KYSD’de Bayrağı Osman Ege Devraldı

17 yıldır faaliyetlerini sürdüren KYSD yeni yönetimini belirledi. Eski yönetimde başkan yardımcısı olarak görev alan Osman Ege dernek başkanlığına seçildi.

  11 Ağustos 2012 22:48 Cumartesi
KYSD’de Bayrağı Osman Ege Devraldı

Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği’nin (KYSD) uzun dönemdir başkanlığını yürüten Reşat Gülen görev iOsman Ege ’ye devretti. Şimşek Ege Etiket ve Matbaa firmasının Genel Müdürü olan  Osman Ege uzun yıllardır sektörde çalışmalarıyla tanınan bir isim. KYSD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Osman Ege, TextoWear Dergisi’ne yaptığı açıklamada, dernekte 4 yıl boyunca Reşat Gülen’in başkanlığındaki yönetim kurulunda başkan yardımcısı olarak görev aldığını hatırlattı. Dernek tüzüğüne göre her 2 yılda bir olağan genel kurulunun toplanarak yeni yönetim kurulu seçtiğine değinen Ege, ayrıca etik olarak bir başkanın 2 dönemden daha fazla yönetime aday olamayacağını savundu. Ege; “Dolayısıyla seçilmem doğal bir bayrak devri şeklinde gerçekleşti. Genel kurulumuz, her zamanki gibi dostluk içerisinde tek liste ile yeni yönetim kurulunu seçti. Yönetime aday oluşumuz tamamen dernek üyelerimizin bize telkin ve tavsiyeleri ile oldu. Ayrıca önceki başkanımız Reşat Gülen’in bu konudaki desteği, bizi bu görevi alma konusunda cesaretlendirdi” dedi.

 

KYSD’nin 17 yıldır sektörü her platformda layıkıyla temsil ettiğini dile getiren Ege,  her konuda sektör mensuplarının menfaatlerini korumaya devam edeceklerinin altını çizdi. Sektördeki diğer birlik, dernek ve odalarla ilişkilerini en üst seviyede tutmayı sürdüreceklerini söyleyen Ege, diğer yandan dernek üyeleri için yeterince aktif faaliyetler gerçekleştirilemediğini de kaydetti. Ege şunları söyledi; “Üyelerimiz ile daha sıkı işbirliğine ihtiyaç bulunuyor. Ayrıca sektörümüzün büyüklüğüne göre üye sayımız az. Özellikle son dönemde gelişen sektör mensuplarımızı derneğimize katmamız gerekiyor.”

 

KYSD Gelişimini Sürdürecek

 

Kendisinin başkanlığındaki yeni yönetimle KYSD’nin gelişimini ve diğer örgütlerle işbirliğini arttırarak sürdüreceğini vurgulayan Osman Ege, diğer hedeflerinin ise dernek üye sayısını arttırarak derneğin daha geniş bir kitle ile güç birliği yapmasını sağlamak olduğunu açıkladı. Yoğun olarak yapacakları toplantılarla üyelerin sorunlarını ve beklentilerini direkt olarak onlardan öğreneceklerini aktaran Ege, böylece bir yol haritası çizeceklerini belirtti. Ege; “Toplantı, seminer ve sosyal aktivitelerle üyelerimizi daha çok bir araya getireceğiz. Bülten çıkartarak, üyelerimizi bilgilendireceğiz. Bunu daha sonra derneğimiz bir dergisi haline getirmeyi hedefliyoruz. Web sitemizi geliştirerek, üyelerimizin daha çok faydalanabileceği, iletişim kurabileceği bir platform haline getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

Derneğin şu anda 100 civarında üyesi olduğunu, ancak sektörün tümü düşünüldüğünde bunun çok az olduğunu ifade eden Ege, derneğin üye sayısını arttırmak için Üye İlişkileri Komitesi kurduklarını açıkladı. Aynı sektördeki diğer derneklerin KYSD çatısı altında birleşmesi için de çaba sarf ettiklerini belirten Ege, yakın dönemde KYSD’nin şu anki üye sayısının çok üstüne çıkacağını savundu. Bu konuda sektörde bir envanter çalışması yapılmadığı için net bir rakama sahip olamadıklarını söyleyen Ege, sektör için böyle bir çalışmanın da hedefleri arasında bulunduğunu dile getirdi.

