Rieter İnovasyonlarını Sergiledi

Rieter, pazarda kurulan dört eğirme prosesi üzerinde geliştirdiği inovasyonlarını ITMA 2019'da ziyaretçileriyle buluşturdu. Ayrıca Rieter Group, Barselona’da Mısır merkezli bir firma ile sözleşme imzaladı.

  29 Temmuz 2019 00:00 Pazartesi
Rieter İnovasyonlarını Sergiledi

Rieter, ITMA 2019'da pazarda kurulan dört eğirme proseslerinin hepsinde de inovasyonlarını sergiledi. Bu yenilikler hammadde, enerji ve işçilik maliyetlerini düşürmek ve aynı zamanda her durumda gereken iplik kalitesinde üretkenliği artırmak için tasarlandı. Ayrıca iplik fabrikasının esnekliğini artıracak çözümlerin yanı sıra Rieter, inovatif ipliklerin üretimi için iki çözüm sundu.

Elyaf Hazırlama

Yeni UNIClean B 15 ile harman hallaç dairesi Varioline, enerji tüketimi ve tüm eğirme proseslerindeki temizlik sonuçlarında önemli iyileştirmeler getiriyor. Aynı uygulamalar, rakipsiz bir verimlilik düzeyi sunan yeni yüksek performanslı C 80 kartı için de geçerlilik gösteriyor.

Ring Ve Kompakt Eğirme Prosesi

Ring iplik eğirme ve kompakt iplik eğirme proseslerinin maliyet etkinliğini arttırmak için Rieter, yeni tarak makinesi E 90'ı, yeni büküm tezgahı F 40'ı, yeni eğirme başlatıcı robotu Robospin'i ve bir iplik eğirme makinesine kolayca takılıp çıkarılabilen üç farklı sıkıştırma ünitesini ortaya çıkardı:

  • COMPACTdrum
  • COMPACTapron
  • COMPACTeasy

Rotor Eğirme Prosesi

Rotor iplik eğirme prosesinin verimlilik alanında önemli gelişmeler sağlayan inovasyonlar da ayrıca ITMA 2019’da sunuldu. Cer makinesi modülü RSB Modülü 50, yüksek performanslı kart C 80 ile birlikte kullanılabilir ve yeni yarı otomatik R 37 veya tam otomatik R 70 ile yüksek verimli doğrudan bir proses yapılandırılabiliyor. Uygun maliyetli yeni rotor eğirme makinaları, düşük enerji tüketimi, yüksek verimlilik, düşük hammadde maliyetleri ve ayrıca yüksek makine kullanılabilirliği ile karakterize ediliyor.

Air-Jet Eğirme Prosesleri

ITMA Fuarı’nda % 100 taranmış pamuktan yapılmış etkileyici bir eğirme prosesi de sunuldu. Rieter standında, taranmış kısa elyaf içeriğine rağmen, bu işlemin oldukça uygun maliyetli olduğuna ziyaretçiler ikna oldu.

Essential - Rieter Dijital Eğirme Takımı

Dört eğirme prosesindeki yeni inovasyonlar, Essential'in iki yeni işlevi ile tamamlandı:  Yeni bir makine satın alan tüm Rieter müşterileri için Essentialorder ve Essentialconsult hizmetlerini ücretsiz olarak sunuldu. Mevcut EssentialMonitor, EssentialMaintain ve EssentialPredict modüllerinin mevcut modüllerine ek olarak, bir sonraki adımlar gösterildi: Laboratuar verilerini, eğirme prosesi yönetim sistemine entegre etmek için EssentialLab, akıllı sipariş yönetim sistemi olan EssentialOptimize ve ayrıca ulaşım ve lojistik sistemlerini entegre etmek için de EssentialAutomate gösterildi.

Satış Sonrası

Büyüyen dijital servis ekibi, kurulu tabanı optimize etmek için yeni çözümler sunuyor. Rieter satış sonrası ekibi, PSM Draft Motoru ile G 33 ve K 44 makinelerinde önemli bir gelişmeleri ve Enerji Tasarrufu Destek Diski ile rotor eğirme makinalarındaki önemli miktarda enerji tasarrufu yapma imkanı sunuyor.

Bräcker, Graf, Novibra, SSM ve Suessen

Rieter Group’un bileşen üreticileri, ayrıca Bräcker halka kopçaları C1 ELM udr ve Suessen’den gelen yeni SOLIDRING B 188 gibi günlük prosesler için daha fazla yenilik getirdi. SSM, hassas bobin sarma makinelerinde bobin birikimini optimize etmek için bir sistem sundu. SSM ayrıca başka bir iplik inovasyonunu da ortaya koyuyor. Bu inovasyon, fancyflex, tekstüre edilmiş iplikler ve fantezi ipliği üretimi için geliştirilmiş bir teknoloji.

Rieter Mısırlı Firmayla Büyük Bir Sözleşme İmzaladı

Rieter Group ayrıca, ITMA 2019 fuarındanda Mısır / Kahire merkezli bir firma olan Pamuk ve Tekstil Endüstrileri Şirketi ile sözleşme imzaladı. İmzalanan bu yeni proje, toplam 180 milyon İsviçre Frangı anlamına geliyor. Sözleşme, önümüzdeki iki yıl içinde kompakt ve ring iplik eğirme sistemlerinin teslimatını da içeriyor.

Bu sipariş, Mısır tekstil endüstrisinin kapsamlı modernizasyon programının bir parçası. Sipariş girişlerinin 2020/2021 mali yılında yayınlanan satışlar ile 2019 yılında gerçekleşmesi bekleniyor.

Sözleşmeler, İspanya'nın Barselona kentinde, Pamuk ve Tekstil Endüstrileri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmed Moustafa Mohamed ve Rieter CEO’su Dr. Norbert Klapper tarafından imzalandı.

Rieter CEO’su Dr. Klapper, söz konusu iş ortaklığını değerlendirirken; “Mısırlı iş ortaklarımıza bize güvendikleri ve bizimle bu sözleşmeyi imzaladıkları için teşekkür ederiz. Rieter, Mısır iplik eğirme endüstrisinin on yıllardır seçim ortağı olmuştur. Mısır tekstil endüstrisinin modernleşmesine böylesine önemli bir katkı yapma fırsatı yakaladığımız için mutluyuz.” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.