Polsan’dan Trendleri Belirleyen Düğme Çeşitliliği

60 yıllık tecrübesi ve aylık 300 milyonu aşkın düğme üretimi kapasitesiyle Polsan Düğme, geniş yelpazedeki ürün çeşitliliği ile sektöre yön veren şirketler arasında bulunuyor.

  06 Haziran 2018 01:00 Çarşamba
Polsan’dan Trendleri Belirleyen Düğme Çeşitliliği

Kaliteli ürün ve müşteri memnuniyetine odaklanan firma, yarattığı koleksiyonlar ile de düğme sektöründe trendleri belirliyor. Günümüzde Türkiye ve MENA’nın en büyük polyester düğme üreticisi ve ihracatçısı konumunda bulunan Polsan Düğme’nin faaliyetleri ve ürün yelpazesi hakkında sorularımızı yanıtlayan Polsan Yönetim Kurulu Başkan Başkanı İsak Pardo önemli bilgilere yer verdi.

En son teknoloji ile tam donanımlı üretim tesislerinde üretim gerçekleştirdiklerini belirten İsak Pardo “2013 yılında kurmuş olduğumuz metal aksesuar fabrikamızda zamak ve pirinçten mamul düğme, toka, rivet, kliket ve her türlü aksesuar imalatı yapmaktayız. Kartal’daki fabrikamızda ise polyester, korozo, hakiki boynuz, kemik, tahta, kokonat, sedef ve urea düğme gibi her çeşit düğme ve aksesuarın üretimini sürdürüyoruz.” dedi.

“Doğal Ürünlere Olan İlgi Artıyor”

Düğme ve aksesuar grubunda en çok tercih edilen ürünler hakkında bilgiler veren İsak Pardo, doğal ürünlere olan talebin artış gösterdiğine değindi. Pardo, sözlerini şöyle sürdürdü; “Doğal ürünlere olan ilgi son yıllarda değişen trend ile birlikte artış gösteriyor. Bilhassa bu ürünlerin kullanımı eskiye nazaran daha fazla olduğundan dolayı bu ürünlerde ciddi atılımlar yaptık ve yapmaktayız. Doğal düğme üretimi polyester düğme üretimine nazaran daha maliyetli ve emek gerektiren bir iş. Şu anda Avrupa’nın en büyük doğal düğme tedarikçisi olduğumuzu söyleyebilirim. Değişen trendler, gelişen moda akımları sonucunda, düğme artık ürünü pazarlayan noktalardan biri haline geldi, biz Polsan olarak Ar-Ge’ye önem veriyor, büyük yatırım yapıyoruz, dünyada düğme üretimi sektöründeki tüm gelişmeleri ve yenilikleri en önden takip ediyor ve üretimimize uyguluyoruz. Gerek son model makinelerimizle gerek Ar-Ge departmanımızın her sezon öncesi hazırladığı tasarımlar ve koleksiyonlar ile konfeksiyon üreticileri için yan malzeme tedarikçiliğinden çok ürün yaratıcılığı kısmında yerimizi alıyoruz, bunu da inovasyona verdiğimiz değer ile başarıyoruz.”

“Müşterilerimizle Yarattığımız Sinerjiyi Dünyanın Her Yerine Taşımak İstiyoruz”

“Ar-Ge’ye verdiğimiz önem ve yarattığımız koleksiyonlarla; düğme ve aksesuar trendlerinde etkin rol oynuyoruz; ürüne değer katıyoruz.” diyen İsak Pardo, her yıl gerçekleştirdikleri yatırımlarla, Polsan markasını daha değerli kılmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi. İsak Pardo, “Katıldığımız enternasyonal fuarlarda kendi dizaynımız olan ürünler ile dikkat çekiyoruz. Misyonumuz olan en kaliteli ürünü en kısa süre de müşteriye ulaştırma stratejisi ile EMEA’da müşterilerimiz ile yarattığımız sinerjiyi dünyanın her yerine taşıyabilmeyi arzuluyoruz.” dedi.

Polsan Düğme’nin ihracat faaliyetleri hakkında da bilgiler paylaşan Pardo, “Polsan, ihracata başladığı 1993 yılından bugüne kadar her zaman hep ihracat hep ihracat mottosu ile hareket etti, etmeye de devam ediyor. Çarpıcı bir istatistik vermek gerekirse dünyaca kabul görmüş istatistik kurumlarının verilerine göre Türkiye’den tüm dünyaya düğme ihracatı yüzde 1,5 seviyelerinde ve Polsan’ın bu pastadaki payı ise yüzde 25 seviyesinde. Bu bizim ihracata ne kadar önem gösterdiğimizin de bir göstergesi sanırım. Bunun yanında devletin sağladığı ihracata yönelik teşvikler de yeni pazarlar arayışımızda ve mevcut pazarlarda bilinirliliğimizi arttırmak konusunda daha cesur davranabilmemize imkan vermekte.” açıklamalarına yer verdi.

“2018’de Yönümüzü Dış Ticarete Çevirmeye Devam Ettik.”

2018 yılında da dış ticaret konusundaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini kaydeden Pardo, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dış ticaret birimimizin daha efektif daha inovatif çözümler sunabilmesi için konusunda yetkin eğitim kurumları ile anlaşmalar yaptık. Bunların meyvelerini de 2018’de almaya başladık.” Düğme ve aksesuar üretimi konusunda dünyanın en yeni makine parkuruna sahip firma olduklarını belirten Pardo, 2017 yılında gerçekleştirdikleri yatırımlar ile ciro artışı yakaladıklarını da sözlerine ekledi. Pardo, “Ciro artışını 2018 in ilk çeyreğinde görmeye başladık. 2018 in geriye kalanında da aynı seviyeleri görmeyi ümit ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.