Matesa’da Görev Değişikliği

Türkiye'nin önemli tekstil firmalarından Matesa’da emekli olan İlhami Deniz’in yerine İplik Fabrikaları Müdürlüğüne Buket Çelebi getirildi.

  19 Mart 2015 08:40 Perşembe
Matesa’da Görev Değişikliği

Türkiye'nin önemli tekstil firmalarından olan Matesa Tekstil San. Tic. A.Ş. ihracattaki payını her yıl daha da artırarak yeni başarılara imza atıyor. Bu başarının mimarları arasında sayılan İlhami Deniz, İplik Fabrikaları Müdürlüğü görevinden emekli oldu. Yerine firmanın başarılı ekip üyelerinden,  Denim İplik İşletme Müdürü Buket Çelebi getirildi.

“Görevimin Zorluklarını Biliyorum”

Matesa’nın yeni İplik Fabrikaları Müdürü Buket Çelebi, dergimize yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin, siyasi ve toplumsal karar alma mekanizmalarında kadının daha güçlü temsiliyeti ile var olabileceğinin bir örneği olarak özel sektörde üst düzey yöneticilik pozisyonunda bu görevin bana verilmiş olmasının gurur verici olduğu kadar örnek de teşkil edeceğini umuyorum” dedi. Sözlerine şu şekilde devam eden Çelebi, “Kadınla erkeğin haklar ve temsiliyet açısından eşit olacağı bir düzende; kadının yönetime ve gelişime katkılarının örneklerini şirketime ve sektöre ispatlamak üzere görevimin ve misyonumun zorluğunun bilincindeyim. Kadın liderlerin daha pek çok alanda karar verici konumda bulunduğu, gelişen, başaran ve kadın erkek yan yana yükselen bir ekonominin varlığını ve bu durumun şirketim için sağlayacağı iş başarısını birlikte görmeyi arzu ediyorum. Bu bağlamda beni bu göreve layık gören başta şirket sahibimiz Ali Galip Çalık olmak üzere, Genel Müdürümüz Talat Erayman ve Genel Müdür Yardımcılarımıza teşekkürü borç biliyorum” dedi.

2000 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünden mezun olan Buket Çelebi, Matesa’da OE Bakım Şefi olarak çalıştığı dönemde  İşletme Yönetimi yüksek lisansını tamamladı.  Sırasıyla Ring Bakım Şefliği ve Denim İplik İşletme Müdürlüğü yapan Buket Çelebi,  mevcut görevine son dönemde de ek olarak İplik Fabrikaları Müdür Yardımcılığı görevini de yapmaktaydı.

Yakın Plan: Matesa AŞ

Ali Galip Çalık tarafından 1989 yılında kurulan Matesa Tekstil San. Tic. A.Ş.  iplik, örgü, örgü boyahane, dokuma, dokuma boyahane ve denim fabrikalarıyla yüksek kalite standartlarında üretim yapmaya devam ediyor. Özellikle 2000 yılından sonra yatırımlarını hızla hayata geçiren ve tekstilin her alanında yer alan Matesa, üretiminin yüzde 50’sini ihraç ediyor.

400 bin metrekaresi açık, 300 bin metrekaresi kapalı olan tesislerinde her türlü elyaftan karışımlı ve karışımsız, şantuklu, likralı, duo core, compact  ve melanj iplik üretimi gerçekleştiren Matesa, günde 100 ton iplik, 45 ton örgü, 45 ton örgü boya, 60 bin metre dokuma, 80 bin metre dokuma boya, 6 ton iplik boya, 7 ton elyaf boya ve 80 bin metre denim üretimi gerçekleştiriyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.