 

Osman Ege, yeni dönemde yapmayı hedefledikleri çalışmaları şu başlıklarda topladı; “Eğitim konusunda, üniversitelerle ve meslek okulları ile işbirliği yaparak sektöre kalifiye işgücü sağlamak istiyoruz. Finans konusunda, bankalarla dernek olarak anlaşma yaparak üyelerimizin finansal konularda avantaj sağlamasını istiyoruz. Fuar çalışmaları noktasında ise, hem kendi fuarımızı düzenleyip hem de federasyon üyelerinin düzenlediği fuarlara toplu katılım gerçekleştirerek avantaj yakalamak istiyoruz. Düzenlemekte olduğumuz aksesuar fuarını devam ettireceğiz. Özellikle birlik ve odaların düzenledikleri ticari gezilerden üyelerimizi haberdar ederek, katılımlarını sağlayacağız. Ayrıca üyelerimizin faydasına olacak ticari geziler organize edeceğiz. Dernek faaliyetlerinin duyurulması ve sektörel iletişim için derneğe ait bir dergi oluşturulacak.”

 

Yan Sanayi İhracatı Arttırmalı

 

Tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin ihracat pazarlarını sürekli arttırdığına dikkati çeken Osman Ege, aynı sürecin yan sanayi firmaları içinde gerekli olduğunu belirtti. Konfeksiyon yan sanayisinin son dönemde hızla büyüdüğünü söyleyen Ege, sektör firmalarının kapasitelerini doldurmak için yurtdışından müşteri bulmak zorunda olduğunu dile getirdi. Diğer yandan, ithal malların azaltılmasının hem sektör hem de Türkiye için bir zorunluluk olduğunu kaydeden Ege; “Konfeksiyon üreten ülkelerde en son gelişen sektör yan sanayidir. Konfeksiyon üretimi olduğu halde yeterli yan sanayisi olmadığı için gelişemeyen birçok ülke var. Bunlar bizim yan sanayicimiz için potansiyel pazarlar” dedi.

Bu potansiyel pazarlarda daha güçlü bir şekilde yer almak için yapılması gerekenler olduğunu dile getiren Ege, şunları söyledi; “Kesinlikle fuar, tanıtım ve ticari gezileri arttırmamız gerekiyor. Ayrıca Avrupa’daki  finansal zorluk, büyük markaları yan sanayi ürünlerini, bizim gibi hızlı ama uygun fiyatlı ülkelerden almaya itiyor. Bu avantajı kullanmalı daha çok reklam yapmalıyız. Derneğimiz  bunu yurt içinde ve yurt dışında elinden geldiğince yapacaktır. Küçük ihracatlarda gümrük giderlerinin ihracat tutarına göre fazla olması problemi, büyük oranda çözüldü. Bu da ihracat payımızı arttıracaktır.”

 

Geçtiğimiz yıl çok konuşulan tekstil sektörüne dönük teşvik programının konfeksiyon yan sanayisi için söz konusu olabilmesi için, kendi ana sektörün Anadolu’da kümeleşmesi gerektiğini, ardından yan sanayinin onları bu yatırımda takip edeceğini savundu. Yan sanayi sektöründe büyük oranda kalifiye eleman çalıştırıldığına ve kurulu makine yapısına değinen Ege, bu nedenle sanayinin ancak güçlü olduğu, teknik servis ve ekipmanların olduğu yerlerde çalışmak zorunda olduğunu savundu. “Bu nedenle sektörümüzün teşvikli bölgelerden yararlanmasının biraz zaman alacağı düşüncesindeyim” diyen Ege, KYSD’yi her alanda aktif ve vazgeçilmez bir dernek haline getirmek istediklerini sözlerine ekledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.