Sanko Holding Yatırımda Hız Kesmiyor

Sanko Holding, 2017'de enerji sektörüne 85, tekstile 55, çimentoya 30, ambalaj sektörüne 15 olmak üzere 185 milyon dolarlık yatırım yapacak.

  16 Şubat 2017 10:00 Perşembe
Sanko Holding Yatırımda Hız Kesmiyor

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, yatırımlarının tüm hızıyla devam ettiğine vurgu yaparak 2017 yılında enerji sektörüne 85, tekstile 55, çimentoya 30 ve ambalaj sektörüne 15 olmak üzere 185 milyon dolarlık yatırım yapmayı öngördüklerini söyledi.

Yatırımlarda herhangi bir kısıtlama yapmadıklarını dile getiren Konukoğlu,  2017'de devam eden projeleri tamamlayacaklarını ve yeni yatırımları başlatacaklarını belirtti. 2017'nin ikinci yarısında ekonomide düzelmeler beklediklerini söyleyen Konukoğlu, "Tüm dünyada bir karışıklık var, yanı başımızda bir ülkede iç savaş değil, dünya savaşı oluyor. İnşallah Türkiye bunun da altından kalkacak, güvenli bir sınır elde edilecek. Ondan sonra da tekrar ekonomi yukarıya doğru çıkacak." sözlerine yer verdi.

Ekonomistlerin Söyledikleriyle Piyasanın Gerçeği Farklı

Ekonomi uzmanlarının ülke ekonomisinde küçülme beklentilerinin her zaman olduğuna ancak Türk girişimcisinin sürekli şaşırtıcı sonuçlar elde ettiğine de dikkat çeken Konukoğlu, "Ekonomistlerin gördükleri ve söyledikleri ile piyasanın gerçeği farklı. Türkiye öyle enteresan ki, bir bakıyorsunuz hiç ummadığınız ataklar yapılıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide seferberlik ilan ettiğini hatırlatan Konukoğlu, “Günümüzde çok değişik şekillerde başarı elde ediliyor. Yatırım seferberliği de bu yöntemlerden birisi. Eskiden bir çalışıyorsak artık on çalışacağız. Rakamlara bakarsanız küçülme var, önümüzdeki sene de küçülme olacak denilebilir ama burası Türkiye. Ekonomi rakamlarla değil, hislerle yürüyor. Milli duygularımız her zaman yüksektir. Rakamlarla değil, hislerle iş yaptığımız için göreceksiniz büyüme rakamları, öngörüleri tutmayacaktır.” dedi.

Gaziantep ekonomisinin Türkiye ortalamasından daha iyi olacağının da altını çizen Konukoğlu, "Gaziantep her zaman Türkiye ortalamasından daha fazla büyümüştür. Denizli, Konya, Kayseri, Adana gelişmeye başladı ama Gaziantep bir başka. Biz onları geçiyoruz.” dedi. Bölge coğrafyasında yaşanan savaş ortamına rağmen ihracatta büyük kentleri zaman zaman geride bıraktıklarının altını çizen Konukoğlu, 2017 yılında da Gaziantep’in yatırım ve ihracatta önemli bir başarı yakalayacağını söyledi.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.