“Türkiye Nitelikli İş Gücüne Sahip Bir Ülke”

Stäubli Pazarlama, Satış ve Servis Başkan Yardımcısı Fritz Legler ile dokuma teknolojilerini ve Türkiye’nin pazardaki önemini konuştuk.

  21 Temmuz 2020 07:26 Salı
“Türkiye Nitelikli İş Gücüne Sahip Bir Ülke”

Pazar ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmaya odaklanan Stäubli 2 bin 100 onaylanmış veya bekleyen patente sahip olan bir firma olmasıyla dikkat çekiyor. Türkiye’nin nitelikli işgücüne sahip bir ülke olduğunun vurgusunu yapan Legler, “ Türkiye, birçok alanda önemli bir rol oynamaktadır.” ifadelerini kullanıyor.

Kuruluş ve faaliyet alanları hakkında bilgi verebilir misiniz?
Stäubli Grubu üç faaliyet alanında aktiftir: Konektörler, Robotik ve Tekstil. Son rakamlar, yıllık 1.3 milyar CHF (İsviçre Frangı) ciroyu ve 2018’de 4'500’e kıyasla, dünya çapında 5.500 çalışandan oluşan bir personeli gösteriyor. Grup, ekiplerini müşterilerine en iyi şekilde hizmet verecek şekilde uyarlamaktadır. Bu son derece tatmin edici finansal sonuçlara yol açan, personelimize, makine ve sistemlerimize olan güvendir.

Üretimde odak noktanız nedir?

Stäubli, endüstrinin gereksinimlerini karşılayarak gerçek pazar ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmaya odaklanmaktadır. Bu nedenle Stäubli, dünya çapındaki müşterileri sürekli olarak dinler ve ortaklıklar kurar. Grup, üretimde birinci sınıf malzemeler kullanmayı ve ustaca yapılmış elektronik çözümlerin mühendisliğini ve entegrasyonunu geliştirmeyi önemser.

STAUBLI ürünlerinin ayırt edici özellikleri nelerdir?
Uzun ömür, güvenilirlik ve esneklik gibi önemli özellikler garanti edilir. Dokuma hazırlığında en son elektronik çözümlere bir örnek, SAFIR tahar makinelerimizdeki Aktif Çözgü Kontrolü (AWC) özelliğidir. Standart bir özellik olarak Çift İplik Algılama (DED) ve renk veya S- / Z- algılama ve yönetim seçenekleri, yalnızca Stäubli çözümlerinde bulunan ve dokuma hazırlığında optimize edilmiş stil değişikliklerine izin veren örneklerdir.

AR-GE faaliyetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Bugün Stäubli Grup, yoğun ve sürekli Ar-Ge'nin sonucu olarak 2 bin 100 onaylanmış veya bekleyen patente sahiptir. 600 Ar-Ge mühendisi ve uygulama uzmanı, Stäubli Tekstil ile ilgili dokumacılara ve örmecilere daha fazla fayda sağlayan yeni çözümler aramak ve geliştirmek konusunda her gün heyecan duymaktadır.

Burada, örneğin LX / LXL / LXXL Jakar makinelerimizde NOEMI yeni elektronik yapısını vurgulayabiliriz. Noemi ile çok büyük formatlar bile kesinlikle güvenilir bir şekilde dokunabilir. Azaltılmış alan gereksinimleri, daha az bağlantı ve makinede daha iyi hava akışı, daha az duruş süresi gibi avantajlar sağlayan özelliklerden sadece birkaçıdır.

Yıllar içinde dokuma alanında hangi spesifik teknolojiler uygulanmıştır?
Stäubli, endüstriyel üretime en iyi çözümleri sunmak için sürekli yenilikler yapmaktadır. Dünyanın dört bir yanındaki 500 binden fazla Stäubli makinelerine güvenen müşterilerimizle her zaman güçlü ve yakın bir ilişkiye inanıyoruz.

Artık Endüstri 4.0, bizim için uzun vadeli ilişkilerimizi daha da güçlendirmek ve müşterilerimizin günlük zorlukları için yeni çözümler bulmalarına yardımcı olmak için bir fırsat olmuştur.

Hızlı hareket teknolojileri ve yeniliklere ayak uydurmak için ne tür çalışmalar yaptınız?
Daha önce de bahsettiğimiz üzere, örneğin LX / LXL / LXXL Jakar makinesi serilerimizde tamamen yeni tasarlanmış NOEMI elektroniklerini piyasaya sürdük. Genel olarak, dokuma Ar-Ge’si, çerçeveli ve Jakarlı dokumada, en yüksek hızlarda, en güvenilir sürekli dokuma ile ilgilidir.
Mesela örmede, D4S cihazını, dairesel çorap örme makinesinde hızlı hareket eden ve otomatik çorap burnu kapama işlemini sunan bir ürün olarak sunuyoruz. Bu çorap burnu  kapama cihazı, üretkenliklerini artırmak isteyen çorap örmecileri için mükemmel bir çözümdür.

STAUBLI'nin 2020-2021 yıllarında ihracat faaliyetlerine yönelik izlediği çeşitli stratejilerden bahseder misiniz?
Stäubli Tekstil, tüm büyük kumaş üretici pazarlarıyla ve elbette Çin, Hindistan ve Türkiye olmak üzere üç ana pazarla yakından çalışmaktadır. Ancak elbette yünlü uygulamaları ile İtalya gibi veya hafif konstrüksiyon ve yeni uygulamalar için belirli teknik kumaşlar ile Avrupa ve ABD gibi belirli pazarlara da odaklanıyoruz.

2020’de düzenlenen birçok büyük ticaret fuarı 2021'e ertelendi; ancak müşterilerimiz, yerel ekiplerimizin destek için yerel pazarlarda bulunduğundan emin olabilirler. Üreticiler, başarılı bir şekilde yeniden başlamak ve gelecekteki zorluklara göğüs germede onlara yoğun bir biçimde eşlik etmek için orada bulunan Stäubli ekiplerine her zaman güvenebilirler.

Türkiye ve dünyada tekstil sektörünün mevcut konumunu ve dokuma disiplinini değerlendirir misiniz?

Tekstil endüstrisi dünya çapındaki en önemli endüstriler arasında yer almaktadır. Dokuma uygulamaları, otomotivden ev tekstillerine kadar herhangi bir endüstriyel alanda bulunabilir.

Türkiye'nin sektöre katkılarını nasıl ifade edersiniz?

Türkiye, birçok alanda önemli bir rol oynamaktadır. Bunlardan bazılarını denim ve gömleklik olarak vurgulayabiliriz. Türkiye nitelikli işgücüne sahip bir ülkedir ve büyük tekstil tüketen pazarlara da yakındır.

STAUBLI'nin uzun vadeli projelerinden, yatırımlarından ve hedeflerinden bahseder misiniz?
Amacımız müşterilerimize en iyi şekilde hizmet etmek, dokuma pazarının ön saflarında kalmalarına yardımcı olmaktır. Uzun vadeli projeler arasında örneğin yedek parça ve servis programımızdan bahsedebiliriz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.