Nonwoven’lar Her Alanda Kullanılıyor

Mogul Nonwoven’un CEO’su Serkan Göğüş’e nonwoven sektörüne dair merak edilenleri ve Nonwoven pazarını sorduk. Keyifli okumalar…

  02 Şubat 2022 08:55 Çarşamba
Nonwoven’lar Her Alanda Kullanılıyor

Türkiye’de ilk 1.000 ihracatçı firma arasında arasında yer alan Mogul Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd Şti, 1996’den beri üretimini gerçekleştirdiği spunlace, PP spunbond, PET spunbond, meltblown, SMS ve kompozitler, ekstrüzyon kaplama/lamine kumaşlar, Peva Film ile MHV Floresan yüksek görünürlüklü kumaşlar, Rowapro sms çatı altı ürünler, integrale kaplama/lamine kumaşlar; yağ emici ürünler, Allucoat alüminyum kaplama ürünler, multiplex geniş en zirai kumaşlar, Duotex aşındırıcı bezler, q-wick özel baskılı bezler, asterian pulp/PP meltblown kumaşlar ile sektörün ihtiyaçlarını karşılıyor. Türkiye’de spunbond, meltblown ve SMS üretimini ilk başlatan firma olan Mogul, 2 si Gaziantep’te 1’i Lüleburgaz’da olmak üzere 3 fabrikasından gerçekleştirdiği üretimlerini ve kapasitesinin büyük bir bölümünü başta gelişmiş ülkeler olmak üzere dünyada 56’dan fazla ülkeye ihraç ediyor. Avrupa Nonwoven Birliği (Edana)’nın Türkiye’den ilk üyesi olan Mogul’un CEO’u Serkan Göğüş nonwoven sektörü ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

S. Ürün gamı ve ürün uygulamaları hakkında bilgi verebilir misiniz? Ürünlerinizde öne çıkan özellikler nelerdir?

C. Pp ve pet spunbond, bico pet, meltblown, sms, paralel ve çapraz spunlace, mikrofilament teknolojileri yanı sıra, endüstriyel ve çevresel temizlik ürünleri, ekstrüzyon kaplama, geniş en zirai Kumaş gibi ürünlerimiz de bulunmaktadır. Kumaş temin edilen ana sektörler arasında temizlik bezi, ıslak mendil, inşaat sektörü, yağ emici ürünler, filtrasyon, kaplama/ laminasyon astarları, mobilya/yatak sektörü, ambalaj, otomotiv, ziraat, hijyen, medikal, kablo izolasyonu, elektrik süpürgesi toz torbası, yumuşatıcı pedler yer almaktadır.

S. Sizleri rekabetçi pazar ortamında rakiplerinizden ayıran yönleriniz nelerdir? Müşterilerin Mogul Nonwoven’ı tercih etmesinde ana etmen nedir? Müşterilerinize hangi ek katma değerler sunmaktasınız?

C. Rakiplerimizin çoğu bir veya iki teknolojiyle üretim yaparken geniş ürün gamı, yüksek kalite ve servis bilinciyle fark yaratmaya çalışıyoruz. 24 yıllık üretim tecrübemizle ve ilklere imza atan yenilikçi yapımızla müşteri için değer yaratıyoruz.

S. Türkiye pazarında nerede konumlandırılıyorsunuz? Pazardaki mevcut payınızı arttırmak için hangi çalışmaları gerçekleştiriyorsunuz? Pazar hedefleriniz ve master planınız hakkında bilgi verir misiniz?

C. Mogul olarak salt büyüklükten ziyade rekabetçilik, farklılaşma ve yenilikçilik üzerine odaklanıyoruz dolayısıyla herhangi alanda en büyük kapasite olmaktan ziyade farklı ürünleri üreterek farklı pazar ve segmentlere odaklanarak büyümeyi tercih ediyoruz. Global büyüklük olarak Türkiye’de ilk 4 firmadan biriyiz. Dünyada ilk 40 üretici arasında yer alıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde yatırım planı olarak yine bazı ilklere imza atmak istiyoruz.

S. Sahip olduğunuz sertifika ve kalite belgeleri nelerdir? Makine ve otomasyon sistemleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

C. İSO 9001, ISO 45001, ISO 14001, ISO 13485, ISO 22716, ISO 50001,oekotex, FSC-PEFC-ECARF Belgelerimiz bulunmaktadır. Farklı üretim teknolojisiyle Avrupa ve Amerika menşeli yüksek teknoloji makinelerle üretim yapmaktayız.

S. İhracata yönelik çalışmalarınız nelerdir? Firmanızın ihracat pozisyonu ve gelecek hedefleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

C. Mogul kurulduğundan beri ihracat odaklı çalışan bir firmadır, yaklaşık üretimin %60’înı 56 ülkeye ihraç etmekteyiz. Hedefimiz Uzak Doğu, Afrika ve Latin Amerika pazarlarındaki etkinliğimizi artırmaktır.

S. 2021 yılı değerlendirmenizi alabilir miyiz? Yıl içindeki büyüme rakamlarınız, cironuz ve net karlılık oranlarınızı paylaşır mısınız? 2022 yılı için önünüze koyduğunuz hedefler, yatırımlarınız ve yeni yıla dönük öngörüleriniz nelerdir?

C. 2021 yılı açıkçası 2020’de yakalanan büyüme ve karlılık rakamlarının gerisinde kaldı. Sonuç olarak pandemi öncesi döneme göre daha iyi durumdayız.2022 yılının özellikle iç piyasada zorlu geçeceğini düşünüyoruz.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.