Tekstil Ürünlerinde EPSON İmzası

Özata, dijital baskı sektörünün profesyoneli EPSON’un, tekstil baskıya yönelik yeni ürünlerini Tekstil Dünyası okuyucularına anlattı

  02 Kasım 2015 10:24 Pazartesi
Tekstil Ürünlerinde EPSON İmzası

Dijital baskı sektörünün öncülerinden EPSON, tekstil ürünleri için heyecan verici uygulamalar yaratmaya devam ediyor. Yaklaşık üç bin metrekarelik bir alanda kurulan dünyanın tek Tekstil Çözüm Merkezi ile EPSON, endüstriyel tekstil üretimine yönelik dijital baskı araştırmaları ve deneyimlerini, bu merkezde gerçekleştiriyor. Dijital mürekkep püskürtmeli teknolojisi ile müşterilerine özel baskılı tekstil ürünleri sunan EPSON, düşük maliyet ve yüksek performans sağlıyor.

EPSON Türkiye Pro-Grafik Kanal Müdürü Özgür Özata, dijital baskı sektörünün profesyoneli EPSON’un, tekstil baskıya yönelik yeni ürünlerini Tekstil Dünyası okuyucularına anlattı. Özata, tekstil sektörü ve tekstil baskı endüstrisinin geleceği ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

En Büyük Zorluk, Ekonomik ve Siyasi İstikrarsızlık

Türkiye ve dünyanın tüm ülkeleri açısından zor günler geçirildiğini söyleyen Özata, istikrarsızlık ve ani dalgalanmaların, her sektör gibi tekstil endüstrisini de etkilediğini belirtti. Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün, gerek üretim sürecinde yaratılan katma değer, gerekse ihracat gelirleri içerisindeki yüksek payıyla, ülkenin en önemli ve en dinamik sektörlerinden olduğuna vurgu yapan Özata, sektör içinde de dijital baskının payının hızla artmaya devam ettiğini ifade etti.

Dijital tekstil baskı sektörünün 2000’li yıllardan bu yana, değişen trendlere ayak uydurduğuna değinen Özata, “Türkiye’de dijital tekstil baskı sektörü artık emekleme dönemini aştı ve ayağa kalktı. Orta ve büyük ölçekli tekstil işletmeleri, müşteri ihtiyaçları doğrultusunda az miktarda ve yüksek kalitede üretim sağlamak için dijital ürünlere yatırımlarını artırdılar. Yani artık nicelik değil, nitelik ön planda” dedi.

Küçük ölçekli tekstil işletmelerinin, düşük satın alma ve işletme maliyetine sahip olma avantajı ile dijital ürünleri tercih ettiklerini söyleyen Özata, Türkiye’de ve dünya genelinde yaşanan ekonomik ve siyasi sorunların en büyük zorluk olduğunu belirtti. Yaşanan istikrarsızlıkların ihracatı olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Özata, tekstil ihracatının Türkiye’nin en sağlam kalelerinden biri olduğuna dikkat çekti.

“Günümüzün Trendi: Kişiye Özel Tasarım”

Günümüzün başlıca trendinin, kişiselleştirilmiş ürünler ve kişiye özel tasarımlar olduğunu ifade eden Özgür Özata, “İnsanlar evlerini tamamen kendi zevklerine göre dekore etmek istemekte, kişiye özel duvar kâğıtları, lambalar, minder ve perdeler talep etmekteler. Giyim bazında baktığımızda da, daha farklı kesimde kıyafetler giymek; sınırlı sayıda desen arasından seçim yapmayıp her anlamda çok seçeneğe sahip olmak, yükselen talepler arasında. Bu da tirajdan ziyade, basılacak farklı iş adedini artırmaktadır. Yeni trendler, dijital inkjet baskının elini güçlendirmektedir” dedi.

