“Real Merter, Bölgenin Geleceği”

Vizyon Art Yapı ve Oliv Yapı ortaklığında gerçekleşen Real Merter projesinde satışlar başladı. Lüks, konsept tekstil mağazaları, konut ve alışveriş merkezinden oluşan projede yaşam 2017’de başlayacak

  23 Şubat 2016 08:27 Salı
“Real Merter, Bölgenin Geleceği”

Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı’nın ortak girişimi Real Merter Projesi, tekstil sektörü için yeni bir model getiriyor. Toptan Tekstil konseptli mağaza ve dükkanların yer aldığı projede 248 farklı metrekarelerde daire seçenekleri de var.

Projenin Merter’in geleceği olduğunu söyleyen Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, yayın grubumuzun sorularını yanıtladı.

Dokumacı, teslim tarihi 2017 yılının ilk çeyreği olarak açıklanan Real Merter projesinin detayları hakkında şu bilgilere yer verdi: “Real Merter projesi, İstanbul Güngören bölgesinde yapılan yaklaşık 40 bin metrekare arsa üzerine 24 bin 500 metrekaresi sosyal donatılara ayrılmış 14 bin 500 metrekare üzerine kurulan bir toptan tekstil AVM. Buradaki asıl kurgumuz Türkiye’de tekstilin en önemli merkezlerinden Merter’in otopark sorununa çözüm üretmek. Proje alanının 30 bin metrekaresi otopark yapıyoruz. Real Merter projesi aynı zamanda 3 blokta 248 konuttan oluşuyor. Projede blokların altında 155 adet dükkan yer alıyor. Real Merter'de 1+1 daireler 66 ila 89 metrekare, 2+1 daireler 105 ila 142 metrekare,3+1'ler ise 172 ila 182 metrekare büyüklüğe sahip. Ticari ünitelerin büyüklükleri 36 ile 491 metrekare arasında değişiyor.”

“Tekstilin Başkenti Merter’e Örnek Bir Proje”

Tekstil dünyası için Real Merter’in örnek bir proje olacağını dile getiren Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Projemiz mix ve kendine özgün bir proje.  Nasıl ki ticaretin başkenti İstanbul diyorsak, tekstilin başkenti de Merter... Burası dünyanın bildiği bir pazar. Merkezi lokasyonu, ulaşım kolaylığı, prestijli mağazaları ve konutları, zengin sosyal olanaklarıyla buradaki tekstilcilerimize yaşam ve yatırım alanında önemli fırsatlar sunuyoruz.”

Ahmet Dokumacı,  bu projeyle Merter’i hak ettiği marka değerine kavuşturacaklarının altını çizdi. Alışveriş merkeziyle bölgedeki tekstilcilerin otopark sorununun ortadan kalkacağını belirten Dokumacı, aynı zamanda markalaşmak isteyen tekstilciler için önemli bir fırsat sunduklarını söyledi. Dokumacı, “Buradaki amacımız şu; Merter tekstilde büyük bir piyasa ancak altyapı sorunları var. Bu altyapı sorunlarını gördüğümüz ve bölgeyi bildiğimiz için bölgeye yeni bir vizyon çizdik. Bu vizyonla birlikte girişimci, tekstilci arkadaşlarımızı bu sisteme dahil etmek istiyoruz.” dedi.

“Markalaşma İçin Projeyi Çok Önemsedik”

Merter’in kentsel dönüşümünde öncülük edecek bir proje hayata geçirdiklerini vurgulayan Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, sözlerine şöyle devam etti: “Kentsel dönüşüm Türkiye Cumhuriyeti’nin stratejik bir hedef olarak ele aldığı ciddi bir mesele. Bu dönüşüme geçerken önlerinde bir model olması lazım. Biz model bir projeyiz. Bu anlamda uluslararası bir firmanın nasıl olması gerektiğine çok fazla kafa yorduk.  Altyapı anlamında nelere ihtiyacı olabileceğini hesapladık. Altyapı anlamında çok çok ileri seviyede ve hatta Merter’in 50 yıl sonrasını öngörerek bir proje oluşturduk. Projenin mimarı dünya çapında bir mimarlık ofisi. Üstte 1+1’den 3+1’e kadar dairelerimiz, aşağıda noterimiz, kuyumcumuz, otoparkımız, 3700 kilogramlık ve 2500 kilogramlık yük asansörlerimiz,  forkliftlerimiz, indirme-bindirme yerlerimizle lojistik anlamında mükemmel bir proje burası. Merkezle iç içe olmasına karşın rakamları çok alt düzeyde tuttuk. Uluslararası arenada marka olmak isteyen tekstilcilerimiz için her türlü kolaylığımız var. Rakamlarımız minimize edilmiş şekilde. Burayı alanlar gerçekten çok kar edecek. İnsanların iş yeri ile yaşam merkezi arasında bir asansör kadar mesafe olacak.  Bölgede iş yeri olup, bölgede hayatını sürdürmek isteyen ve aynı zamanda prestijli mekanlar arayanlar için üst katlarda da rezidansımızı koyduk. Her türlü sosyal donatıları olan, yüzme havuzu fitness center’ı ,tenis kortu olan yaşam alanları sunuyoruz. Real Merter projesi ile Merter’in prestijini daha yukarılara taşıyacağız.”

“Markalaşmak İsteyen Tekstilcileri Bekliyoruz”

Real Merter’de kiralama ve satış sisteminin yanı sıra, satıştan sonraki destek hizmetleri verecek bir yönetimi de şimdiden kurduklarını belirten Dokumacı, “Real Merter kurumsal anlamda model olacak bir proje.  Şimdiden yönetimimizi kurduk. Real Merter Yönetimi satış sonrası yönetim desteğinin yanı sıra uluslararası fuarlarda da Merter’i temsil edecek. Tekstildeki en büyük sıkıntımız markalaşma anlamında. İnşallah bu sorunu da aşacağız. 10-20 yıl içinde dünyada çok ciddi Türk tekstil markalarını göreceğiz. Bunun için kolları sıvadık. Bu fırsat kapısını tekstil dünyasına açtık. Rakamlarımızı minimize ettik. İnsanların lojistik anlamında, altyapı anlamında çok rahat edeceği bir proje geliştirdik. Markalaşmak isteyen tüm tekstil üreticilerini ve satıcılarını Real Merter’e bekliyoruz.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.