Türk Tekstilciler Murata Teknolojilerini İnceledi

Türk tekstil işletmelerinden üst düzey yöneticilerin katıldığı Murata Machinery Ltd. gezisinde, Japon teknolojileri ve kültürü tanıtılırken, Murata’nın üretim tesisleri ise Türklerden tam not aldı.

  19 Nisan 2018 01:00 Perşembe
Türk Tekstilciler Murata Teknolojilerini İnceledi

Kahramanmaraş ve bölgesinde yer alan Türkiye’nin önde gelen tekstil işletmelerinden yetkililer, Murata’nın yeniliklerini yakından görmek üzere Japonya’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Murata Türkiye temsilciliğini yürüten İnta Makina ve Kimya Temsilcilik Tic. Ltd. Şti tarafından düzenlenen organizasyona Türkiye’den toplam 25 tekstil üreticisi firmanın üst düzey yöneticileri katılım gösterdi. Organizasyona katılan isimler arasında Kipaş Mensucat İplik Bölüm Müdürü Ahmet Duygal da yer aldı.

Düzenlenen ziyaret programı ile ilgili izlenimlerini yayın grubumuza aktaran Ahmet Duygal, her yönüyle mükemmel bir organizasyon yaşadıklarını belirterek, Inta Makina ve Murata yetkililerine teşekkürlerini iletti. İplik sektörüne önemli teknolojiler sunan Murata’nın Kyoto şehrinde bulunan tesislerini ve üretim süreçlerini yakından inceleme fırsatı bulduklarını kaydeden Duygal, aynı zamanda Japon kültürü, sosyal yaşamı ve şehircilik anlayışına dair önemli izlenimler edindiklerini belirtti. Ziyaretin her aşamasında detayların çok ince düşünülmüş olduğunu ve Japon misafirperveliğini yakından hissettiklerini belirten Duygal; Japonların çok saygılı, güler yüzlü ve düzenli insanlar olduğunu, en iyi şekilde kendilerini ağırlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Duygal, Japon kültürü ile ilgili değerlendirmelerini, “Ziyaretimiz boyunca çok büyük misafirperverlik ile karşılandık. Tüm detaylar bizim rahatımız için düşünülmüştü. En tepedeki yöneticiden, en alt kadrodaki personele kadar herkes bizi ilgiyle ve misafirperverlikle karşıladı. Özellikle Murata Yönetim Kurulu Başkanı Daisuke Murata’nın bizi bizzat karşılaması ve davetlerde bizlere eşlik etmesi ne kadar güler yüzlü ve misafirperver olduklarını bir kez daha gösterdi. Japonların oldukça gelişmiş altyapıları ve güçlü kültürel özellikleri bizim çok dikkat çekiciydi. Ancak Türk kültürü ile önemli farklıkları da bulunuyor. Özellikle yemek kültürü bizim açımızdan çok farklıydı.  En özel ve güzel yemeklerini bizlere tattırmaya çalıştılar ancak bizim beslenme alışkanlıklarımız ile kıyasladığında yemek kültürlerimizin çok zıt olduğunu gördük.” sözleriyle aktardı.

Japon Disiplini İle Üretilen Makineler Dikkat Çekti

Japonların gelişmiş teknolojiye yönelik yatırımlarını da hayranlıkla incelediklerini belirten Duygal, Murata fabrikaları ile ilgili değerlendirmelerini ise şu sözlerle aktardı; “Japonya ziyaretimizde Murata’nın Kyoto şehrinde bulunan merkez ofisinin yanı sıra, Kaga fabrikasında bobin ve Vortex makinelerinin üretim hatlarını yakından gördük. Japon disiplini ile üretilen makineleri inceleme fırsatı bulduk. Vortex makinelerindeki yenilikleri öğrendiğimiz verimli bir gezi oldu.” Japon teknolojisinin oldukça gelişmiş olduğunu aktaran Duygal, “Özellikle Inuyama fabrikasındaki ziyaretimiz sırasında ise otomasyon alanında kullanılan sistemler ve otomotiv sanayinde kullanılan makine ve robotların üretildiği sistem ise en çok etkilendiğim alanlardan biri oldu.” sözlerine yer verdi.

Fabrika ziyaretleri dışında Kyoto ve Hiroşima’ya yapılan turistik gezilerin de kendileri için önemli bir deneyim olduğunu aktaran Duygal, burada Japon mimarisi ve yaşam şekli ile ilgili önemli izlenimler edindiklerini kaydetti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.