Shoe Fitting ile Ayakkabı Anlayışı Değişiyor

Türkiye’de henüz yeni yeni tanınmaya başlanan Shoe Fitting’in öncüsü olan Başak Kurtoğlu, açtığı mağazalar ile en uygun ayakkabıyı seçmenize yardımcı oluyor

  29 Haziran 2015 09:09 Pazartesi
Shoe Fitting ile Ayakkabı Anlayışı Değişiyor

Son yıllarda Avrupa ve Amerika’da yaygınlaşan kişiye özel ayakkabı danışmanlığı hizmetini Türkiye’ye getiren Başak Çilingiroğlu Kurtoğlu, Yayın Grubumuzun Shoe Fitting hakkındaki sorularını cevapladı.

Sertifikalı ayak-ayakkabı uyum uzmanı olan Kurtoğlu, Türkiye’de henüz yeni yeni tanınmaya başlanan Shoe Fitting’in amacının kişinin ayak tipini analiz ettikten sonra, herkesin kendi ayak tipine uygun ürünler seçmesini sağlamak olduğunu belirterek, “İlk aşamada ayağınızı ölçüyor ve dijital ayak analizi incelemesi yapılıyor.  Burada en önemli detay ayakların sadece boyunun değil, eninin de ölçülmesi, ayrıca bu işlem sırasında ayak problemleri de inceleniyor. Tüm bu incelemelerin ardından 5 değişik ayakkabı genişliği arasından seçim yapılıyor.  Ayağın eni, boyu ve kavis tipi, baskı noktaları,  varsa ayak sorunlarına bakılarak ayağa en uygun olan sağlıklı model müşterilere öneriliyor” dedi.

“Kişiye Özel Hizmet Sunuyoruz”

Kişiye özel sundukları bu hizmetin diğer bir ayrıcalığının ise çocuklara verdikleri önem olduğunu ifade eden Kurtoğlu, ayak sorunlarının birçoğu çocuk yaşlarda yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklandığından doğru ayakkabıyı seçmek çok önemli olduğunu ifade ederek, “Ekibim ve ben toplumda bu bilinci uyandırarak çocuk ayak sağlığına dikkat çekmeyi de hedefliyoruz” dedi. Kurtoğlu, Shoe Fitting hizmeti sayesinde küçük yaşta doğru ayakkabı seçme alışkanlığı ve bilgileri sunularak ileride oluşabilecek ayak sorunları engellendiğini de söyledi. Ayrıca mağazalarında verdikleri Shoe fitting hizmeti ile ayağa uygun modeller tavsiye ettiklerini söyleyen Kurtoğlu, yumuşak derilerden; anatomik, destekleyici iç tabanlardan üretilen Gabor ayakkabıların farklı ayak yapılarına uygun model alternatifleri ile şık ve yüksek topuklu ayakkabılarda bile konfor sağladığını ifade etti.

Yaşam Tarzınıza En Uygun Ayakkabı

Ayak sağlığı için yaptıkları analizleri Aetrex ile yaptıklarını söyleyen Kurtoğlu, “Ayağınıza “ayak-ayakkabı uyum kontrolü” yaptıktan sonra, ayak yapınıza ve yaşam tarzınıza en uygun modelleri müşterilerimize sunuyoruz” dedi. 3’ü İzmir’de birisi de İstanbul’da bulunan mağazalarında, müşterilerine sundukları ayakkabıların hepsinin geniş kalıplar, yumuşaklık, hafiflik, esneklik, denge sağlama, anatomik yapıya uyum, ayakkabının nefes alabilmesi ve terletmeme özelliklerinin yanı sıra bele ve eklemlere olan baskıyı da azalttığını ifade eden Kurtoğlu, “Özel bir koleksiyon olan yaylanabilen tabanlı ayakkabılar, yalın ayak yürüme etkisi yaratıyor, sırt ve bel ağrılarına iyi geliyor, duruş bozukluklarını gideriyor” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.