Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi Devam Ediyor

Tekstil Mühendisliğini Tercih Eden Öğrencilere “Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi” Kapsamında, Asgari Ücret Tutarında Karşılıksız Burs Desteği Devam Ediyor.

  12 Ağustos 2021 09:07 Perşembe
Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi Devam Ediyor

Bu yıl burs desteğinin yanı sıra, gençlere parlak bir geleceğin kapılarını aralayan, öğrencilikten iş hayatına geçiş ve kariyerde ilk adım için staj programı da başlıyor. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) öncülüğünde, ülkemizdeki Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri, Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) iş birliğinde 2019 yılında başlatılan “Tercihim Tekstil Mühendisliği” projesi üçüncü yılında öğrencilere destek olmaya devam ediyor.

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sürdürülebilir ve daha katma değerli ihracat için eğitilmiş nitelikli iş gücünün istihdamına destek sağlayan İhracatçı Birlikleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan protokolde, Tekstil Mühendisliği’ni tercih edecek öğrencilere karşılıksız burs imkânı ve iş garantisi veriliyor. Nitelikli gençlerin sektöre kazandırılması amacıyla 2 yıldır faaliyetlerini sürdüren burs ve istihdam projesi, “Tekstil Mühendisliği” bölümünün doluluk oranlarını yüzde 42’den yüzde 86’ya yükseltirken bölüm puanlarını da yaklaşık 100 puan arttırdı. Tekstil Mühendisliği tercih edilme sayılarını yüzde 208 artıran proje kapsamında bugün 200’e yakın öğrenciye burs veriliyor.

Tekstil Mühendislerine İstihdam Kapıları Açılıyor

Tercihim Tekstil Mühendisliği projesiyle, yükseköğretimden endüstriye nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla öğrencilere üniversitede okurken staj, mezun olduktan sonra da istihdam garantisi sağlanıyor. Gençlerin sektör adına pozitif dönüşümde aktif rol alması için bu yıl proje kapsamında burs programına ek olarak üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde öğrencilere en az bir dönem üretim fabrikalarında uygulamalı eğitim programı yaptırmayı hedefliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.