Milano Unica’nın Katılımcı Sayısı Arttı

İtalya ihracatındaki yavaşlamalara karşın Çin ve Hong Kong, İtalya'da üretilen tekstillerin ilk ihracat pazarı oluyor.

  09 Kasım 2019 00:00 Cumartesi
Milano Unica’nın Katılımcı Sayısı Arttı

Milano Unica Shanghai’ın 16. edisyonu, 47 İtalyan patentli yüksek teknolojili tekstil üreticisinin katılımıyla birlikte 25-27 Eylül tarihleri arasında Intertextile Shanghai ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Milano Unica Shanghai, A/W2020/2021 sezonu için kumaş koleksiyonlarının sergilendiği ve sektör yöneticileri için çok önemli bir buluşma merkezi olarak biliniyor. Çin ekonomisine ve Hong Kong’un son aylardaki huzursuzluğuna ilişkin mevcut belirsizliklere rağmen, 2019’un ilk yarısında da Çin ve Hong Kong, hala İtalyan kumaşları için ilk ihracat pazarı konumunda yer alıyor.

Milano Unica Shanghai, İtalyan pazarında en iyi İtalyan menşeli üretim yapan şirketler için Çin pazarında açılan bir pencere özelliğinde.  İtalyan Ticaret Ajansı (ICE) ve İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın aktif işbirliği ise İtalyan menşeli ürünlerin imajını desteklemeye devam ediyor. Çin + Hong Kong kumaşlarının ithalatı, 2019 yılının ilk beş ayında, 144 milyon Euro’dan daha yüksek rakamlara ulaştı ve 2018 yılının aynı dönemine göre de % 7.9 düştü.

“Çin ve Hong Kong Pazarı İtalyan Tekstil Endüstrisinin Geleceği için Anahtar Konumunda”

Milano Unica Başkanı Ercole Botto Poala, fuarın bu yılki katılımı hakkında konuştu, “Milano Unica'nın 16. edisyonunda katılımcılarımızın sundukları koleksiyonlar, kalitesiyle kendinden bolca söz ettirdi. Bu durum İtalyan tekstil üreticilerinin bu pazarın stratejik öneminin tamamen farkında olduklarını gösteriyor. Yılın ilk dönemi ve tahminleri 2019 için çok parlak görülmüyor, ama biliyoruz ki geleceğe bakmamız gerekiyor. Çünkü Çin ve  Hong Kong pazarı İtalyan tekstil endüstrisinin geleceği için anahtar konumunda. Hong Kong’daki durum, Çin ile ABD arasındaki vergi savaşından kaynaklanan belirsizlikler, Çin ekonomisinde yaşanan yavaşlama, kontrol dışında olan değişkenlerdir. Karşılaştığımız bu zorluklara karşın işbirliğimiz kalitenin, yaratıcılığın ve sürdürülebilirliğin gücüne dayanıyor’’ dedi.

İtalyan Şangay Ticaret Ajansı Direktörü Massimiliano Tremiterra yaşanan ekonomik belirsizlikleri şu şekilde değerlendirdi. “Ekonomik yavaşlamaya rağmen, daha az etkileyici fakat daha sürdürülebilir bir büyüme oranı beklentileriyle bağlantılı olarak Çin'de GDP 2019’un ilk yarısı sonunda % 6,2 arttı. Tüketici harcamalarındaki düşüş endişe yaratmasına rağmen, Çin ekonomisini etkileyen belirgin bir düşüş riski olmadı.  İtalyan Ticaret Ajansı ICE, giderek daha rekabetçi bir pazarda faaliyet gösteren İtalyan şirketlerini desteklemek için Çin'de yatırımlarını artırıyor.İtalyan tekstil sektörü, ajansımızın desteklediği Milano Unica Shanghai platformuna güveniyor. Çinli tüketiciler arasında ilgi ve hayranlık uyandıran İtalyan tekstili, ana karakteristiği olan kaliteye ve yeniliğe dikkat çekerek etki alanını genişletiyor. ”diye ekledi.

Milano Unica Başkanı Ercole Botto Poala, “Erkek giyim, bayan giyim ve çocuk giyim için kumaş koleksiyonlarını sunan katılımcıların büyük ölçüde eşit olması, İtalyan üreticilerin sadece Çin penye kumaşı ya da kamgarn kumaş üretimi yapanlar için değil, aynı zamanda Çin pazarının sunduğu fırsatları tam olarak bildiklerini de gösteriyor. Rekabetçi avantajımızı sürdürebilmek için kalite ve çeşitlilik tekliflerine önem vermeliyiz. Ürün ve üretim sürecinde sürdürülebilirliği güçlü ve nitelikli bir bağlılıkla giderek artan bir şekilde çeşitlendirmemiz gerektiğini biliyoruz. Gezegenimizi korumanın anahtarı, yalnızca sanayileşmiş Batı ülkeleri için bir ayrıcalık değildir. Çin Halk Cumhuriyeti de büyüyen sektörlerde sivil toplumunun ön saflarında kendisini gösteriyor.’’ dedi.

Milano Unica Genel Müdürü Massimo Mosiello, fuar hakkında genel değerlendirmeler yaparak, “İtalyan Ticaret Ajansı ICE ile olan işbirliğimiz sayesinde Milano Unica, İtalyan tekstil üreticilerine özellikle orantılı bedene sahip olmayan üreticiler için yüksek potansiyele sahiptir. Aynı zamanda, Milano Unica, Çin'de İtalya'nın nitelikli imajını temsil etmenin sorumluluğunu da asla unutmaz ” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.