Şık Detaylar Yakalarda Gizli

Aslı Mutlu tarafından yaratılan Collare; gömlek yakalarına kattığı farklı tasarımlarla, basit kombinleri bile öne çıkaran şık dokunuşlar yaratıyor.

  05 Temmuz 2017 01:00 Çarşamba
Şık Detaylar Yakalarda Gizli

Collare markasının Kurucusu Aslı Mutlu;  tasarladığı yakaları, geleneksel sanatlarımızdan yola çıkarak iğne oyası, nakış ve taşlarla işleyerek yenilikçi bir ürünü müşterileri ile buluşturuyor. Aslı Mutlu Collare ile ilgili detayları yayın grubumuzla paylaştı.

Collare markasını yakından tanıyabilir miyiz? Markanızın kuruluş hikayesi ve yer verdiğiniz ürünler nelerdir?

Markamız Collare, İtalyanca’da yaka anlamına gelmektedir. Yurtdışında çoğunlukla smokin içine giyilen yakalara biz biraz daha çeşit katmaya çalışarak düz, taşlı modellerimizin yanında Türk motiflerine de yer verdik. El sanatlarımızdan yola çıkarak iğne oyası, nakış işlemeleri ile hem kültürümüzü koruyup hem de olmayan bir ürünü tüketici ile buluşturduk. Tüketici bu ürünleri zevkine göre ceket, hırka, kazak, süveter, yelek, elbise vb. ile birlikte rahatlıkla kullanabiliyor. Günden geceye kadar rahatlıkla kullanabilen efektif bir ürün olan yakalarımızın piyasadaki hedefi, açık kapatmaktan ziyade gömlek severlerin dikkatini çekip kat kat giyinmeksizin en basit kombinler ile şık görünmelerini sağlamak.

Ürünlerinizin imalatında önemli bir sosyal sorumluluk da üstleniyorsunuz?

Her bir yakanın işçiliği değişik ellerden kendi elemeği ile çalışıp emek veren kadın girişimciler tarafından yapılmakta. Böylelikle ‘Her kadın bir değerdir ve bu değerler her zaman parlatılmalıdır’ sloganı ile yola çıkıp mor kalp logomuzu markamızı temsil etmesi için hayata geçirmiş bulunmaktayız. Gördüğünüz her mor kalp hayata bir şekilde tutunmaya çalışan bir bireyi, bir emekçiyi, bir anneyi temsil etmektedir.

Koleksiyonlarınızın öne çıkan temalarını neler oluşturuyor?

Türk motif ve elişlerini daha da sadeleştirerek yakalarımıza uyguladık. Stilize edilmiş desenler ve gölgelere yer verilmeden tek renk kullanılarak yapılan nakışlarla günümüzün modasına uyum sağlamak istedik. Bunların yanı sıra iğne oyası ve taş işleme tekniklerini de kullanarak ürün yelpazemizi çeşitlendirdik. Yüzde 100 özel dokuma koton kumaşlar ve özellikle beyaz kumaşlar tercih ederek uygulamalarımızı daha da ön plana çıkarmayı hedefliyoruz.

Collare, hedef kitlesi ve sunduğu ürün çeşitliliği ile nasıl bir konumda?

Collare yakalar; gömlek giymeyi seven, kat kat giyinmeyi sevmeyen ama bunun yanında her koşulda şık görünmek isteyen hanımlara kitle ayırmaksızın hitap ediyor. Yakalarımızın model bazında yelpazesi geniş olduğundan her kişiye her zevke hitap ediyoruz.

Satış faaliyetleriniz hangi kanallar üzerinden devam ediyor? Büyüme hedefleriniz neler?

Ürünlerimizin satışta olduğu seçkin mağazalar bulunmakta ancak çoğunlukla yardım kurumlarının düzenlemiş olduğu organizasyonlarda tüketici ile buluşuyoruz. Collare, resmi web sitesinden de yurtiçine ve yurtdışına online satış yapmaktayız. Hedefimiz ürün çeşitliliğimizi arttırarak bilinirliliğimizi daha da yükselterek sadece yurtiçinden değil yurtdışından da gelen talebi karşılamak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.