarak üretim kapasitemiz yıllık 5 milyon adet. Türkiye pazarında 3 yıldır faaliyet gösteriyoruz ve son 1 yılda ise perakende sektörüne giriş yaparak ilk mağazamızı açtık.

İç giyimde pazar beklentileri ne doğrultuda değişti ve trendler hangi yönde seyrediyor?

Türkiye’de bizim gibi üst segmente hitap eden bir marka bulunmuyor. Bu nedenle ucuz ürün yerine kaliteli ve marka değeri yüksek ürünler üretilmeli. Fakat ucuz ürünle marka değeri yaratma şansınız bulunmuyor. Daha sağlıklı ve fonksiyonel ürünler üretilmeli. Sağlıklı ve fonksiyonel ürünlere örnek vermek gerekirse; biz Türkiye’de mayoda kap bedenli üretim yapan tek firmayız.

Türkiye iç giyim sektörü ne durumda ve globalde hangi konumda?

Türkiye olarak yeterince markalaşamama ve ürünlerimize katma değer katamamamızdan dolayı global markalarla rekabette zorlanıyoruz. Ancak bu bir süreç meselesi. Zamanla Türk markalarının da global markalarla rekabete girebileceğine inanıyoruz.

Yurt dışında hangi pazarlarda aktifsiniz? Hangi pazarlara girmeyi hedefliyorsunuz?

Yurtdışında Orta Avrupa, İskandinav ülkeleri, Rusya ve Ukrayna’da çok aktifiz. Rusya’da 35 mağazamız var. Rusya’da her yıl güzellik yarışmalarında ana sponsor oluyoruz. Oradaki marka değerimiz çok yüksek. Ukrayna’da 15 mağazamız var. Avrupa’da birçok department store ile çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde ise Arap ülkeleri ile görüşmelerimize ağırlık vereceğiz.

2017 yılı firmanız için nasıl bir yıldı?

2017 yılı herkes için olduğu gibi bizim için de zor bir yıl oldu. Ancak yine de olumlu geçtiğini söyleyebiliriz. Kriz ortamında birçok ithal markanın Türkiye’den çekilmesi neticesinde bizim için bir fırsat oluştu. Franchise taleplerimiz çoğaldı. Müşteri portföyümüz genişledi.

2018 beklentileriniz ve hedefleriniz nelerdir?

Marc & Andre olarak 2018’de perakende mağazalarımızı arttırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda fizibilite çalışmalarımız devam ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.