Türkiye Yatırıma Ara Vermiyor

Türkiye’nin önde gelen ev tekstili üreticilerinden biri olan Zorluteks, üretim hattına 2 yeni dijital baskı makinası ekleyerek, Türk tekstilcilerin yatırıma ara vermediğini gösterdi.

  13 Aralık 2016 10:05 Salı
Türkiye Yatırıma Ara Vermiyor

Üretim hattına eklediği 2 yeni dijital baskı makinesi (single pass ve multi pass ) ile 4 milyon dolar civarında yatırım gerçekleştiren Zorluteks, hem zamandan hem de enerjiden daha fazla tasarruf etmeyi ve katma değerli ürünler üretmeyi hedefliyor.

Satın aldığı dijital baskı makineleri ile Türk tekstilinin yatırımlara ara vermediği gösteren Zorluteks, aynı zamanda enerji tasarrufu sağlayan ürünler ile sürdürülebilirliğe verdiği önemi de gözler önüne serdi. Yeni yatırım ve şirketin sürdürülebilir çevre politikası hakkında Tekstil Dünyası Yayın Grubumuzun sorularını yanıtlayan Zorluteks Genel Müdürü Cemil Çiçek, şu değerlendirmelere yer verdi; “Pamuklu ev tekstilinde Avrupa’nın en büyük entegre üreticisi konumunda olan Zorluteks, dev üretim tesislerindeki yüksek üretim kapasitesi, 4 bin kişiye yakın istihdamı, üstün ürün kalitesi, çevre ve çalışan sağlığına verdiği önem ve çalışma koşulları ile dünyanın en modern ve en büyük entegre tekstil tesisleri arasında yer alıyor. Hali hazırda son derece güçlü bir teknik altyapıya sahibiz. Bu altyapıyı modernize etmek, yüksek üretim performansımızı geleceğe taşımak, bizim işimiz için olmazsa olmaz. Zira şunu biliyoruz ki, yeni nesil makina ve telekomünikasyon alt yapısına sahip ve nitelikli iş gücü bakımından güçlü olan kuruluşlar 4. Sanayi Devrim’ini kolay uygulayarak Türkiye ve Dünyadaki yerini sağlamlaştıracaklar. Bu bağlamda sahip olduğumuz dijital baskı makinaları, dünyadaki en (3.2mt basılabilir en) ve dijital kafa sayısı(240 dijital kafası) bakımından en büyük makinalardır. Fabrikamızda son yatırımlarla beraber 7 adet dijital baskı makinası bulunuyor. Bunlardan 6’sı Multipass sistem, en son alınan makine ise dakikada 75 metreye çıkan single pass dijital baskı makinasıdır.”

Yapılan çok sayıda araştırma sonrasında en son teknoloji ile en iyi sonucu elde edebilecekleri makineleri tercih ettiklerini kaydeden Çiçek, sadece bir markaya ya da ülkeye odaklı olmadıklarını da belirtti.

Çiçek, yatırımların devamlılığına ilişkin sorumuza ise “Ev tekstili üretiminde ve ihracatında Türkiye birincisi olan Zorlu Tekstil olarak inovatif ve katma değerli ürünlerimizle tekstil sektörünün geleceğini inşa ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da yeni dijital baskı makinası yatırımlarına devam ederek hem zamandan hem de enerjiden daha fazla tasarruf etmeyi ve katma değerli ürünler üretmeyi planlıyoruz.” yanıtını verdi.

Zorluteks’ten Sürdürülebilirlik Vurgusu

Dijital baskı makineleri sağladığı avantajlarla hem enerji verimliliğine hem de sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Söz konusu makine yatırımlarının özellikle sürdürülebilir üretim süreçlerinde büyük bir katkı sağlayacağına inandıklarını kaydeden Cemil Çiçek, “Konvansiyonel reaktif baskıya göre reaktif dijital baskı makinalarının toplam enerji ve su kullanımına baktığımızda; bir dijital baskı makinası 3 flat baskının yaptığı işi yapıyor ve 4800kwh yerine sadece 1100 kwh harcıyor. Sadece şablon yıkamalardan ve şablon ön hazırlıktan harcanan suya oranla günlük 100 ton su tasarrufu sağlanıyor. Reaktif dijital baskı sonrası yıkama makinalarında kullanılan suyun yüzde 50’sini tasarruf ediliyor. Yeni teknoloji single pass makinalarımızın hızı, hali hazırda kullanılan multi pass dijital makinalarına göre desene göre değişmekle beraber ortalama 15 kat daha hızlı üretim gerçekleştiriyor. Bu makinanın hızının dakikada maksimum 75 metrelere kadar çıkması üretimde bize büyük bir avantaj sağladı. Dijital baskı kapasitemiz ise günlük ortalama 6 bin metrelerden 30 bin metrelerin üzerine çıktı.” açıklamasına yer verdi. Zorluteks önümüzdeki yıllarda da stratejik planlar doğrultusunda yeni dijital baskı ve teknolojik makinalara yatırım yapmaya devam edecek.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.