Hazır giyim sektörünün artık sezona bağlı kalmaksızın yeni kreasyonlar ürettiğini ve kendini sürekli yenilediğini belirten Özata, dijital tekstil baskının, konvansiyonel baskıya kıyasla hızla büyümeye devam edeceğini vurguladı. Özata, değişken ve esnek ihtiyaçlara cevap verebilen, işten işe geçişleri hızlı yapabilen, yüksek kaliteli üretim yapan, toplam sahip olma maliyeti düşük modellerle üretim yapan kurumların başarılı olacağını ve sektörün/tüketicinin beklentisini karşılayacağını ifade etti.

EPSON’un Yeni Ürünleri

Dijital tekstil baskı alanında, sektörün ihtiyacına yönelik olarak EPSON, ürün gamına dijital t-shirt baskı makinesi F-2000, dijital transfer baskı ürünleri F-6000 (44”), F7100 (64”) ve Yeni Yüksek Yoğunluklu Siyah (HDK) mürekkeple desteklenmiş SC-F9200’ü ekledi. Özata, ürettikleri yeni mürekkep ile ilgili, “HDK olarak kodladığımız bu mürekkep yüksek yoğunluğa sahip siyah. Bu sayede işletmeler “kömür rengi”, yani “tam siyah” boyamız ile daha az gren efekti ve en yüksek yoğunluklu siyahı deneyimleyecekler” dedi.

Bu alandaki yatırımlarından bir diğeri olan SC-F9200 yazıcı ile ilgili Özata, ürünün dayanıklı metalik gövdesi, yüksek kapasiteli boya haznesi, güvenli, yüksek hassasiyette kâğıt besleme sistemi ve *OekoTex sertifikasına sahip boya setiyle sınıfının en iyisi konumunda bulunduğuna dikkat çekti. *OekoTex Standart 100 sertifikasına sahip boyalar ile üretilen tekstil ürünlerinin yetişkinler, çocuklar, hatta bebeklerde bile güvenli bir şekilde kullanılabileceğine vurgu yapan Özata, ürünün özelliklerini şu şekilde sıraladı: “Yeni SC-F9200 en son teknolojiye sahip ve Epson’un ilk çift kafa tekstil yazıcısı. Bünyesinde iki adet PrecisionCore TFP baskı kafası bulunduran bu yeni modelimiz, bu sayede saatte 100 metrekare üretim hızı ile sektörün en hızlı makineleri arasındaki yerini alıyor. SC-F9200 ürünümüz yüksek yoğunluklu siyah (HDK) boya ile sunuluyor.”

Dünyada Tek: Tekstil Çözüm Merkezi

EPSON, dijital baskı sektörünün yanı sıra, tekstil sektörüne kazandırdığı teknolojilerin önemiyle de dikkatleri üzerine topluyor. Kısa bir süre önce kurulan ve dünyada tek olan Tekstil Çözüm Merkezi, baskı teknolojileri lideri Epson ile İtalya’nın Como tekstil bölgesinde 30 yılı aşkındır aktif olan ForTex tarafından yaratıldı. İki milyon euro yatırım bedeliyle yaklaşık 3 bin metrekare alana kurulan, dijital baskı ve dijital tekstil baskısı alanında çalışan herkese yarar sağlamak amacındaki bu merkez, AR-GE ve eğitim konusunda lider oyuncu olmayı hedefliyor.

Tekstil Çözüm Merkezi’nin, endüstrideki tüm çalışanlar için endüstriyel dijital baskı alanında, öncesi, sonrası, kurutma ve nihai tamamlama işlemlerinin tümünü içerdiğini söyleyen Özata, “EPSON olarak, ürünlerimizin tüm AR-GE ve üretim sürecini bünyemizde barındırıyoruz. Baskı kafası teknolojisinden, boya teknolojisine, donanım tasarım ve üretiminden medya üretimine kadar ürünlerimizle ilgili her ayrıntıyı kendi laboratuvarlarımızda, bünyemizde yer alan mühendislerle geliştiriyoruz. Bu da satışa sunulan ürünlerin kendi içerisindeki uyumluluğunu mükemmel bir seviyeye taşıyor. Müşterilerimize bir paket olarak çözüm sunuyoruz” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.