MESİAD, 2016 Hedefleriyle Etkinliğini Koruyacak

Merter’in tekstil sektöründeki önemini vurgulayan MESİAD Başkanı Yusuf Gecü, yayın grubumuza verdiği röportajda 2016 dernek hedeflerini anlattı

  03 Şubat 2016 09:00 Çarşamba
MESİAD, 2016 Hedefleriyle Etkinliğini Koruyacak

Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) Başkanı Yusuf Gecü, Merter’in sektör etkilerini ve yapmayı planladıkları projelerden bahsetti. Ülke ekonomisine yılda en az 4-5 milyar dolar katkı sağlayan Merter için dernek adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle ortak projeler gerçekleştirdiklerini belirten Gecü, “2016 yılı içinde uluslararası tanıtım kampanyalarımızla Merter’in tüm dünya moda merkezlerinin başında gelmesi önceliğimiz. Yürüttüğümüz çalışmalarda daima yanımızda olan, MESİAD’ın projelerini destekleyen üyelerimiz, markalarımız bizim için önemli.” dedi.

Gecü: 2015, Özellikle İstihdam ve Çalışanlarımız İçin Çok Zordu

2015 yılını sektör bazında değerlendiren MESİAD Başkanı, “Sektörümüz için önemli bir pazar olan Rusya’nın önce Ukrayna ile savaş halinde olması, peşinden Rus uçağının defalarca sınırlarımızı ihlali yüzünden düşürülmesi iki ülke siyasetine ve ticaretine büyük ölçüde zarar verdi. Bunun öncesinde komşu Arap ülkelerinden Suriye, Mısır, Irak’taki karışıklıklar sebebiyle ticari alışverişlerimizde büyük sıkıntılar yaşadık. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Merter’de bulunan markalarımız güçlü lokasyonuyla kendini korumayı başardı.” diye konuştu. Gecü, komşu ülkelerin sebep olduğu açığı kapatmak için MESİAD olarak sektör temsilcileriyle çözüm odaklı birçok toplantı düzenlediklerinin altını çizdi. 2016 yılına umutlu baktıklarını konuşmasına ekledi.

MESİAD’ta Faaliyetleriyle Etkinliğini Sürdürüyor


2015 yılını dernek olarak hareketli olarak geçirdiklerini dile getiren MESİAD Başkanı Gecü, sektöre yön verecek genç nesiller için tasarım yarışması düzenlediklerini belirtti. Gecü, “Sektörümüze taze kanlar kazandırmak için ‘Genç Tasarımcılar Yarışması’ organize ettik. Bu etkinliğimizde özellikle Ekonomi Bakanlığımız derneğimizden desteğini esirgemedi.” dedi.
MESİAD faaliyetlerini, ulusal yazılı basındaki ve televizyon programlarındaki tanıtımlarıyla anlattıklarını vurgulayan Gecü, uluslararası faaliyetleri hakkında; “Uluslararası çalışmalarımızda en son, Arap ülkelerindeki iş adamlarını derneğimizde ağırlayarak Merter’in sektör potansiyelini kendilerine anlattık.” diye konuştu.

MESİAD Üyelerine Özel Avantajlar

MESİAD’ın, üyelerinin genel giderlerini azaltmak ve işletme bütçesine katkı sağlamak amacıyla “MESDİAD Ortak Satın Alma Platformu” adlı bir sistemi bulunmakta. Bu sistem hakkında bilgi veren Başkan Gecü, “Bu platform kapsamında ve yapılan görüşmeler neticesinde, genel giderleri azaltacak anlaşmalara imza attik.” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.