Teksel 2012'ye olumlu bakıyor

Örgü makinaları üreticisi Monarch başta olmak üzeri birçok markayı temsil eden Teksel Tekstil, 2011 yılında makine satışlarında beklentilerini aştı.

  18 Mart 2013 18:34 Pazartesi
Teksel 2012'ye olumlu bakıyor

2011 yılında yuvarlak örgü makinaları ve apre makinalarının satışında dikkate değer bir artış yaşandığını söyleyen Teksel Tekstil ortaklarından Mustafa Ateş, 2010 yılında yaşanan makine satışındaki daralmanın 2011 yılında düzeldiğini gözlemlediklerini belirtti. Bu iyileşmenin 2012 yılında da devam edeceğini düşündüklerini kaydeden Ateş, bu nedenle satış kadrolarını güçlendirme kararı aldıklarını açıkladı. Ateş; “Yuvarlak örgü, triko ve çorap iğne ve platin satışları beklentilerimizin üzerinde artış kaydetti. Ayrıca apre, ambalajlama ve paketleme satışlarımızda artış gözlemledik” dedi.

Ateş, Teksel Tekstil’in mümessilliğini yürüttüğü firmaları ve ürün gamını şöyle sıraladı; “Monarch yuvarlak örgü makinası, Matsuya yaka ve triko makinası, Tinareli çorap paketleme makinası, Newmac paketleme makinası, MTG kumaş açma, Monarch iğne ve platinleri, Samsung iğne ve platinleri, Statex gümüş elyaf iplik ve kumaş.” 2011 yılı içinde Monarch, Biancalani ve Tinarelli markalarının satışlarıyla öne çıktığını açıklayan Ateş, iğne ve platin konusunda Monarch ve Samsung markalarının pazar paylarını yukarıya taşıdığını dile getirdi. Ateş; “Yüksek kalite yuvarlak örgü makinası pazarındaki payımız, ileri teknoloji, yüksek devirli ve üstün teknik özelliklere sahip ürünlerimiz sayesinde arttı” diye konuştu.

Enerji Tasarruflu Makinalar Öne Çıktı

2011’de birkaç proje haricinde yatırımların genel olarak modernizasyon konusunda yaşandığını belirten Mustafa Ateş, özellikle yuvarlak örgü pazarında düz (düşük maliyetli) kumaş üreten makinalar yerine, jakarlı, ringelli ve transferli makinaların satışında artış olduğunu dile getirdi. Ateş, apre kısmında ise, havlu firmalarının elektrik tasarrufu elde edebilecekleri yatırımları hız verdiklerini ifade etti.

Modernizasyonda verimliliğin ve enerji tasarrufunun ana ekseni oluşturduğunu söyleyen Ateş, yuvarlak örgü firmalarının hali hazırda 450-500 kg likralı kumaş alan düz süprem makinalarını 750-800 kg alan Monrach makinaları ile değiştirme eğiliminde olduklarını açıkladı. Ateş, firmaların bu makinalar ile elektrik ve işçilik maliyetlerinde oldukça düşük değerler elde ettiklerinin altını çizdi. Jakarlı ve ringelli segmentindeki gelişmeleri ise şöyle özetledi; “3 renk ve aynı zamanda 6 renk yapma kabiliyetine sahip jakarsız veya elektronik  jakarlı tek plakalı makinelerimize yönelme olmuştur. Ayrıca yatak yüzü kumaşı yapabilen kapitone makinemize rağbetin çok olduğu görülmüştür.”

2012 Daha İyi Geçecek

Mustafa Ateş, Tekstel Tekstil olarak, piyasaya sundukları yeni makinalarla 2012 yılında geçen yıla göre daha iyi bir dönem yaşayacaklarının sinyallerini aldıklarını savundu. Hükümetin aldığı önlemlerle ithal tekstil ürünlerine getirilen önlemlerin, Türk tekstil sektörünü ve bu sektöre dönük makine yatırımlarını hız kazandırdığını dile getiren Ateş, yeni teşvik uygulamalarındaki değişikliğin de bu süreci olumlu destekleyeceğinin kaydetti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.