‘Made in Turkey’i Türkler dışında en çok Japonlar arıyor

'Made in Turkey'i bizim dışımızda kimlerin arattığını ve search ettiğini bilmek ister misiniz?

  18 Şubat 2019 00:00 Pazartesi
‘Made in Turkey’i Türkler dışında en çok Japonlar arıyor
Dijital pazarlama platformu SEMrush farklı ülkelerde üretime gösterilen ilgiyi mercek altına alan çarpıcı bir araştırmaya imza attı. Son 3 yılın verilerinin kullanıldığı araştırmanın sonucuna göre ‘Made in Turkey’ ibaresine en fazla ilgi Türkiye ve Almanya dışında Japonya’dan oldu.

HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ TAM GAZ
TÜRKİYE, otomotiv, hazır giyim ve tekstil gibi sektörlerde dünya devlerine üretimini hız kesmeden sürdürürken, yerli ürünlere gösterilen ilgi ödüllü dijital pazarlama platformu SEMrush’un son araştırmasına damgasını vurdu. Toplam 50 ülkedeki ‘made in X’ kelimelerine küresel olarak gösterilen ilgiyi inceleyen SEMrush’ın sonuçlarına göre, Türkiye Kore, Kanada gibi birçok ülkeyi geride bırakarak 17’inci sırada yer aldı.

ALMANYA'DAN SONRA JAPONYA...!
Araştırmadaki en dikkat çekici sonuç, “made in Turkey” aramasının Türkiye ve Almanya dışında Japonya’dan gelmesi oldu.  Aralık 2015- Kasım 2018 arasındaki internet aramalarının ortalaması alınarak yapılan araştırmada, Çin aylık 137 bin aramayla ilk sırada yer alırken, Türkiye’nin ortalaması ise 3 bin 928 olarak gerçekleşti. Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren SEMrush Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi Kurumsal İletişim Direktörü Adam Zeidan, Türkiye’de ihracatın dinamosu olarak görülen sektörlerin küresel seviyedeki algısının da yüksek olduğunu belirtti.
Zeidan, sözlerine şöyle devam etti: “Araştırmanın sonuçları bize Türkiye’nin kendi ürünlerine de gösterdiği sadakati ortaya koydu. Made in Turkey ibaresine en fazla ilgi Türkiye ve Almanya’dan olurken, onu Japonya izliyor. Bu da son dönemde Japonların Türk mallarına özel ilgisini gösteriyor. İhracatçıların bu verileri dikkate alarak, potansiyel fırsatları değerlendirebileceğini düşünüyoruz.” Küresel seviyede yapılan internet aramalarının çok önemli pazar istihbaratı sağladığına dikkat çeken Zeidan, “Pazar bilgileri, rekabet analizleri gibi birçok kritik veriyi rapor hizmeti olarak sunabilen SEMrush bu sayede küresel iş dünyasına önemli bir hizmet sunuyor” dedi.
1550478138_made-in-turkey-gir-1.jpg

YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.