Textechno, Test Ekipmanlarının Kalitesiyle Öne Çıkıyor

Test ekipmanları üretiminde uzmanlaşan Textechno, güvenilir ve yenilikçi teknolojiler ile ‘Made in Germany’ etiketine sahip birinci sınıf test ekipmanlarını işletmelerle buluşturmaya devam ediyor.

  07 Ağustos 2017 01:00 Pazartesi
Textechno, Test Ekipmanlarının Kalitesiyle Öne Çıkıyor

Textechno Herbert Stein GmbH & Co. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Stefan Fliescher ve Satış Müdürü Marcus Hardelauf, Tekstil Dünyası Yayın Grubu Editörlerini Mönchengladbach’ta yer alan üretim merkezinde ağırlayarak, yeni teknolojiler ve Türkiye pazarına ilişkin yatırımları konusunda bilgi verdi.

Şirketinizin büyüme hikayesi ve bugüne kadar test ekipmanı üretim sürecinde geliştirdiğiniz özel teknolojiler hakkında bilgi verir misiniz?

Stefan Fliescher: Textechno, merkezi Mönchengladbach Almanya’da bulunan tekstil, doğal ve suni elyafların kesinlik test ekipmanlarının önde gelen tasarımcı ve üreticisidir. 60 yıldan fazla bir geçmişe sahip olan Textechno, Avusturya’daki alt şirketi Lenzing Instruments ile birlikte suni elyaf ve filaman testi alanında dünya piyasa ve teknoloji lideridir.

Textechno; güvenilir, yenilikçi ve otomatikleşmiş teknolojiler, üretimde kalite ve sürdürülebilir test sistemleri demektir. Tedariğin kapsamı lineer yoğunluk, kopma mukavemeti, elastik özellikler, dayanıklılığını yitirme, çekme, kıvrım, iç içe geçiş, sürtünme, dolanma, eksiklikler, düzgünlük, tüylülük ve elyaf uzunluğu için tam otomatik testleri içerir. Bahsettiğimiz bu tedarik kapsamının yanı sıra Textechno, tekstil şirketlerine danışmanlık, plan oluşturma, kurulum, teknik eğitim ve satış sonrası hizmetleri kapsayan anahtar teslim laboratuvar çözümlerini de tek kaynaktan sunar.

Textechno, geleneksel tekstil endüstrisi için sunduğu test ekipmanlarının yanı sıra teknik tekstiller için çok çeşitli test ekipmanları sunuyor. Bu alandaki yeniliklerinizi tanıtır mısınız?

Stefan Fliescher: Hem geleneksel hem de teknik tekstil endüstrisi için test ekipmanları geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz doğru. İki alanda da sürekli olarak mevcut ürünlerimizi ve çok yüksek derecede otomasyon ve esnekliğe sahip yeni yenilikçi test ekipmanları geliştirmeyi amaçlıyoruz. Geleneksel tekstil endüstrisi alanında özellikle evrensel iplik test cihazımız STATIMAT DS; gerilme, düzgünlük ve sayım testi olmak üzere en önemli test yöntemlerini tek bir cihazda birleştiriyor. Daha da gelişmiş elyaf sınıflandırma sistemi FCS hem pamuklu hem suni elyafların elyaf özelliklerini ölçüyor. Böylelikle ipliğin ve harmanlanmış ipliklerin eğrilebilirliği hakkında bilgi verir ve yüksek düzey esneklik sağlar.

Teknik tekstillerin testi içi  STATIMAT 4U ürünümüz dünya çapında yüksek dirence sahip ipliklerin gerilim testini otomatik yapan tek cihazdır. FAVIMAT+ ise günümüzde karbon, aramid, cam ve UHMWPE gibi teknik tek-filamanlar için standart test cihazıdır.

Tekstil sektöründe sizin için Türkiye’nin konumu nedir? Türkiye’deki pazar payınızla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Marcus Hardelauf: Lenzing Instruments ve Textechno için Türkiye çok önemli bir pazar. 5 yıldan fazla bir süredir Türkiye’de INTA tarafından temsil ediliyoruz. Bu pazarın önemi sebebiyle laboratuvar projeleri Genel Müdürümüz Dr. Kugler sıklıkla Türkiye’ye seyahat ediyor. INTA ile birlikte müşterilerimizle ilişkilerimizi sıkı tutuyoruz. Türkiye, hem klasik hem de teknik tekstil alanlarında bizim için sürekli büyüyen bir pazar.

2017’nin ilk çeyreği Türkiye için belirlenen hedefler açısından nasıl geçti? 2017 sonunda hedeflediğiniz satış rakamları nelerdir?

Marcus Hardelauf: 2017’nin ilk çeyreği Textechno için oldukça başarılıydı ve Türkiye’deki satış rakamlarımız oldukça memnuniyet vericiydi. Bu yılın geneli için piyasa durumunu öngörmek oldukça zor ancak önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da güzel bir yıl geçireceğimiz konusunda iyimseriz.

2017’de küresel pazar için faaliyetleriniz neler olacak? Etkin olduğunuz pazarları ve bu piyasalar için hedeflerinizi anlatabilir misiniz?

Marcus Hardelauf: Daha önce de bahsedildiği gibi geleneksel ve teknik tekstil endüstrisinde sahip olduğumuz iyi pazar konumlarını güçlendireceğiz. Şirketin yeni hedefi, küresel iş faaliyetlerini ve hava-uzay, otomotiv, denizcilik, inşa ve yapım, enerji, elektrik/elektronik, tüketim malları ve spor malzemeleri gibi endüstriyel sektörlerde ileri malzemeler (cam, karbon, polimer elyaf gibi) alanındaki stratejik konumunu geliştirmek ve güçlendirmektir.

Stefan Fliescher: Bu alanda elyaf-matris adhezyonunu belirleyen ve elyaf ve reçine arasındaki bağlanmaya ilişkin temel bilgileri veren tek-elyaf çekme test sistemi FIMATEST’i geliştirdik. FIMATEST, geçen yıl JEC Dünya İnovasyon Ödülünü kazandı. Başka bir JEC İnovasyon Ödülü sahibi ürün ise şekillenebilirlik test cihazı DRAPETEST’tir. Yeni ROVINGTEST ise bir sistemde karbon ve cam elyaf fitillerin üretimi, işlenmesi ve Ar-Ge aşamalarında en önemli özellikleri ölçer. Bu özellikler, sürtünme özellikleri, yayılma davranışı, kırık filamanlar ve filaman oryantasyonunun homojenliğidir.

Yukarıda sayılan piyasalardaki artan varlığımız ve ürünlerimizin yüksek kalite ve esnekliği sayesinde müşterilerimize “Made in Germany” etiketine sahip yenilikçi birinci sınıf test ekipmanları sağlamaya devam etmek için sabırsızlanıyoruz.

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.