Rusya’dan Türk Tekstili İçin “Beyaz Liste”

Rusya’nın İzvestiya Gazetesi'nin haberine göre, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Türkiye'den tekstil ithal eden firmalar için “beyaz liste” oluşturacak

  08 Şubat 2016 08:15 Pazartesi
Rusya’dan Türk Tekstili İçin “Beyaz Liste”

Rusya Federal Gümrük Servisi beyaz listedeki şirketlerin getireceği Türk tekstil ürünlerinin ülkeye girişine izin verecek. Gazetenin haberinde bakanlık, izin verilecek firmalarla ilgili Rusya Tekstil Hafif Sanayi Ürünleri Firmaları Birliği'ne (Soyuzlegprom) dün gönderdiği formun doldurulmasını talep etti. Oluşturulacak beyaz listeye sadece kumaş ve yarı işlenmiş tekstil ürünleri ithal eden firmalar dâhil olacak, hazır giyim ithalatçılarının bu listeye alınması ise şu anda bakanlığın gündeminde yer almıyor.

Talep Üzerine Karar Değişti

Bakanlığın Soyuzlegprom'a gönderdiği ilgili iletide, bakanlığın daha önce Türkiye Cumhuriyeti'nden gelen ürünlere bağımlı olan şirketlerin listesini göz önünde bulundurarak böyle bir adım atıldığı açıklandı. Bu yüzden ürünü satan ve ithal eden firmaların adreslerinin, ürünün alıcılarının, ürün kodlarının ve adlarının Federal Gümrük Servisi'nin ilgili formunda belirtilmesi gerekiyor.

"Türk Kumaşından Vazgeçemeyiz"

“Beyaz liste” ile ilgili açıklamalarda bulunan Soyuzlegprom Başkanı Andrey Razbrodin, Rus fabrikalarının şu anda Türk kumaşından tamamen vazgeçmesinin mümkün olmadığını söyledi. Türkiye'den tekstil ürünü ihracatıyla ilgili resmi bir yasağın bulunmadığına dikkat çeken Razbrodin, buna rağmen tekstil ürünleri satın alan ithalatçı firmaların Kasım ayından beri sınırda bekletildiğini söyledi. Razbrodin ayrıca durumun sistematik olduğunu, bu nedenle sorunu çözeceklerini belirtti.




YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.