Tekstil Sektör Temsilcileri Yerel Seçimi Değerlendirdi

İHKİB başkanı Tanrıverdi ''Genel seçimleri erkene alır, gerekli ekonomik tedbirleri hayata geçirebilirsek, 2015 Türkiye için parlak bir yıl olabilir''

  31 Mart 2014 08:01 Pazartesi
Tekstil Sektör Temsilcileri Yerel Seçimi Değerlendirdi

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği                        (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi:

Seçimleri 2014'de bitirelim 2015 Parlak Bir Yıl Olsun

İHKİB başkanı Tanrıverdi yaptığı açıklamada ''Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Ülkemizin devamlı seçim ortamında kalması ekonomide tahribatlara yol açıyor. Artık bu atmosferden çıkıp, 2014’ün kayıp yıl olmaması için ekonominin önünde bekleyen sorunlarla ilgili kararların hızla alınması gerekiyor. Bu çerçevede Türkiye’nin ekonomik programını ve büyüme planlarını gecikmeksizin revize etmesi lazım.  Geçtiğimiz dönemde Türkiye’nin de dahil olduğu gelişmekte olan ülkelerde yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için hızlı bir şekilde ekonomiye odaklanmalıyız.  Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler var. Genel seçimleri erkene alır, gerekli ekonomik tedbirleri hayata geçirebilirsek,  2015 Türkiye için parlak bir yıl olabilir. Öte yandan bu yıl ekonominin kurtarıcısı ihracat olacaktır. Bu nedenle ihracatçıların desteklenmesi gerekiyor. Başta KDV tebliği olmak üzere seçim döneminden dolayı 2 aydır bürokraside bekleyen bir çok hazırlığın bir an önce bitirilmesini bekliyoruz.

Türkiye'nin çarkları halkımızın zenginliği için dönmeli.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı (TGSD) Cem Negrin:

Yaklaşık 10 yıldan bu yana global dünyada yıldızı sürekli parlayan Türkiye, son dönemde gelişmiş ülkelerin eleştiri oklarını üzerine çekti. Gezi olaylarıyla başlayıp bugüne gelinen süreçte, arzu etmediğimiz başlıklarla dünya gündeminde yer bulduk.

Genel seçim havasında sürdürülen yerel seçimler, siyasal gerginlikler, on binlerce insanın katılımıyla kaldırılan cenazeler, kaset savaşları ve yasaklamalar Türkiye’nin geleceğine katkı sunmadı. Gerilimin ülkemize hiçbir şey kazandırmadığını gördük. Bugün artık seçim bitti. Şimdi yeni ve güzel şeyler söyleme zamanı.

Şimdi bir gün bile gecikmeksizin bu kasvetli havadan çıkıp, daha çok üretim, daha çok çalışan, daha çok ihracat için, yeniden dört elle işimize sarılmamız gerekiyor. Öncelikle faizlerin gerileyip dövizin düşmemesi sağlanmalı. Ayrıca ihracattaki artış trendini koruyup, cari açığı aşağı çekmemiz lazım. Türkiye ekonomisinin çarkları, bizleri gelişmiş ülke sınıfına taşıyacak, güçlü, özgürlükçü ve halkına zenginlik vadeden bir gelecek için dönmeli.

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Hüseyin Doğan:

Ekonomi öne çıkacak, Türkiye hedeflerine odaklanacak

Demokratik bir seçim dönemi geçirdik. Demokrasimizin daha da güçlendiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye olarak çok daha güçlü hedeflere yöneleceğiz.  Başarılı bir seçim döneminin ardından şimdi ekonomi öne çıkacaktır.  Bu iklim içinde marka ekonomisini geliştirmek, ülkemize sağladığı katkıyı daha da artırmak için çalışacağız. Türk perakende sektörü olarak uluslararası alanda “Türk markası” algısını yerleştirirken, “güçlü Türkiye imajına” da katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Çünkü globalleşen dünyada bir ülkenin markaları kadar zengin olduğunu biliyoruz. Güçlenen yerli markalarımız, Türkiye’nin halen en önemli sorunu olan istihdam probleminin çözülmesine katkı sağladığı gibi Türkiye’nin dünyadaki imajının güçlenmesine de destek olacaktır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.